ΕΛΛΑΔΑ

Δεν αποκλείει τη συγκυβέρνηση η Ντόρα

δεν-αποκλείει-τη-συγκυβέρνηση-η-ντόρα-441169

Ανοιχτό αφήνει η Ντόρα Μπακογιάννη το ενδεχόμενο συνεργασίας με ένα από τα δύο μεγάλα κόμματα, εάν στις επόμενες βουλευτικές εκλογές δεν προκύψει αυτοδύναμη κυβέρνηση. «Θα κάνω ό,τι εντολή μού δώσει ο ελληνικός λαός» δήλωσε στον Βήμα 99,5. Όπως τόνισε, θα συμμαχήσει «υπό την προϋπόθεση ότι αυτή η δύναμη θα βάλει μπροστά ένα πρόγραμμα, το οποίο θα βγάλει την Ελλάδα από την κρίση». Αναφερόμενη στο ζήτημα της απογραφής επί κυβερνήσεως ΝΔ, χαρακτήρισε «σαχλαμάρες» τα περί προσωπικής επιλογής του Γ. Αλογοσκούφη, αφού -όπως είπε- επρόκειτο για «κεντρική προεκλογική δέσμευση». Ως προς την κόντρα με την Αλ. Παπαρήγα, η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας είπε ότι έχει τεράστιες διαφορές με τα κόμματα που στηρίζουν την ανυπακοή.

Αναφερόμενη στο ζήτημα της απογραφής και στο εάν επρόκειτο για κεντρική επιλογή της κυβέρνησης ή προσωπική επιλογή του τότε υπουργού Οικονομικών Γ. Αλογοσκούφη, η κ. Μπακογιάννη απάντησε με σκληρή γλώσσα στη νυν ηγεσία της ΝΔ: «Αυτά είναι σαχλαμάρες […] Όλος ο κόσμος γνώριζε ότι δεσμευτήκαμε προεκλογικά οι πάντες ότι θα κάνουμε απογραφή. Τι εννοεί ότι ήταν προσωπική επιλογή του Γ. Αλογοσκούφη. Είναι σαχλαμάρες αυτά».

Στο ερώτημα εάν θα δεχόταν πρόταση συνεργασίας από τον Αντώνη Σαμαρά πριν τις βουλευτικές εκλογές, η κ. Μπακογιάννη υπογράμμισε ότι αυτή τη στιγμή οι διαφορές μεταξύ της Δημοκρατικής Συμμαχίας και της Νέας Δημοκρατίας είναι πάρα πολύ μεγάλες».

Εξηγώντας γιατί ζητά τη διεξαγωγή πρόωρων εκλογών, η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας ανέφερε:

«Το ερώτημα το οποίο αυτή τη στιγμή τίθεται είναι ποιος είναι ο δρόμος, τον οποίο πρέπει να επιλέξουμε για να μπορέσουμε να βγάλουμε τον ελληνικό λαό από την κρίση, η οποία τον μαστίζει σήμερα. Αυτή τη στιγμή τα πολιτικά κόμματα και οι πολιτικές τους ηγεσίες έχουν μία τρομακτική ευκαιρία: να διαψεύσουν αυτούς οι οποίοι θεωρούν το πολιτικό σύστημα τελειωμένο».

Στο τι συμβολισμούς θα παράξει πιθανή συγκυβέρνηση με ένα από τα δύο μεγάλα κόμματα, η κ. Μπακογιάννη είπε: «Δεν νομίζω πως κανείς ενδιαφέρεται αυτή τη στιγμή για το τι συμβολισμούς θα παράξει η οποιαδήποτε συμφωνία της Ντόρας Μπακογιάννη με τον Γ. Παπανδρέου ή τον Αντώνη Σαμαρά. Δεκάρα δεν δίνει ο κόσμος. Ο κόσμος αυτό το οποίο θέλει αυτή τη στιγμή είναι να βγούμε από τη λογική της παραπολιτικής και να μπούμε στη λογική της πολιτικής πράξης. Πολιτική πράξη σημαίνει ότι σήμερα χρειάζεται θάρρος, χρειάζεται τόλμη, να πεις στον κόσμο την αλήθεια. Δεν μπορεί να βομβαρδίζεται η Ελλάδα εδώ και τρεις μήνες για αναδιάρθρωση, για χρεοκοπία και εμείς περί άλλων να τυρβάζουμε και να βάζουμε τα προσωπικά μας θέματα πάνω από τη χώρα. Δεν είναι σοβαρά πράγματα αυτά».

 

 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου