ΕΛΛΑΔΑ

Ξυλοκόπησε την έγκυο σύντροφό του και έχασε το ένα μωρό της

ξυλοκόπησε-την-έγκυο-σύντροφό-του-και-567740

Άνδρας στην Κω ξυλοκόπησε την 30χρονη έγκυο σύντροφό του με αποτέλεσμα να πεθάνει το ένα από τα δύο βρέφη.

Το περιστατικό σημειώθηκε πριν τέσσερα χρόνια και αναμένεται να δικαστεί την Τρίτη στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ρόδου με κατηγορούμενο τον σύντροφο της 30χρονης γυναίκας από τη Βουλγαρία.

Σύμφωνα με το παραπεμπτικό βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Κω αλλά και την κατάθεση που έδωσε η 30χρονη, όλα ξεκίνησαν το βράδυ της Τετάρτης 3 Ιουνίου 2015, όταν ο κατηγορούμενος επέστρεψε σπίτι τους γύρω στις 21:00, έχοντας πιει.

Τότε εκείνη τον ρώτησε τι είχε συμβεί και άρχισε να της φωνάζει. Η 30χρονη κατέθεσε πως επειδή και άλλες φορές που είχε πιει ο σύντροφός της την είχε χτυπήσει μετακινούνταν από το ένα δωμάτιο του σπιτιού στο άλλο για να μην δώσει συνέχεια, όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα της Ροδιακής.

Ωστόσο ο άνδρας την έπιασε από το μπράτσο και της έδωσε ένα χαστούκι στο πρόσωπο και συγκεκριμένα στο μάτι και μετά πήγε και κοιμήθηκε. Η 30χρονη δήλωσε πως σκεπτόμενη πώς να προστατεύσει τα παιδιά που κυοφορούσε (δίδυμα) καθώς βρισκόταν στον ένατο μήνα της εγκυμοσύνης της, αποφάσισε την άλλη μέρα το πρωί και πήγε στο σπίτι του πατέρα της.

Όμως περίπου στις 04:00 το απόγευμα μετέβη εκεί ο σύντροφός της ο οποίος τραβώντας την από τα μπράτσα την έβγαλε έξω από το σπίτι, την έβαλε στο αυτοκίνητό του και στη διάρκεια της διαδρομής από την πόλη της Κω προς την περιοχή της Αντιμάχειας, τη γρονθοκόπησε με βιαιότητα στο πρόσωπο, με αποτέλεσμα να αιμορραγήσει και προκειμένου να μην φαίνεται από το παράθυρο του αυτοκινήτου χτυπημένη, της κατέβασε το κεφάλι προς τα κάτω. Επειδή όμως η 30χρονη Βουλγάρα αντιδρούσε, αφού την απείλησε με ένα κατσαβίδι ότι θα την σκότωνε, την χτύπησε με αυτό στην αριστερά πλευρά της κοιλιάς της και στο δεξί πόδι, και συγκεκριμένα στο μηρό.

Σύμφωνα πάντα με το παραπεμπτικό βούλευμα, όταν έφθασαν στο σπίτι τους, ο Βούλγαρος κατηγορούμενος φέρεται να επέφερε στην 30χρονη γυναίκα βίαια και ισχυρά πλήγματα με κλωτσιές στη δεξιά πλευρά της κοιλιακής της χώρας, στα πλευρά και στην πίσω πλευρά του δεξιού ποδιού της στο ύψος του μηρού. Εξαιτίας των χτυπημάτων αυτών η κοπέλα υπέστη τραυματισμούς σε σημεία του σώματός της.

Λίγες μέρες αργότερα, στις 7 Ιουνίου 2015, η 30χρονη αισθάνθηκε έντονους πόνους και πήγε στο νοσοκομείο της Κω όπου και εξετάστηκε από τον γυναικολόγο που είχε αναλάβει όλους τους προηγούμενους μήνες τη φροντίδα της. Ο γιατρός τότε διαπίστωσε από το υπερηχογράφημα που της έγινε ότι το ένα από τα δίδυμα έμβρυα που κυοφορούσε, το αγοράκι είχε ανενεργή καρδιακή λειτουργία και ήταν ήδη νεκρό. Στη συνέχεια με το μηχάνημα καταγραφής οδυνών διαπιστώθηκε ότι η 30χρονη βρισκόταν σε διαδικασία εξέλιξης τοκετού, και υπεβλήθη σε καισαρική τομή, με την οποία γέννησε ζωντανό το θηλυκό βρέφος και νεκρό το αγοράκι.

Βάσει πάντα με το βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Κω, από τα χτυπήματα που είχε δεχτεί η 30χρονη γυναίκα, «επήλθε περιφερικό οπισθοπλακουντιακό αιμάτωμα πλακούντα, αποκόλληση του πλακούντα από το άρρεν έμβρυο και τελικός ενδομήτριος θάνατος του τελευταίου».

Για την υπόθεση ασκήθηκαν ποινικές διώξεις για διακοπή εγκυμοσύνης χωρίς τη συναίνεση της εγκύου και ενδοοικογενειακή σωματική βλάβη σε βάρος του Βούλγαρου συντρόφου, για τις οποίες και αύριο θα λογοδοτήσει ενώπιον του αρμόδιου δικαστηρίου.

«Αυτοτραυματίστηκε» δηλώνει ο κατηγορούμενος

Αξίζει πάντως να σημειωθεί πως ο ίδιος απολογούμενος στον ανακριτή Κω είχε αρνηθεί τις κατηγορίες και είχε δηλώσει πως η 30χρονη σύντροφός του δεν ήταν σε καλή ψυχική κατάσταση, ότι εκδήλωνε πολύ συχνά συμπεριφορές ζηλοτυπίας απέναντί του, ότι δεν τον εμπιστευόταν, ότι η ίδια προκάλεσε με τη χρήση κατσαβιδιού που βρήκε μέσα στο αυτοκίνητό του στη διαδρομή προς το σπίτι τους, τα θλαστικά τραύματα στην κοιλιακή χώρα και στο πόδι της και πως εκείνος απλώς τη χαστούκισε στο πρόσωπο.

Μετά την απολογία του ο αλλοδαπός είχε αφεθεί ελεύθερος με τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, της εμφάνισής του μία φορά το μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του και της καταβολής εγγυοδοσίας ποσού 1.500 ευρώ.

[cnn.gr]

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου