ΕΛΛΑΔΑ

Η Ν.Δ. επιδιώκει τη στάση πληρωμών

η-ν-δ-επιδιώκει-τη-στάση-πληρωμών-430837

Απαντήσεις προκάλεσε η αναφορά του εκπροσώπου της ΝΔ Γ. Μιχελάκη για νυν υπουργούς του ΠΑΣΟΚ που άλλαξαν απόψεις από εκείνες που εξέφραζαν ως απλοί βουλευτές, αναφέροντας ως παράδειγμα τον κ. Π. Οικονόμου αλλά και για πρώην υπουργούς της κυβέρνησης που διαφοροποιούνται για βασικές κυβερνητικές επιλογές στην οικονομία από τη στιγμή που έχασαν την υπουργική καρέκλα, όπως η κ. Λούκα Κατσέλη, όπως είπε ο εκπρόσωπος της ΝΔ.

Στον τελευταίο απάντησε χθες ο Π. Οικονόμου, κάνοντας λόγο για «συμμορίες, οι οποίες διασπάθισαν, καταλήστευσαν, λεηλάτησαν τον δημόσιο πλούτο την περίοδο 2004 – 2009» που θέλουν να οδηγήσουν τη χώρα σε στάση πληρωμών.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Μιχελάκης είχε δηλώσει προχθές «ενδιαφέρον έχει τελικά τι ανακαλύπτει ένας βουλευτής του ΠΑ.ΣΟ.Κ., όταν παύει να είναι υπουργός” . “Για παράδειγμα, σας αναφέρω την κα Λούκα Κατσέλη πρώην υπουργό Οικονομίας και Ανταγωνιστικότητας και στην συνέχεια υπουργό Εργασίας, η οποία με συνεντεύξεις της χθες στο ραδιοφωνικό σταθμό «ΑΘΗΝΑ 9,84» και σήμερα στο «ALTER», αμφισβήτησε επιλογές τις οποίες όμως έχει στηρίξει ως υπουργός. Έτσι, ακούσαμε την κα Κατσέλη να δηλώνει ότι:

Δεν είναι σίγουρη ότι ο δρόμος που ακολούθησε η Ελλάδα το 2010 ήταν μονόδρομος.

Να παραδέχεται ότι η λιτότητα μειώνει την αγοραστική δύναμη, της μεσαίας τάξης και των χαμηλότερων εισοδηματικών στρωμάτων, με αποτέλεσμα η ύφεση να γίνεται βαθύτερη.

Να υποστηρίζει ότι η πορεία της οικονομίας θα ήταν καλύτερη αν ο ΦΠΑ δεν είχε αυξηθεί τόσο όσο αυξήθηκε τώρα.

“Προφανώς, τα στελέχη του ΠΑ.ΣΟ.Κ., άλλη αντίληψη έχουν όσο βρίσκονται σε καρέκλες υπουργείων και άλλη χωρίς αυτές” πρόσθεσε ο κ.Μιχελάκης. “Αυτό βέβαια, επιβεβαιώνεται και ανάποδα. Δηλαδή, από τους βουλευτές (όπως οι κ.κ. Παντελής Οικονόμου και Πάρις Κουκουλόπουλος) που όσο δεν είχαν καρέκλα υπουργού διαφωνούσαν με τις κυβερνητικές επιλογές στα όρια της ανταρσίας και μόλις υπουργοποιήθηκαν έγιναν από πολέμιοι του Μνημονίου, πρωτεργάτες στην εφαρμογή του.”

Απάντηση Π. Οικονόμου

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών, κ. Παντελής Οικονόμου, έκανε την ακόλουθη δήλωση :

«Ο εκπρόσωπος του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, επανήλθε χθες στο θέμα της, δήθεν, αλλαγής στάσης μου σχετικά με το μνημόνιο. Οι μεγάλες θυσίες στις οποίες υποβάλλονται οι Έλληνες πολίτες, πριν απ’ όλα, η προσπάθεια να βγει η χώρα από τα δύσκολα και η σκληρή δουλειά που απαιτείται στο δικό μου πεδίο ευθύνης, είναι, φυσικά, πολύ σοβαρότερα θέματα από μικρές κομματικές ιδιοτέλειες. Αλλά, όταν, φαινομενικά ασήμαντες, δηλώσεις υπηρετούν, αμέσως ή εμμέσως, την «αυτοεκπληρούμενη προφητεία» της χρεοκοπίας της Ελλάδας – την πρόταση της Νέας Δημοκρατίας στην πραγματικότητα – η καταγγελία των δηλώσεων αυτών οφείλει να είναι σκληρή και κατηγορηματική.

Η πολιτική που επίμονα διακινεί η Νέα Δημοκρατία σε ένα και μόνο αποτέλεσμα θα μπορούσε, τελικά, να οδηγήσει: να πάμε σε στάση πληρωμών. Όλα αυτά βέβαια, να συμβούν επί ΠΑΣΟΚ, ώστε να τα χρεωθεί και μετά… να ξαναέρθουμε εμείς! Την πολιτική αυτή υποστηρίζει βέβαια, ομόθυμα, η εγχώρια κλεπτοκρατία : οι ίδιες συμμορίες, οι οποίες διασπάθισαν, καταλήστευσαν, λεηλάτησαν τον δημόσιο πλούτο την περίοδο 2004 – 2009 και, στην συνέχεια, έβγαλαν αυτά τα λεφτά έξω. Με σκοπό να τα ξαναφέρουν «μετά την χρεοκοπία» ώστε να αγοράσουν την Ελλάδα για ένα κομμάτι ψωμί!

– Πρώτη σύμπτωση: επανέρχεται το κόμμα του κ. Σαμαρά στα θέματα αυτά, ακριβώς τη στιγμή που οι διαβουλεύσεις για την επαναγορά των ελληνικών ομολόγων και το δεύτερο γύρο εξασφάλισης πιστώσεων προς την Ελλάδα, με στόχο την ανάπτυξη και την αντιμετώπιση του προβλήματος εξωτερικού χρέους, εισέρχονται στη λεπτότερη φάση τους. Με συνομιλητές ακριβώς όσους απέρριψαν την πρόταση της Νέας Δημοκρατίας, αν και ανήκουν στην ίδια πολιτική οικογένεια οι περισσότεροι.

– Δεύτερη σύμπτωση: επανέρχεται το κόμμα του κ. Σαμαρά στα θέματα αυτά ακριβώς την στιγμή που οι «οίκοι αξιολόγησης», διαπιστευμένα όργανα της διεθνούς της κλεπτοκρατίας, δίνουν τον ύστατο, όσο και απελπισμένο, αγώνα τους υπέρ της χρεοκοπίας της Ελλάδας. Μέχρι και τα χρέη δυο Δήμων χρησιμοποίησαν, ώστε να μπλοκάρουν την έγκριση της 5ης δόσης του δανείου προς την χώρα μας.

– Τρίτη σύμπτωση: επανέρχεται το κόμμα του κ. Σαμαρά, στο Ζάππειο 2, στην «μείωση της άμεσης φορολογίας», δηλαδή την συνέχιση της φοροδιαφυγής και φοροκλοπής, εις υγείαν πάντα των ισχυρών του χρήματος, που κυκλοφορούν ξεδιάντροπα ανάμεσά μας. Όχι όμως για πολύ ακόμα.

Είναι πια φανερό γιατί η Νέα Δημοκρατία έχει επιλέξει την εκπροσώπηση όσων ποντάρουν στην χρεοκοπία της Ελλάδας. Είναι πια φανερό γιατί έχει ήδη εισέλθει σε φάση υστερίας, διαπιστώνοντας ότι, με το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα, όχι απλώς διασφαλίζεται η έξοδος από το Μνημόνιο, αλλά γίνεται εφικτή και η ομαλή συνέχεια της πατρίδας μας, απαλλαγμένης από τις παθογένειες και τους κύκλους του παρελθόντος των οποίων την συντήρηση υποστηρίζει το κόμμα του κυρίου Σαμαρά.

Εν κατακλείδι ένα ερώτημα: Καλά, ο κ. Σαμαράς ως υπουργός δεν εγνώριζε πρόσωπα και πράγματα, έργα και ημέρες της κλεπτοκρατίας! Εξακολουθεί και σήμερα, ως αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, να μην καταλαβαίνει τίποτα για τις επιδιώξεις και την δράση της;»

 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου