ΕΛΛΑΔΑ

Επίθεση κουκουλοφόρων με μολότοφ

επίθεση-κουκουλοφόρων-με-μολότοφ-439405

Επίθεση κουκουλοφόρων με τρεις τραυματίες, εκ των οποίων οι δύο πολύ σοβαρά, σημειώθηκε χθες το μεσημέρι στο Αστυνομικό Τμήμα Εξαρχείων επί της οδού Καλλιδρομίου, την ώρα που υπήρχε πλήθος κόσμου στη λαϊκή αγορά που γίνεται στην ίδια οδό.

Ομάδα περίπου 15-20 ατόμων επιτέθηκαν με βόμβες μολότοφ στο αστυνομικό τμήμα, με αποτέλεσμα, να τραυματιστούν σοβαρά ο Περικλής Μανιάτης, 47 ετών, ο οποίος νοσηλεύεται διασωληνωμένος στο νοσοκομείο «Γ. Γεννηματάς» και η Διονυσία Σαραφάδη, 55 ετών, στην εντατική της μονάδας εγκαυμάτων. Λιγότερα εγκαύματα φέρει ο Αλέξανδρος Πετρόφ, 48 ετών, ο οποίος επίσης νοσηλεύεται στο ίδιο νοσοκομείο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 47χρονος πήγε να βοηθήσει την 55χρονη ανθοπώλη, όταν εξερράγη δίπλα στον πάγκο της στη λαϊκή, μια φλεγόμενη μοτοσυκλέτα μετά την επίθεση των κουκουλοφόρων. Από την επίθεση, εκτός από τη μοτοσυκλέτα, έχουν καεί ένα περιπολικό και έχουν υποστεί σοβαρές ζημιές δύο Ι.Χ. αυτοκίνητα, καθώς και τέντες καταστημάτων.

Την επίθεση καταδίκασαν με ανακοινώσεις τους τα κόμματα της αντιπολίτευσης ενώ ο Υπουργός Χρήστος Παπουτσής διαβεβαίωσε ότι γίνεται εκτεταμένη έρευνα για τη σύλληψη των υπευθύνων, αλλά και για την αντιμετώπιση κάθε άλλης παράνομης δραστηριότητας.

Ο Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Προστασίας του Πολίτη της Νέας Δημοκρατίας, Βουλευτής Μαγνησίας, κ. Θανάσης Νάκος, επιρρίπτει την ευθύνη στον κ. Παπουτσή λέγοντας ότι προκειμένου να γίνεται αρεστός σε κάποιους λίγους, δεν διστάζει να θέτει σε κίνδυνο την ασφάλεια και την προστασία των πολλών, τότε ο πρωθυπουργός έχει τεράστια ευθύνη για την επιλογή του…». « Η επίθεση των κουκουλοφόρων στο αστυνομικό τμήμα Εξαρχείων προσφέρει πολύτιμες υπηρεσίες σε όλους εκείνους που θέλουν να δικαιολογήσουν και να ενισχύσουν την καταστολή, να φοβίσουν το λαό,» επισημαίνει το ΚΚΕ, ενώ ο ΣΥΝ υπογραμμίζει ότι «τέτοιες επιθέσεις είναι καταδικαστέες και δεν έχουν καμία σχέση με το οργανωμένο, μαζικό λαϊκό κίνημα».

Από την πλευρά της Δημοκρατικής Αριστεράς αναφέρεται «είναι άμεση ανάγκη, χωρίς θεωρητικολογίες, η εφαρμογή ενός πρακτικού σχεδίου, που θα λαμβάνει υπόψη του όλες τις παραμέτρους, για την αποκατάσταση της ομαλότητας στην πόλη».

 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου