ΕΛΛΑΔΑ

Εν ψυχρώ δολοφονία για μία κάμερα

εν-ψυχρώ-δολοφονία-για-μία-κάμερα-440094

Συγκλονισμένη σε όλη την Ελλάδα η κοινή γνώμη από τις συνθήκες της στυγνής δολοφονίας ενός 44χρονου στην Αθήνα, πιθανόν από δύο αλλοδαπούς, στο κέντρο της πρωτεύουσας, με σκοπό να του κλέψουν μία… βιντεοκάμερα. Η τραγική λεπτομέρεια, είναι ότι τη βιντεοκάμερα το θύμα την είχε για να βιντεοσκοπήσει λίγη ώρα αργότερα τη γέννηση του δεύτερου παιδιού του!
Οι συνθήκες της δολοφονίας προκάλεσαν τον αποτροπιασμό αλλά και την αντίδραση μελών ακραίων οργανώσεων που επιχείρησαν επιθέσεις κατά αλλοδαπών στην περιοχή. Για το φόβο το επεισόδια να πάρουν έκταση, στη γύρω περιοχή αναπτύχθηκε ισχυρή αστυνομική δύναμη.

Η δολοφονία έγινε χθες στις 5 τα ξημερώματα, στη συμβολή των οδών 3ης Σεπτεμβρίου και Ηπείρου, λίγα μέτρα από την πλατεία Ομονοίας στο κέντρο της Αθήνας.

Λίγο νερό στις πλάκες του πεζοδρομίου, μπροστά από το κατάστημα εμπορίας μοτοσικλετών επί της οδού 3ης Σεπτεμβρίου αλλά και πολλά λουλούδια που άφησαν άγνωστοι πολίτες, ήταν ό,τι είχε απομείνει λίγες ώρες αργότερα για να δείχνει το σημείο το εγκλήματος.

Λίγες ώρες μετά την δολοφονία, η σύζυγος του άτυχου 44χρονου, ο οποίος ήταν υπάλληλος φαρμακευτικής εταιρίας έφερε στον κόσμο ένα κοριτσάκι.

Η επίτοκος, η οποία αντίκρισε νεκρό τον άντρα της, μεταφέρθηκε σε κατάσταση σοκ σε μαιευτήριο των βορείων προαστίων, ωστόσο οι γιατροί κατάφεραν να την ηρεμήσουν και τελικά να γεννήσει χωρίς επιπλοκές.

Εν τω μεταξύ στο υλικό που έχει καταγράψει κάμερα ασφαλείας επιχείρησης στην περιοχή «επενδύουν» οι αξιωματικοί της Ασφάλειας Αθηνών για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών. Σύμφωνα με πληροφορίες, στην κάμερα έχει «αποτυπωθεί» το σκηνικό της επίθεσης και της αρπαγής της βιντεοκάμερας.

Ωστόσο οι εικόνες θα περάσουν από ειδική επεξεργασία για να «καθαρίσουν» και να μπορέσουν οι αστυνομικοί να διακρίνουν τα πρόσωπα των τριών δραστών, καθώς ήταν νύχτα και τα χαρακτηριστικά τους δεν φαίνονται καθαρά.

Η τραγωδία, συγκλονίζει. Η ετοιμόγεννη σύζυγός του – επρόκειτο να φύγουν μαζί για το μαιευτήριο – και η μητέρα του βρίσκονται σε κατάσταση σοκ, καθώς ήταν από τους πρώτους που είδαν τον άνθρωπό τους νεκρό, πλημμυρισμένο στα αίματα, στον δρόμο κάτω από το σπίτι τους.

Τρία άτομα επιτέθηκαν και σκότωσαν με μαχαιριές τον 44χρονο για να του κλέψουν τη βιντεοκάμερα, την οποία κρατούσε στα χέρια του για να μαγνητοσκοπήσει μία από τις πιο όμορφες στιγμές της ζωής του: τη γέννηση του δεύτερου παιδιού του.

Οι λεπτομέρειες

Ο άτυχος άντρας είχε ξεκινήσει από το σπίτι του στην οδό Ηπείρου λίγο πριν από τις 5 τα ξημερώματα για να μεταβεί σε πάρκινγκ που βρίσκεται λίγα μέτρα μακρύτερα και να πάρει το αυτοκίνητο του για να μεταφέρει στο μαιευτήριο την επίτοκο σύζυγό του και τη μητέρα του. Μαζί του είχε και ένα βαλιτσάκι με βιντεοκάμερα. Έστριψε στην οδό 3ης Σεπτεμβρίου και αμέσως τον ακινητοποίησαν τρεις άντρες, πιθανόν αλλοδαποί. Με την απειλή μαχαιριού του ζήτησαν να τους δώσει τη βιντεοκάμερα. Εκείνος φαίνεται ότι αντιστάθηκε και τότε οι δράστες δεν δίστασαν να τον σκοτώσουν μαχαιρώνοντάς τον σε διάφορα σημεία του σώματός του. Στη συνέχεια άρπαξαν τη βιντεοκάμερα και εξαφανίστηκαν.

Η ώρα περνούσε και η σύζυγος του με την πεθερά της κατέβηκαν στην είσοδο για να τον περιμένουν. Τότε αντίκρισαν τον άτυχο 44χρονο μέσα σε μια λίμνη αίματος. Περίοικοι ειδοποίησαν την Αστυνομία και το ΕΚΑΒ, ωστόσο ήταν ήδη αργά. Λίγη ώρα μετά πήγαν δύο συγγενείς του στο σημείο. Ηταν σοκαρισμένοι από αυτό που είχε συμβεί στον δικό τους άνθρωπο.

Αστυνομικοί της Ασφάλειας που έφτασαν στη περιοχή συνέλεξαν μαρτυρίες και στοιχεία στην προσπάθεια να εντοπιστούν και να συλληφθούν οι δράστες.

Στο σημείο της δολοφονίας πραγματοποίησαν το απόγευμα της Τρίτης συγκέντρωση περίπου 100 κάτοικοι της περιοχής με αποτέλεσμα να διακοπεί για λίγη ώρα η κυκλοφορία στην οδό 3η Σεπτεμβρίου.

 
 
Αντιδράσεις – δηλώσεις
 
 
Σοκ έχει προκαλέσει στην κοινή γνώμη η δολοφονία 44χρονου στο κέντρο της Αθήνας. «Ο σημερινός φόνος δεν είναι μια περίπτωση απλής παραβατικότητας. Είναι εκδήλωση εγκληματικότητας που δεν είναι ανεκτή με κανέναν τρόπο» δήλωσε ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης.

«Απαιτείται πολύ προσπάθεια από την Ελληνική Αστυνομία, για να ελεγχθεί η κατάσταση. Έχω δηλώσει κατ’ επανάληψη τη διαθεσιμότητα και τη βούληση του Δήμου να συνεργαστεί σε καθημερινή βάση με την Ελληνική Αστυνομία, στους δρόμους και τις πλατείες της πόλης σε μικτές περιπολίες και το βράδυ. Προ μηνός, είχα την ευκαιρία να επαναλάβω τη διαθεσιμότητα του Δήμου, καθώς και τη βούληση του να συνεργαστεί με την Ελληνική Αστυνομία, σε σύσκεψη που διεξήχθη παρουσία των συναρμόδιων υπουργών και υπό την προεδρία του πρωθυπουργού» δήλωσε ο κ. Καμίνης.

«Ανατριχιαστικό συμβάν» χαρακτήρισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής τη δολοφονία που έγινε στο κέντρο της Αθήνας το πρωί.

Επισήμανε ότι για το κέντρο της Αθήνας γίνονται, υπό τον πρωθυπουργό, συντονισμένες προσπάθειες για την αναβάθμισή του και χαρακτήρισε «άδικο και μονομερές» να επιρρίπτεται η ευθύνη για την κατάσταση που επικρατεί στην έλλειψη αστυνόμευσης.

«Είναι ευρύτερο ζήτημα πολιτισμικό, οικιστικό και κοινωνικό» κατέληξε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

«Η αλήθεια είναι ότι οι αστυνομικές δυνάμεις στο πλαίσιο των δημοσιονομικών δυσχερειών καταβάλλουν κάθε ανθρωπίνως δυνατή προσπάθεια για την προστασία των πολιτών. Απαιτείται η συνεργασία του συνόλου της πολιτείας και της τοπικής αυτοδιοίκησης αναφορικά με τις πρωτοβουλίες που πρέπει να ληφθούν για την προστασία των πολιτών» δήλωσε από την πλευρά του ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Χρήστος Παπουτσής.

Ο υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Προστασίας του Πολίτη της ΝΔ, Θανάσης Νάκος τόνισε:«Οι πολίτες αισθάνονται εντελώς απροστάτευτοι και τρομοκρατημένοι. Αντί για «σύμπνοια» στην ΕΛ.ΑΣ. επικρατεί αλληλοσπαραγμός. Αυτή είναι η εικόνα για την οποία επαίρεται ο κ. υπουργός; Αυτή είναι η Προστασία του Πολίτη, την οποία υπηρετούν ο ίδιος και η κυβέρνηση;».

Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γ. Καρατζαφέρης σε συνέντευξή του στον ΑΝΤ1 δήλωσε: «Είναι ηρωισμός να ζεις σε κάποιες περιοχές της Αθήνας πόσο μάλλον να έχεις την απαίτηση να μπορείς να κυκλοφορήσεις νύχτα. Εκεί καταντήσαμε τη ζωή μας, και κανείς δεν συγκινείται.

» Αυτή είναι η Αθήνα σήμερα, αυτή είναι η Ελλάδα και κανείς δεν συγκινείται. Θα δείτε όταν η αστυνομία αποκαλύψει το έγκλημα ποιοι το έκαναν.

» Και κάποια στιγμή να μην φοβόμαστε να λέμε ποιοι τα έκαναν τα εγκλήματα, ποιοι σκότωσαν τους αστυνομικούς. Κάποια στιγμή, να απαλλαγούμε από όλους αυτούς για να σώσουμε τον Έλληνα πολίτη».

H Δημοκρατική Συμμαχία τονίζει: «Η σημερινή εν ψυχρώ δολοφονία ενός ανυπεράσπιστου πολίτη από κακοποιά στοιχεία στο κέντρο της Αθήνας, εξοργίζει την κοινωνία. Η εγκληματικότητα πλέον έχει ξεπεράσει κάθε όριο. Οι πολίτες αγωνιούν και φοβούνται. Η χώρα, κινδυνεύει να μετατραπεί σε ζούγκλα, όπου κυριαρχούν φαινόμενα ακραίας βίας που υπονομεύουν τη νομιμότητα και την κοινωνική ειρήνη.

» Η κυβέρνηση αντί να κομπάζει προκλητικά για συλλήψεις, πρέπει να αναλάβει άμεσα πρωτοβουλίες, προκειμένου να μην οδηγηθούμε σε καταστάσεις που δεν χαρακτηρίζουν μια δημοκρατική και ευνομούμενη Πολιτεία».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου