ΕΛΛΑΔΑ

«Στήθος με στήθος» ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ.

στήθος-με-στήθος-πασοκ-και-ν-δ-438133

Ανατροπή όλων των μέχρι τώρα δεδομένων στο πολιτικό σκηνικό, και μάλιστα σε σύντομο διάστημα, δείχνουν οι δημοσκοπήσεις που φιλοξενούνται σήμερα στον τύπο.

Για πρώτη φορά φαίνεται να έχει εξανεμιστεί το προβάδισμα του ΠΑΣΟΚ έναντι της Ν.Δ. και η κυβέρνηση να χάνει το πλεονέκτημα που διατηρούσε έναντι της αντιπολίτευσης από την εκλογή της μέχρι σήμερα.

Η εξέλιξη αυτή δείχνει τη δραματικότητα της κατάστασης αλλά και το πώς οι οικονομικές εξελίξεις επηρεάζουν καθοριστικά και τις πολιτικές.

Στις δύο δημοσκοπήσεις κυβέρνηση και αξιωματική αντιπολίτευση βρίσκονται «στήθος με στήθος» με ιδιαίτερα χαμηλά ποσοστά, που δείχνει την αποδοκιμασία και τη δυσπιστία της κοινής γνώμης στις σημερινές κυρίαρχες δυνάμεις του πολιτικού σκηνικού.

Στη δημοσκόπηση της MRB για την εφημερίδα Real News (δημοσιεύεται σήμερα) η διαφορά ΠΑΣΟΚ-ΝΔ μετά από 33 μήνες έφθασε στο μηδέν", καθώς οι δυο παρατάξεις συγκεντρώνουν από 21,5% στην πρόθεση ψήφου!

Σημαντικές αλλαγές καταγράφονται και στα υπόλοιπα ποιοτικά χαρακτηριστικά, καθώς ο πρόεδρος της ΝΔ εμφανίζεται να προηγείται σε δημοτικότητα κατά 0,4%, ενώ ο Γιώργος Παπανδρέου έχει προβάδισμα 0,2% στην καταλληλότητα για την πρωθυπουργία.

Παράλληλα "το 68% των πολιτών ζητά συναίνεση των πολιτικών κομμάτων για την αντιμετώπιση της κρίσης".

Τα στοιχεία δείχνουν ότι δεν εξασφαλίζει αυτοδυναμία κανένα κόμμα, ενώ η νέα Βουλή πιθανότατα θα είναι εξακομματική, με τους «Οικολόγους-Πράσινους» να προστίθενται στο υπάρχον σκηνικό. Τα κόμματα τόσο του κ. Κουβέλη όσο και της κ. Μπακογιάννη, δεν εξασφαλίζουν το απαραίτητο 3% για είσοδο στη Βουλή

Τα αποτελέσματα της νέα δημοσκόπησης που έγινε από την εταιρεία Rass δημοσιεύει σήμερα η εφημερίδα ΤΟ ΠΑΡΟΝ, και έρχονται να υπογραμμίσουν όσα κατέγραψε και η έρευνα της public issue για λογαριασμό του ΣΚΑΪ, που δημοσιοποιήθηκε την περασμένη εβδομάδα, ότι ο ελληνικός λαός θέλει να φύγει η χώρα μας από το Μνημόνιο, μετά την παταγώδη αποτυχία του, αλλά και την αδυναμία της κυβέρνησης να διαχειριστεί την κρίση.

Σύμφωνα με το ΠΑΡΟΝ και την έρευνα της Rass, η ψαλίδα θα κλείνει, στις 0,9 μονάδες, με το κυβερνών κόμμα τους τελευταίους μήνες να σημειώνει δραματική πτώση, η οποία αγγίζει κάθε μήνα τις δύο μονάδες. Στα ποιοτικά στοιχεία εμφανίζεται άνοδος του κ. Α. Σαμαρά, ενώ το 62,4% των ψηφοφόρων εμφανίζεται να πιστεύει ότι ο πρωθυπουργός ζητά συνενοχή και όχι συναίνεση.

 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου