ΕΛΛΑΔΑ

Αυτόματη διαγραφή Χατζηγάκη

αυτόματη-διαγραφή-χατζηγάκη-417793

Την διαγραφή του βουλευτή Τρικάλων και πρώην υπουργού Σωτήρη Χατζηγάκη αποφάσισε ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς.

Αφορμή στάθηκαν οι δηλώσεις του κ. Χατζηγάκη ότι «ορισμένα ακροδεξιά στοιχεία της ΝΔ με την ταμπέλα της λαϊκής δεξιάς, πάνε να αλλοιώσουν την ιδεολογική ταυτότητα του κόμματος».

Ο πρώην υπουργός αναφερόταν στις δηλώσεις του επίσης βουλευτή Πάνου Καμμένου, ο οποίος διαφώνησε ανοικτά με το σχηματισμό της κυβέρνησης Παπαδήμου, λέγοντας ότι δεν πρόκειται να δώσει ψήφο εμπιστοσύνης.

Με σκληρά λόγια απάντησε ο κ. Σωτήρης Χατζηγάκης στην απόφαση του προέδρου της ΝΔ να τον διαγράψει από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος, με αφορμή δηλώσεις του βουλευτή Τρικάλων και πρώην υπουργού ότι «ορισμένα ακροδεξιά στοιχεία της ΝΔ με την ταμπέλα της λαϊκής δεξιάς, πάνε να αλλοιώσουν την ιδεολογική ταυτότητα του κόμματος».

Εξαπολύοντας προσωπική επίθεση κατά του προέδρου του κόμματος, ο κ. Χατζηγάκης δήλωσε ότι «Η ΝΔ του κ. Σαμαρά από ένα μεγάλο κόμμα κατέληξε σε ένα μικρό απολειφάδι, τύπου Πολιτικής Άνοιξης. Δεν ξέρω εάν είναι δικαίωμά του».

Ο κ. Χατζηγάκης επεσήμανε ότι το κόμμα είναι ευρωπαϊκό, εθνικό, αστικό και πολυκομματικό και φυσικά στους κόλπους του έχει και στελέχη της λαϊκής Δεξιάς και του μεσαίου χώρου.

Ο βουλευτής Τρικάλων και πρώην υπουργός, όπως λένε στη λεωφόρο Συγγρού, είχε εδώ και καιρό δοκιμάσει τις αντοχές και τις ανοχές της ηγεσίας της ΝΔ, την οποία, πολλές φορές είχε αμφισβητήσει, καλώντας την επιδείξει μια πιο συναινετική λογική απέναντι στην κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ. Με σκληρά λόγια απάντησε ο κ. Σωτήρης Χατζηγάκης στην απόφαση του προέδρου της ΝΔ να τον διαγράψει από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος, με αφορμή δηλώσεις του βουλευτή Τρικάλων και πρώην υπουργού ότι «ορισμένα ακροδεξιά στοιχεία της ΝΔ με την ταμπέλα της λαϊκής δεξιάς, πάνε να αλλοιώσουν την ιδεολογική ταυτότητα του κόμματος».

Εξαπολύοντας προσωπική επίθεση κατά του προέδρου του κόμματος, ο κ. Χατζηγάκης μετά τη διαγραφή του δήλωσε ότι «Η ΝΔ του κ. Σαμαρά από ένα μεγάλο κόμμα κατέληξε σε ένα μικρό απολειφάδι, τύπου Πολιτικής Άνοιξης. Δεν ξέρω εάν είναι δικαίωμά του».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου