ΕΛΛΑΔΑ

Στα Σκόπια συνελήφθη ο «Αγαπούλας»

στα-σκόπια-συνελήφθη-ο-αγαπούλας-418336

Στη σύλληψη του Μάκη Ψωμιάδη προχώρησαν οι αστυνομικές αρχές στην ΠΓΔΜ. Κατά του πρώην μεγαλομετόχου της ΠΑΕ Καβάλα, εκκρεμεί ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση που διέπραττε αξιόποινες πράξεις, όπως εκβίαση, απάτες, δωροδοκίες και αλλοιώσεις αποτελεσμάτων σε ποδοσφαιρικούς αγώνες και «στημένα» παιχνίδια.

Ο Ψωμιάδης συνελήφθη, μετά από αξιοποίηση πληροφοριών που είχαν στη διάθεσή τους οι αστυνομικές αρχές της ΠΓΔΜ από την ελληνική Αστυνομία, την ώρα που έβγαινε από καφετέρια. Μάλιστα, φέρεται να έχει κόψει το μουστάκι για να μην αναγνωρίζεται και φορούσε ένα καφέ δερμάτινο μπουφάν και τζιν παντελόνι.

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ:

«Συνελήφθη, σήμερα (09.11.2011) το μεσημέρι, στα Σκόπια, 55χρονος ημεδαπός, ο οποίος διώκεται με ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης, κατηγορούμενος για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση που διέπραττε εκβιάσεις, απάτες, δωροδοκίες και αλλοιώσεις αγώνων ποδοσφαίρου – «στημένα παιχνίδια»

Η σύλληψή του πραγματοποιήθηκε από τις Αρχές Ασφάλειας των Σκοπίων ύστερα από αξιοποίηση πληροφοριών που παρασχέθηκαν από τις Ελληνικές Αρχές (Ελληνική Αστυνομία – Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών)».

Η διαδικασία για την έκδοση

Στην παρούσα φάση, σύμφωνα με την αστυνομία της ΠΓΔΜ, ακολουθείται η σχετική διαδικασία ταυτοποίησης των στοιχείων του συλληφθέντα, ενώ ταυτοχρόνως έχουν ζητηθεί επιπρόσθετες διευκρινίσεις από την Ιντερπόλ μέσω του Γραφείου Συνδέσμου της Ελλάδας στα Σκόπια, για το ένταλμα σύλληψης.

Οι ίδιες πηγές πρόσθεσαν ότι όταν ολοκληρωθούν οι σχετικές διαδικασίες και ταυτοποιηθεί ότι ο συλληφθείς είναι το καταζητούμενο από την Ιντερπόλ πρόσωπο, θα ενεργοποιηθούν οι διαδικασίες που αφορούν το ζήτημα της έκδοσής του.

Το χρονικό της σύλληψης

Σύμφωνα με πληροφορίες, τον Μάκη Ψωμιάδη εντόπισε το πρωί της Τετάρτης, σε κεντρικό δρόμο των Σκοπίων, διπλωματικός υπάλληλος του Γραφείου Συνδέσμου της Ελλάδας στα Σκόπια.

Η κινητοποίηση των αστυνομικών αρχών των Σκοπίων έγινε άμεσα από τον αστυνομικό σύνδεσμο του Γραφείου Συνδέσμου της Ελλάδας στα Σκόπια και τον σύνδεσμο της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών της Ελλάδας στην ΠΓΔΜ, οι οποίοι οδήγησαν βήμα προς βήμα τη σκοπιανή αστυνομία στη σύλληψη.

Κατά το προηγούμενο χρονικό διάστημα, οι ίδιοι είχαν καλλιεργήσει και διαμορφώσει το έδαφος και το σχετικό πλαίσιο που θα οδηγούσε στη σύλληψη του φυγόδικου Έλληνα υπηκόου, αξιοποιώντας ειδικές πληροφορίες.

Τα μέχρι στιγμής δεδομένα δείχνουν ότι η άμεση κινητοποίηση και ο εξαιρετικός συντονισμός των υπηρεσιών του Ελληνικού κράτους στα Σκόπια, σε αγαστή συνεργασία με τις αστυνομικές αρχές της ΠΓΔΜ, επέφεραν το αποτέλεσμα της σύλληψης του Μάκη Ψωμιάδη.

Ο Μ. Ψωμιάδης συνελήφθη τη στιγμή που βρισκόταν σε καφετέρια, κοντά στο κέντρο των Σκοπίων.

 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου