ΕΛΛΑΔΑ

Διαψεύδει ο Ε. Βενιζέλος την επαναδιαπραγμάτευση

διαψεύδει-ο-ε-βενιζέλος-την-επαναδιαπ-424619

 
Διέψευσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ευάγγελος Βενιζέλος σημερινά δημοσιεύματα και σχόλια σύμφωνα με τα οποία η κυβέρνηση προτίθεται να «επαναδιαπραγματευθεί» με την τρόικα το χρονοδιάγραμμα και τους στόχους του προγράμματος προσαρμογής και στήριξης της ελληνικής οικονομίας ή ότι θα αλλάξει το χρονοδιάγραμμα των ιδιωτικοποιήσεων.
Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών με σημερινή ανακοίνωσή του διαψεύδει δημοσιεύματα σύμφωνα με τα οποία από τις χθεσινές συνεδριάσεις του Υπουργικού Συμβουλίου και του  Κοινοβουλευτικού Τομέα Εργασίας του ΠΑΣΟΚ, προκύπτει η πρόθεση της κυβέρνησης είναι να «επαναδιαπραγματευθεί» με την τρόικα.

Αναφερόμενος στο θέμα ο Ευάγγελος Βενιζέλος δήλωσε τα εξής:

«Όπως τόνισα στη συνέντευξη Τύπου που έδωσα τη Δευτέρα 22.08.2011,  ιδίως τώρα που βρίσκεται σε εξέλιξη μία πάρα πολύ λεπτή και σκληρή διαπραγμάτευση για την εφαρμογή των αποφάσεων της 21ης Ιουλίου, η Ελλάδα πρέπει να κάνει τα πάντα ώστε να είναι συνεπής στις υποχρεώσεις που έχει αναλάβει διεθνώς και δεν πρέπει, σε καμία περίπτωση, να δημιουργηθεί η αίσθηση της χαλάρωσης.

Αυτό που είναι προφανές είναι ότι την ερχόμενη εβδομάδα θα συζητηθούν με την τρόικα τα μακροοικονομικά δεδομένα, τα οποία έχουν διαμορφωθεί τους πρώτους οκτώ μήνες του 2011 και επί τη βάση αυτών προφανώς θα αξιολογηθούν οι δημοσιονομικές επιδόσεις της χώρας.

Επίσης, σε σχέση με τις ιδιωτικοποιήσεις, επαναλαμβάνω αυτό που τόνισα στην ίδια συνέντευξη: ότι προκειμένου να επιτευχθούν οι στόχοι του προγράμματος, στην πρώτη αυτή φάση των ιδιωτικοποιήσεων περιλαμβάνονται δικαιώματα και περιουσιακά στοιχεία του δημοσίου τα οποία μπορούν να ιδιωτικοποιηθούν με γρήγορες διαδικασίες.

 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου