ΕΛΛΑΔΑ

Μπλόκα των «Αγανακτισμένων» σε πολιτικούς

μπλόκα-των-αγανακτισμένων-σε-πολιτ-436398

Χιλιάδες «Αγανακτισμένοι» βρέθηκαν και χθες στην πλατεία Συντάγματος η συγκέντρωση των Αγανακτισμένων, με τους πολίτες να ανταποκρίνονται για ένατη ημέρα στο κάλεσμα. Κλειστή παραμένει η Αμαλίας.

Οι «Αγανακτισμένοι» προετοιμάζονται επίσης για τη νέα πανευρωπαϊκή κινητοποίηση που έχει κηρυχθεί για την Κυριακή.

Αναφορές κάνουν λόγο για πιο αισθητή παρουσία της Αστυνομίας στο Σύνταγμα την Πέμπτη, ιδιαίτερα επί της Βασιλίσσης Σοφίας, από το σημείο διέλευσης των βουλευτών.

Η συγκέντρωση της Πέμπτης γίνεται στην σκιά του περιστατικού στην Κέρκυρα το προηγούμενο βράδυ, όταν βουλευτές και ευρωβουλευτές που βρίσκονταν σε εστιατόριο στην Κέρκυρα αναγκάστηκαν να διαφύγουν με καΐκι από το εστιατόριο όταν «Αγανακτισμένοι» απέκλεισαν τον χώρο.

Το περιστατικό, στον απόηχο και του «μπλόκου» βουλευτών μέσα στη Βουλή το βράδυ της Τρίτης, προκάλεσε εκ νέου αντιδράσεις από τον πολιτικό κόσμο.

Παράλληλα όμως, την Πέμπτη στο πλευρό των Αγανακτισμένων βρέθηκε ο μητροπολίτης Καλαβρύτων Αμβρόσιος, που με ανάρτηση στην προσωπική του ιστοσελίδα ανέφερε πως την Παρασκευή πούλμαν με ιερωμένους θα πάει στο Σύνταγμα.

 
Ο Αμβρόσιος

Ο μητροπολίτης ανέφερε επίσης πως «στα πλαίσια της προσπάθειας να ξυπνήσουν οι συνειδήσεις όλων, ώστε να αντιληφθούν την κρισιμότητα της καταστάσεως και να κινητοποιηθούν πριν να είναι αργά, το Σάββατο 4 Ιουνίου θα χτυπήσουν οι καμπάνες όλων των ναών της περιοχής Αιγιαλείας από 12 έως 12.30 το μεσημέρι». Στην ιστοσελίδα του (http://mkka.blogspot.com/) ο Καλαβρύτων Αμβρόσιος προτρέπει τους Έλληνες πολίτες να ξεφύγουν από την ραστώνη και να κάμουν μία ειρηνική επανάσταση, με τα εξής λόγια: «Έλληνες και Ελληνίδες. Αδελφοί μου και παιδιά μου. Η Ελλάδα χάνεται! Η Ελλάδα καταποντίζεται! Η Ελλάδα πωλείται! Σε λίγο θα είμαστε ξένοι μέσα στο σπίτι μας. Ξεσηκωθείτε λοιπόν! Γιατί κάθεσθε; Διώξτε τη ραστώνη. Αφήστε τον καναπέ του σπιτιού σας. Αφήστε τα μπαρ και τα καφενεία. Βγείτε και σεις στους δρόμους. Για μια ειρηνική διαμαρτυρία. Και μείνετε εκεί για μερικά εικοσιτετράωρα! Κάμετε μία ειρηνική επανάσταση».

 
Νέο μπλόκο στην Κέρκυρα
Με καΐκι φυγαδεύτηκαν από εστιατόριο της Κέρκυρας Έλληνες και ξένοι βουλευτές, οι οποίοι μετείχαν στη συνεδρίαση της Επιτροπής Μετανάστευσης και Προσφύγων του Συμβουλίου της Ευρώπης, καθώς μέλη του κινήματος των «Αγανακτισμένων» είχαν αποκλείσει το χώρο.

Οι «Αγανακτισμένοι» στην Κέρκυρα συγκεντρώθηκαν την Τετάρτη στην πλατεία Δημαρχείου και όταν ενημερώθηκαν ότι στο εστιατόριο του Ιστιοπλοϊκού Ομίλου, που είναι στο Παλαιό Φρούριο, βρίσκονται οι βουλευτές κινήθηκαν προς εκεί για να διαμαρτυρηθούν. Δεν κατάφεραν όμως να εισέλθουν στον χώρο του εστιατορίου, καθώς έκλεισε η καγκελόπορτα της εισόδου και έτσι ανέβηκαν στα τείχη πάνω από τον χώρο του Ομίλου, όπου παρέμειναν φωνάζοντας συνθήματα.

Τελικά, στη 1 τα ξημερώματα, οι βουλευτές φυγαδεύτηκαν με καΐκι. Στο δείπνο συμμετείχαν, μεταξύ άλλων, ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Ντίνος Βρεττός και ο βουλευτής και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, Νίκος Δένδιας.

 

Στην Αργυρούπολη
Επίθεση με αυγά, γιαούρτια και πέτρες δέχτηκε το βράδυ της Πέμπτης ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γ. Πεταλωτής σε εκδήλωση του ΠΑΣΟΚ στα ΚΑΠΗ Αργυρούπολης.

Μόλις ο κ. Πεταλωτής έφτασε στον χώρο της εκδήλωσης, ομάδα περίπου 50 ατόμων του επιτέθηκε πετώντας του γιαούρτια και αυγά. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος πήγε μάλιστα στο ΚΑΠΗ μόνος του με το αυτοκίνητό του.

Μέλη του ΠΑΣΟΚ προστάτευσαν τον κ. Πεταλωτή, ενώ αμέσως έφτασαν στον χώρο ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις.

Ο κ. Πεταλωτής δεν τραυματίστηκε και εισήλθε στο κτίριο όπου εκφώνησε την προγραμματισμένη ομιλία του, ενώ παρέμεινε εγκλωβισμένος στον χώρο για αρκετή ώρα.

Έξω από το ΚΑΠΗ μάλιστα, βρίσκονταν περισσότερα από 700 άτομα που φωνάζουν συνθήματα κατά της κυβέρνησης και του ιδίου του κ. Πεταλωτή.

Η κατάσταση ήταν τεταμένη για αρκετή ώρα.

«Δεν θα μας φοβίσουν μερικές δεκάδες τραμπούκοι, υποτίθεται δημοκρατικοί που προσπάθησαν να σταματήσουν αυτή την εκδήλωση» δήλωσε ο κ. Πεταλωτής κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, ενώ έκανε λόγο για «εγκάθετους του ΣΥΡΙΖΑ οι οποίοι προσπαθούν να μας κάνουν να ξεχάσουμε τι σημαίνει δημοκρατία».

 

Το ΠΑΣΟΚ εξάλλου με ανακοίνωσή του καταδικάζει με απόλυτο και κατηγορηματικό τρόπο σε βάρος του Κυβερνητικού Εκπροσώπου και υπογραμμίζει «Η απειλή βίας και οι προπηλακισμοί, ειδικά όταν γίνονται με στόχο να ακυρώσουν προγραμματισμένη εκδήλωση πολιτικού κόμματος. Είναι επίσης, απαράδεκτη η προσπάθεια ορισμένων να χειραγωγήσουν και να αξιοποιήσουν για δικά τους μικροκομματικά οφέλη, τις ειρηνικές συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας των πολιτών.

Καλούμε τα πολιτικά κόμματα να πάρουν ξεκάθαρη θέση για τα σημερινά επεισόδια, τα οποία στρέφονται σε βάρος του δημοκρατικού διαλόγου και της ίδιας της Δημοκρατίας.» Ο ΣΥΡΙΖΑ από την πλευρά του ανταπάντησε τονίζοντας «Φαίνεται πως δεν έχουν καταλάβει τίποτα. Το ποτάμι δεν γυρίζει πίσω. Η συντριπτική πλειοψηφία της κοινωνίας μας ζητά να μην περάσουν τα νέα μέτρα, αξιώνει να φύγει η κυβέρνηση.

Στον κ. Πεταλωτή, του αφιερώνουμε τη φράση βουλευτή της παράταξής του: «Οι πρίγκιπες της κυβέρνησης, τους φτύνει ο κόσμος και νομίζουν ότι βρέχει».

 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου