ΕΛΛΑΔΑ

Τι λένε οι διαπραγματευτές για την τύχη του 20χρονου ναυτικού

τι-λένε-οι-διαπραγματευτές-για-την-τύχ-305843

Καλά στη υγεία του φαίνεται πως είναι ο 20χρονος έλληνας ναυτικός, ο οποίος απήχθη από το πλοίο «Elka Aristotle», όπως ενημέρωσαν τους γονείς του ειδικοί διαπραγματευτές. Την ίδια στιγμή, συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις με τους πειρατές.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του τηλεοπτικού σταθμού «Star», οι ειδικοί διαπραγματευτές, οι οποίοι έχουν αναλάβει την υπόθεση, επιβεβαίωσαν στους γονείς του απαχθέντα ότι ο γιος τους είναι καλά στην υγεία του.

«Βέβαια γίνεται δουλειά. Από την πρώτη στιγμή γίνεται δουλειά» δήλωσε ο πατέρας του 20χρονου, κληθείς να σχολιάσει την πορεία των διαπραγματεύσεων

Και πρόσθεσε: «Τίποτα, περιμένουμε σε αναμονή. Όλοι ψάχνονται και τα υπουργεία και όλοι, αλλά τίποτα. Δεν βγαίνουν (σ.σ. οι πειρατές) να πούνε τι θέλουν».

Τι λέει το ελληνικό ΥΠΕΞ

Την Τρίτη, το υπουργείο Εξωτερικών της Ελλάδας εξέδωσε επίσημη ανακοίνωση για την υπόθεση.

«Η Μονάδα Διαχείρισης Κρίσεων του Υπουργείου Εξωτερικών είναι σε διαρκή επικοινωνία με την πλοιοκτήτρια εταιρία καθώς και με την οικογένεια του απαχθέντος» ανέφερε, μεταξύ άλλων.

Και κατέληξε: «Το Υπουργείο Εξωτερικών θα συνεχίσει να παρακολουθεί την εξέλιξη της υπόθεσης και να διευκολύνει τις ενέργειες που θα οδηγήσουν στην ασφαλή επιστροφή του απαχθέντος Έλληνα ναυτικού το συντομότερο δυνατόν».

Υπό άκρα μυστικότητα οι διαπραγματεύσεις

Αξίζει να σημειωθεί ότι η υπόθεση ομηρίας του Έλληνα ναυτικού, όπως και των υπόλοιπων τριών απαχθέντων, εξελίσσεται υπό άκρα μυστικότητα.

Το περιστατικό έγινε στις 4 Νοεμβρίου, στις 3:00 τα ξημερώματα, περίπου 18 χιλιόμετρα από το λιμάνι Λόμε, στο Τόγκο.

Οι ένοπλοι δράστες εισέβαλαν στο πλοίο «Elka Aristotle» της εταιρείας «European Navigation» και κατόπιν ανταλλαγής πυρών με τους φρουρούς του τάνκερ, κατάφεραν να απαγάγουν τέσσερα μέλη του πληρώματος.

[in.gr]

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου