ΕΛΛΑΔΑ

Ουδέν νεότερο

ουδέν-νεότερο-430598

Ουδέν νεότερο για τη Νίκη Βόλου. Η κατάσταση δεν έχει αλλάξει σε τίποτα απολύτως από τις τελευταίες εβδομάδες, αφού καμία εξέλιξη υπήρξε, παρά μόνο συνέχεια της αναμονής… Αναμονή για τις αποφάσεις που ίσως την ευνοήσουν, αναμονή για τα διοικητικά και την επόμενη ημέρα, αναμονή για τις αντιδράσεις των φιλάθλων και για τυχόν πρωτοβουλίες της Ερασιτεχνικής για να βγει από το αδιέξοδο.
 
Επειδή όμως όλα εξαρτώνται από το πρώτο, δηλαδή από τις αποφάσεις της αθλητικής δικαιοσύνης και το ξεκαθάρισμα του χάρτη των τριών επαγγελματικών κατηγοριών, δεν κινείται απολύτως τίποτα στη Νέα Ιωνία. Ο Στράτος Γιδόπουλος πριν μερικές ημέρες εξέφρασε την απορία του για το γεγονός ότι επικρατεί πλήρης ηρεμία στην κυανόλευκη ομάδα και δεν έχει γίνει καμία ενέργεια, είτε από τους οργανωμένους που είχαν πάρει κάποιες πρωτοβουλίες στις αρχές του καλοκαιριού, είτε από την Ερασιτεχνική, αλλά και οι δυο πλευρές πρώτα θα περιμένουν, έχοντας δώσει ένα άτυπο χρονικό περιθώριο μεταξύ τους και μετά αναμένεται να επέμβουν, αν δεν υπάρξει λύση και αν οι αποφάσεις καθυστερήσουν τόσο ώστε να θέτουν σε κίνδυνο την επόμενη σεζόν και τα όποια σχέδια υπάρχουν για το μέλλον.
Αποτελέσματα των ενεργειών της Νίκης Βόλου μέχρις στιγμής δεν υπήρξαν. Αλλωστε η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία και η Ενωση Ποδοσφαίρου Β’ και Γ’ Εθνικής έχουν τόσα σοβαρά πράγματα με τα οποία πρέπει να ασχοληθούν και όλα αυτά που αφορούν και στη Νίκη έρχονται δεύτερα. Έτσι ούτε για το εξώδικο της κυανόλευκης ομάδας κατά της ΕΠΟ υπήρξε αντίδραση ή απάντηση, ούτε για το αίτημα της για τον επανορισμό της αναμέτρησης με τους Πόντιους Κατερίνης. Να θυμίσουμε ότι η Νίκη επιζητά τιμωρίες με υποβιβασμούς ή αφαίρεση βαθμών για το σκάνδαλο με τα «Πλαστά» στο οποίο εμπλέκονται και ομάδες του Βορείου Ομίλου της Football League 2 οι οποίες πρωταγωνίστησαν χρησιμοποιώντας ουσιαστικά ποδοσφαιριστές που δεν είχαν δικαίωμα συμμετοχής, ενώ παράλληλα βρίσκεται στην αναμονή και για τις αποφάσεις και τις τιμωρίες ομάδων για το σκάνδαλο με τα στημένα ματς, την ώρα που γνωρίζει ότι της έβαζαν εσκεμμένα εμπόδια και για το παιχνίδι στα Γιαννιτσά υπήρξε διάλογος με το οποίο συζητούνταν η παρέμβαση του διαιτητή για να μην κερδίσει, όπως και έγινε.  Περιμένοντας λοιπόν την αθλητική δικαιοσύνη οι μέρες περνούν αργά και βασανιστικά και όλες οι εκκρεμότητες βρίσκονται στον αέρα. Ούτε καν προτεραιότητες έχουν μπει στην κυανόλευκη ομάδα, στην οποία τίποτα δεν κινείται. Πλησιάζουμε στα μέσα Ιουλίου και η ομάδα δεν έχει διοίκηση και ως εκ τούτου προπονητή, ενώ στο δυναμικό της ανήκουν μόλις οκτώ ποδοσφαιριστές και οι υπόλοιποι έχουν μείνει ελεύθεροι από τις 30 Ιουνίου.
Βέβαια αυτό το σκηνικό είναι λίγο πολύ γνώριμο για τη Νίκη Βόλου τα τελευταία χρόνια, που η ομάδα ζούσε κάθε καλοκαίρι στην αμφιβολία και την τελευταία στιγμή από το πουθενά και μέσα σε λίγες ημέρες δημιουργούνταν από την αρχή η ομάδα. Και πάνω που φέτος οι οργανωμένοι πήραν πρωτοβουλίες και προσπάθησαν να ενεργοποιηθούν και να πιέσουν τις καταστάσεις για να μην επαναληφθεί όλο αυτό το σκηνικό, ξέσπασαν τα δυο σκάνδαλα, το «Κοριόπολις» και το «Πλαστά», από τα οποία, λόγω του δικαστικού αγώνα που δίνει η Νίκη, χρειάζεται να περιμένουν. Ετσι υπάρχει πλέον μια πιο σοβαρή δικαιολογία για όλη αυτή την κατάσταση και την αμφιβολία που έχει καλλιεργηθεί για τη νέα σεζόν, που πηγάζει από την γενικότερη κατάσταση του ελληνικού ποδοσφαίρου.
Ο Γιδόπουλος βέβαια έχει άλλη άποψη. Θεωρεί ότι οργανωμένοι και Ερασιτεχνική πρέπει να σχεδιάσουν τα πλάνα τους, έχοντας εναλλακτικές λύσεις για όλα τα πιθανά δεδομένα που ίσως υπάρξουν… Από την άλλη όμως οι οργανωμένοι ναι μεν φαίνεται να έχουν το σχέδιό τους, αλλά είναι υποχρεωμένοι να περιμένουν και στη συνέχεια να πάρουν θέση.
Αναμονή στην αναμονή και παράταση στην παράταση. Η αμφιβολία για το μέλλον είναι έντονη στη Νέα Ιωνία και άπαντες αισιοδοξούν μέχρι την ερχόμενη εβδομάδα να έχει δημιουργηθεί μια νέα κατάσταση δεδομένων για να μπορούν να πάρουν αποφάσεις και να υποκινήσουν τις εξελίξεις.
Μαζί με όλους είναι αναγκασμένοι να περιμένουν και οι ποδοσφαιριστές. Το καλό για τη Νίκη απ’ όλη αυτή την κατάσταση, είναι ότι τουλάχιστον οι περισσότεροι παίκτες έχουν αναγνωρίσει το γενικότερο κλίμα στο ελληνικό ποδόσφαιρο και δεν έχουν κινηθεί εναντίον της με προσφυγές. Έτσι μέχρι στιγμής μόλις τρεις παίκτες έχουν προσφύγει στην δικαιοσύνη για να διεκδικήσουν τα δεδουλευμένα τους και συγκεκριμένα οι Νάστος, Πετράς και Σωτρίνης. Οι υπόλοιποι περιμένουν, αλλά όχι όπως φαίνεται για πολύ…
 
 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου