ΕΛΛΑΔΑ

«Παράθυρο» συνάντησης με τον Γ. Παπανδρέου

παράθυρο-συνάντησης-με-τον-γ-παπανδ-436193

Στον Γιώργο Παπανδρέου πετάει το «μπαλάκι» της συναίνεσης ο Αντώνης Σαμαράς, με δήλωση που έκανε από την Κρήτη, στην οποία πραγματοποιεί τριήμερη περιοδεία.

"Δεν έχω δεχτεί για την ώρα κανένα τηλεφώνημα από τον Γιώργο Παπανδρέου" δήλωσε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της ΝΔ το απόγευμα της Τρίτης, μιλώντας σε δημοσιογράφους των Χανίων και απαντώντας σε ερώτηση για το εάν θα συναντηθεί σύντομα με τον πρωθυπουργό.

Υπενθυμίζεται ότι, ακόμα και μετά το «ναυάγιο» του συμβουλίου των πολιτικών αρχηγών, την περασμένη Παρασκευή, ο πρωθυπουργός έχει αφήσει να εννοηθεί ότι θα επιμείνει στο αίτημα για συναίνεση -μεταξύ της κυβέρνησης και της αξιωματικής αντιπολίτευσης- και ενδέχεται μάλιστα να επιδιώξει και νέα συνάντηση με τον πρόεδρο της ΝΔ.

«Λαθεμένη συνταγή»

Το μνημόνιο αποτελεί «λαθεμένη συνταγή που χρειάζεται επαναδιαπραγμάτευση» δήλωσε ο πρόεδρος της ΝΔ, Αντώνης Σαμαράς, σε ομιλία του σε φορείς των Χανίων στο Τεχνικό Επιμελητήριο. Ο κ. Σαμαράς ξεκίνησε περιοδεία στο νομό Χανίων, στο πλαίσιο τριήμερης επίσκεψης στην Κρήτη. Κάτω από τις σημερινές δύσκολες συνθήκες, εφόσον υπάρχει σχέδιο, πίστη και επιμονή θα τα καταφέρουμε, δήλωσε κατά την επίσκεψή του στους τάφους των Βενιζέλων. Αργότερα συναντήθηκε με τον δήμαρχο Χανίων, Μ.Σκουλάκη.

«Επειδή, το μνημόνιο, για μένα, δεν είναι τίποτα άλλο παρά μια λαθεμένη συνταγή, πρέπει να γίνει και μια επαναδιαπραγμάτευση» είπε ο Αντώνης Σαμαράς.

Νωρίτερα, κατά την επίσκεψή του στους τάφους των Βενιζέλων στο Ακρωτήρι Χανίων, δήλωσε: «Πιστεύω ότι σε αυτές τις δύσκολες ώρες που περνάμε σήμερα, από την Κρήτη των μεγάλων και ηρωικών αγώνων πρέπει να στείλουμε το μήνυμα τιμής ότι κάτω από τις σημερινές δύσκολες συνθήκες, εφόσον υπάρχει σχέδιο, εφόσον υπάρχει πίστη και εφόσον υπάρχει επιμονή κι εμείς θα τα καταφέρουμε».

Ο πρόεδρος της ΝΔ κατέθεσε στεφάνι στους τάφους των Βενιζέλων και αναφερόμενος στον Ελευθέριο Βενιζέλο επεσήμανε ότι δίδαξε σε όλο τον κόσμο την τέχνη της διαπραγμάτευσης.

«Είμαστε εδώ σε ένδειξη σεβασμού και ευγνωμοσύνης προς έναν από τους μεγαλύτερους Έλληνες ηγέτες, τον Ελευθέριο Βενιζέλο, ο οποίος κατόρθωσε να συνδυάσει το μεγάλο όραμα με τον καθαρό ρεαλισμό στην τέχνη της διπλωματίας. Ο οποίος κατάφερε κάτω από πολύ αντίξοες συνθήκες να διδάξει σε ολόκληρο τον κόσμο την τέχνη της διαπραγμάτευσης».

Επόμενος σταθμός του κ. Σαμαρά ήταν το δημαρχείο Χανίων, όπου ο δήμαρχος Μανώλης Σκουλάκης τον ενημέρωσε για θέματα που αφορούν την λειτουργία του νέου Καλλικρατικού δήμου.

«Πρέπει να είναι κανείς αισιόδοξος, να βάζει μπροστά πλάνα, σχέδια και από τέτοια νομίζω ότι στα Χανιά υπάρχουν πολλά και θα πρέπει να γίνουν. Εύχομαι στον δήμαρχο και στη δημοτική αρχή κάθε επιτυχία γιατί ο κόσμος θέλει να έχει αισιοδοξία σήμερα. Να φύγουμε από την κατάθλιψη» δήλωσε ο κ. Σαμαράς.

Τον Αντώνη Σαμαρά συνοδεύουν στο ταξίδι του στην Κρήτη ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, Δημήτρης Αβραμόπουλος και οι βουλευτές Μανώλης Κεφαλογιάννης, Όλγα Κεφαλογιάννη και Γιάννης Πλακιωτάκης.

Ο κ. Σαμαράς μιλώντας τη Δευτέρα στην ΚΟ του κόμματός του, άνοιξε ένα παράθυρο για συμφωνία, λέγοντας «ναι» στη συναίνεση μόνο με μείωση φόρων.

Το μεγάλο ζητούμενο αυτή τη στιγμή είναι το πώς θα επαναδιαπραγματευτούμε το Μνημόνιο, είπε ο Αντώνης Σαμαράς.

Αναφερόμενος στη θέση του πρωθυπουργού ότι μπορεί να συζητήσει θέσεις της ΝΔ, ο κ. Σαμαράς είπε ότι αυτό είναι γενικό και αφηρημένο, επαναλαμβάνοντας ότι η λύση είναι η άμεση μείωση των φορολογικών συντελεστών.

Λέμε «όχι» στο λάθος, αλλά λέμε «ναι» στο να διορθωθεί το λάθος, τόνισε χαρακτηριστικά.

Για τα ζητήματα της αξιοποίησης της δημόσιας περιουσίας ή τις αποκρατικοποιήσεις ο κ. Σαμαράς τόνισε ότι αυτά είναι ήδη θέσεις της ΝΔ και ότι οι αντιστάσεις βρίσκονται στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ.

Το πρόγραμμα

Το Ρέθυμνο και το Ηράκλειο θα επισκεφθεί σήμερα Τετάρτη ο πρόεδρος της ΝΔ. Στις 9:00 το πρωί θα συναντηθεί με τον δήμαρχο Ρεθύμνου, Γιώργο Μαρινάκη. Μισή ώρα αργότερα θα επισκεφθεί το εμπορικό κέντρο του νομού, ενώ στις 11:00 θα συναντηθεί με τον δήμαρχο Μυλοποτάμου, Δ. Κόκκινο.

Στις 12:30 θα επισκεφθεί το σπίτι του Νίκου Ξυλούρη στα Ανώγεια και λίγο αργότερα θα επισκεφθεί την κτηνοτροφική μονάδα των Ανωγείων. Στις 13:15 θα συναντηθεί με τον δήμαρχο Ανωγείων, Σ. Κεφαλογιάννη.

Στις 07:30 το απόγευμα ο Αντώνης Σαμαράς προγραμματίζει να πραγματοποιήσει κεντρική ομιλία στην πλατεία Ελευθερίας στο Ηράκλειο Κρήτης. Θα εξαρτηθεί από τις εκτιμήσεις που θα γίνουν ως προς τη στάση των οπαδών του ΟΦΗ.

Την Πέμπτη ο πρόεδρος της ΝΔ θα συναντηθεί στο Ηράκλειο με τον Περιφερειάρχη Κρήτης, Σταύρο Αρναουτάκη και στη συνέχεια με τον δήμαρχο Ηρακλείου, Γ. Κουράκη.

Στις 10:00 το πρωί θα έχει σύσκεψη με τους παραγωγικούς φορείς του Ηρακλείου (Επιμελητήριο Ηρακλείου και στις 12:30 θα συναντηθεί με τον δήμαρχο Αγ. Νικολάου, Δ. Κουνενάκη. Μισή ώρα αργότερα θα επισκεφθεί το εμπορικό κέντρο Αγ. Νικολάου και τελευταίος σταθμός της επίσκεψής του στην Κρήτη θα είναι το Εργατικό Κέντρο Λασιθίου.

 

 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου