ΕΛΛΑΔΑ

«Οι θυσίες δεν πάνε χαμένες!»

οι-θυσίες-δεν-πάνε-χαμένες-436212

Υπάρχει πραγματική διάθεση για συναίνεση και αυτή δεν γίνεται μόνο για εθνικούς λόγους, τόνισε ο πρωθυπουργός, μιλώντας χθες το βράδυ στη γενική συνέλευση του ΣΕΒ.

Παρά τις έντονες αντιδράσεις που καταγράφονται από φορείς, μέσα ενημέρωσης και την κοινωνία για τα νέα οικονομικά μέτρα και παρά την άρνηση των πολιτικών κομμάτων να παράσχουν συναίνεση, ο πρωθυπουργός υπεραμύνθηκε το βράδυ της Τρίτης της πολιτικής της κυβέρνησης υποστηρίζοντας μάλιστα ότι “η προσπάθεια πιάνει τόπο!”

Συγκεκριμένα, και στο πλαίσιο της ομιλίας του στην ετήσια γενική συνέλευση του ΣΕΒ, ο κ. Γιώργος Παπανδρέου ανέφερε χαρακτηριστικά: «Κάποιοι λένε με μεγάλη ευκολία εντός και εκτός Ελλάδας ότι αποτύχαμε. Λάθος! Η προσπάθεια έπιασε και πιάνει τόπο. Οι θυσίες των Ελλήνων πολιτών δεν πάνε χαμένες. Φανήκαμε μέχρι τώρα συνεπείς σχεδόν στο σύνολο των δεσμεύσεών μας».

Επίσης ζήτησε «να σταματήσει η αυτομαστίγωση και η ισοπέδωση των πάντων που απειλεί και την ίδια την προσπάθεια της πατρίδας μας να ανακτήσει την αξιοπιστία της, υπονομεύοντάς την και στα μάτια μας και στα μάτια των άλλων, διεθνώς».

Για άλλη μια φορά ο κ. Παπανδρέου ζήτησε συναίνεση. Συγκεκριμένα ο πρωθυπουργός έκανε λόγο για «ανάγκη επίτευξης του εθνικού στόχου της μείωσης των ελλειμμάτων και της αντιμετώπισης του χρέους», ενώ πρόσθεσε πως «αποτελεί απόδειξη υπευθυνότητας και σοβαρότητας της χώρας στη διεθνή κοινότητα».

Ο κ. Παπανδρέου απάντησε και σε όσους λένε πως η κυβέρνηση ευθύνεται για την αποτυχία να βγει η Ελλάδα στις αγορές εντός του 2012. «Πολλοί κάνουν μια εύκολη κριτική, λέγοντας ότι “προβλέπατε ότι θα βγείτε το 2012 στις αγορές και τώρα μας λέτε ότι δεν μπορείτε”. Χωρίς να ισχυρίζομαι ότι όλα έγιναν στην εντέλεια, η αλήθεια είναι ότι οι αγορές δεν άνοιξαν για δικούς τους λόγους, και όχι γιατί το 2010 πετύχαμε μείωση του ελλείμματος κατά 5 αντί για 5,5 μονάδες», επεσήμανε ο πρωθυπουργός.

Μετά τη συνάντηση που θα έχει σήμερα με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Κ. Παπούλια, ο Πρωθυπουργός αναχωρεί για το Παρίσι, όπου θα συμμετάσχει στις εκδηλώσεις για τα 50 χρόνια του ΟΟΣΑ, αλλά και στη σύνοδο των υπουργών Οικονομίας των χωρών μελών του Οργανισμού. Θα συνοδεύεται από τους υπουργούς Οικονομικών κ. Γ. Παπακωνσταντίνου και Περιφερειακής Ανάπτυξης κ. Μιχ. Χρυσοχοΐδη.

Βεβαία θα πρέπει να θεωρείται η συνάντηση που θα έχει με τον πρόεδρο της Γαλλίας κ. Νικολά Σαρκοζί, καθώς και με τον πρόεδρο της Επιτροπής κ. Ζοζέ Μπαρόζο.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου