ΕΛΛΑΔΑ

Βολές Πάγκαλου κατά Σαμαρά – Μιχελάκη

βολές-πάγκαλου-κατά-σαμαρά-μιχελάκη-426489

Ενα ακόμα επεισόδιο στην αντιπαράθεση του Θ. Πάγκαλου με τον Γ. Μιχελάκη βρίσκεται σε εξέλιξη με αφορμή τον απολογισμό δράσης του αντιπροέδρου της κυβέρνησης για το διάστημα Ιουνίου-Αυγούστου, που αφορά στο Κέντρο της Αθήνας.

Ξεκινώντας τον απολογισμό για το Κέντρο της Αθήνας, κ. Πάγκαλος αναφέρει χαρακτηριστικά:

«Μεταξύ των ‘επτά νάνων’ της ηγεσίας της ΝΔ, που όλο και περισσότερο μοιάζει με την Πολιτική Άνοιξη, ο κ. Μιχελάκης δικαίως κερδίζει τον τίτλο του ‘αιώνιου γκρινιάρη’.

» Είναι, μαζί με τον αρχηγό του, οι ‘ιεραπόστολοι’ της εθνικής μιζέριας, εκείνοι που επέλεξαν να γίνουν οι κήρυκες της εθνικής κατάθλιψης, επενδύοντας στην αποτυχία του Έθνους, ώστε να πάρουν μετά την εξουσία.»

Αφού κάνει λόγο για «λόγια», «πομφόλυγες» και «ψεύδη» εκ μέρους της ΝΔ, ο Θ. Πάγκαλος σημειώνει πως ο πρώτος απολογισμός από την εφαρμογή των μέτρων για την Αθήνα έγινε στις 20 Ιουνίου και έκτοτε -προσθέτει- πραγματοποίησε στο γραφείο του σειρά συνεργασιών και συσκέψεων με όλους τους συναρμόδιους υπουργούς, για το κέντρο της Αθήνας, οι οποίες ολοκληρώθηκαν την Τρίτη.

Απομάκρυνση

ζήτησε η Ν.Δ.

Την απομάκρυνση του Θεόδωρου Πάγκαλου ζήτησε και πάλι η Νέα Δημοκρατία, αυτή τη φορά με αφορμή τις αναφορές του αντιπροέδρου της κυβέρνησης κατά του Αντώνη Σαμαρά και του εκπροσώπου του κόμματος, τους οποίους χαρακτήρισε «ιεραπόστολους της εθνικής μιζέριας».

«Ο δεύτερος αντιπρόεδρος επιβεβαιώνει, άλλη μια φορά, ότι θα ήταν καλύτερα και για τον ίδιο και για τον τόπο εάν βρισκόταν σε μόνιμες διακοπές» απάντησε ο κ. Μιχελάκης, υποστηρίζοντας πως «τα όσα δηλώνει δείχνουν πως ζει σε άλλη χώρα και μιλά για άλλη κυβέρνηση».

«Ιδιαίτερα λυπηρό είναι το γεγονός ότι δεν μπόρεσε ακόμη να αντιληφθεί την κοινωνική κατάθλιψη που έφεραν οι πολιτικές του ΠΑΣΟΚ. Εάν δεν έχασε κάθε επαφή με την πραγματικότητα, προκαλεί βάναυσα όλους τους Έλληνες. Αποκαλύπτει, όμως, και την αδυναμία του να απαντήσει στα συγκεκριμένα θέματα που ξεκάθαρα του θέσαμε» ανέφερε σε γραπτή δήλωσή του ο εκπρόσωπος της ΝΔ, σημειώνοντας:

«Ενώ ζητήσαμε να δώσει εξηγήσεις για τη δημιουργία νέων οργανισμών την ώρα που εξαγγέλλονται καταργήσεις παλαιών, αλλά και για διορισμούς ‘ημετέρων’ την ώρα που μεθοδεύονται απολύσεις, ο κ. Πάγκαλος περί άλλα τυρβάζει. Μιλά για συνεχή αστυνόμευση στο κέντρο της Αθήνας, την ώρα που η έξαρση της εγκληματικότητας ξεπέρασε κάθε προηγούμενο.

» Μιλά για προστασία της δημόσιας υγείας, όταν κυβερνητικές παραλείψεις έκαναν απειλητικό τον ιό του Νείλου. Μιλά για παρεμβάσεις στην απασχόληση όταν η ανεργία ξεπέρασε το 16% και σχεδόν ένας στους δύο νέους είναι άνεργος.

»Τελικά, ένα είναι βέβαιο: Ότι ο δεύτερος αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, αφού έμεινε χωρίς αρμοδιότητες και ρόλο, προσπαθεί να αποκτήσει πολιτική υπόσταση, βρίζοντας και προκαλώντας. Στο παιχνίδι αυτό, θα τον αφήσουμε μόνο του. Τελεία και παύλα».

Σχολιάζοντας τη νέα κόντρα του κ. Πάγκαλου με τον κ. Μιχελάκη, η εκπρόσωπος Τύπου του ΛΑΟΣ Σίσσυ Αλιγιζάκη δήλωσε: «Εδώ ο τόπος χάνεται και οι επιτελείς κυβέρνησης και αξιωματικής αντιπολίτευσης επιδίδονται σε ‘σκυλοκαυγάδες’ με μειωτικούς χαρακτηρισμούς εκατέρωθεν. Ου γαρ οίδασι τι λέγουσι και τι ποιούσι».

 

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου