ΕΛΛΑΔΑ

Προσκλητήριο ΚΚΕ σε δυσαρεστημένους

προσκλητήριο-κκε-σε-δυσαρεστημένους-444016

Πρόσκληση στους δυσαρεστημένους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ και της Νέας Δημοκρατίας να στηρίξουν το κομμουνιστικό κόμμα απηύθυνε από το Σύνταγμα η Αλέκα Παπαρήγα. Όπως είπε, έχουν πλέον σκληρή εμπειρία από την οικονομική καπιταλιστική κρίση και τη διαχείρισή της.

"Απευθυνόμαστε σε όλους εκείνους που όταν ερωτώνται ποιο κόμμα, το ΠΑΣΟΚ ή τη Ν.Δ. εμπιστεύονται, απαντούν κατηγορηματικά ΚΑΝΕΝΑ από τα δύο. Ιδιαίτερα στα εργατικά λαϊκά στρώματα που δεν έχουν κόψει το δεσμό τους με το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ", είπε η γ.γ. του ΚΚΕ, μιλώντας στην ανοιχτή συγκέντρωση που οργάνωσε απόψε το κόμμα στο κέντρο της Αθήνας.

"Έχουμε και εμείς ευθύνη να σας πείσουμε, αλλά έχετε και εσείς ευθύνη, γιατί είτε από πίστη, είτε από ελπίδα, είτε από συνήθεια, τους έχετε δώσει τη δυνατότητα να κυβερνούν και να ισχυρίζονται ότι έχουν τη λαϊκή νομιμοποίηση", πρόσθεσε, λέγοντας ότι δεν φτάνει η καταδίκη των δύο κομμάτων.

Άφησε αιχμές για τις πολιτικές εκτιμήσεις του ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας πως τα κόμματα εξουσίας δεν είναι "εθελόδουλα όπως τα κατηγορούν μερικοί για να κάνουν εντύπωση", αλλά "είναι πιστά στην Ε.Ε. και στο ΝΑΤΟ, ακριβώς γιατί αυτό συμφέρει την αστική τάξη". Υποστήριξε ότι είναι "πιο πολύγλωσσος από ποτέ", ενώ για τη Δημοκρατική Αριστερά είπε ότι μοιάζει περισσότερο με "δορυφόρο του ΠΑΣΟΚ" και "εραστή της εργατικής τάξης". Το ίδιο υποστήριξε και για τη Δημοκρατική Συμμαχία.

Για τη Νέα Δημοκρατία δήλωσε ότι προτείνει ακριβώς τα ίδια με την κυβέρνηση, ενώ πρόσθεσε ότι και ο ΛΑΟΣ, όπως ο ΣΥΡΙΖΑ, "κάθε μέρα προβάλλει και μια διαφορετική θέση, ανάλογα με την περίπτωση".

"Δεν περιοριζόμαστε να κατευθύνουμε τα πυρά μας στον κύριο και βασικό αντίπαλο στο πολιτικό επίπεδο […] Στρέφουμε τα πυρά μας και σε εκείνες τις δυνάμεις που νοθεύουν το λαϊκό ριζοσπαστισμό, εμποδίζουν την ανάπτυξη της πολιτικής συνείδησης. Εκείνες τις δυνάμεις που φοβούνται όπως ο διάβολος το λιβάνι το εργατικό κίνημα και την ταξική πάλη, που αναγορεύουν σε κίνημα την κουκούλα ή το γιαούρτι, ή θεωρούν ότι όλη η Ελλάδα πρέπει να γίνει μια Κερατέα", επισήμανε.

Έκανε λόγο για περίοδο ιστορικής ευκαιρίας για το λαό, να μετρήσει το μπόι του.

Υποστήριξε ότι η πραγματική αιτία της κρίσης βρίσκεται στο κίνητρο του καπιταλιστικού κέρδους από την εκμετάλλευση των εργαζομένων και κάλεσε το λαό "να χρησιμοποιήσει σωστά το όπλο της ψήφου".

Υπογράμμισε ότι η αποχή από την εκλογική διαδικασία είναι μέσο τιμωρίας χωρίς πρακτικό αποτέλεσμα.

"Γι’ αυτό είναι αναγκαία η ενίσχυση του ΚΚΕ και η συμπαράταξη με το ΚΚΕ των πιο ριζοσπαστικών δυνάμεων, ανεξάρτητα αν σε ορισμένα ζητήματα έχουν διαφωνίες μαζί μας", τόνισε η γ.γ. του κόμματος.

Οι προτάσεις του ΚΚΕ

Η Αλέκα Παπαρήγα τάχθηκε υπέρ του "κεντρικού, επιστημονικά οργανωμένου, σχεδιασμού της λαϊκής οικονομίας", προτείνοντας, μεταξύ άλλων, τη δημιουργία ενιαίων και αποκλειστικά κρατικών φορέων σε τομείς όπως η Ενέργεια, οι Μεταφορές, οι Τηλεπικοινωνίες και οι Κατασκευές, την "κοινωνικοποίηση" της γης και κρατικοποιήσεις στους κλάδους της μεταποίησης και γενικότερα της βιομηχανίας και του συγκεντρωμένου εμπορίου.

Εκτίμησε ότι η Ελλάδα μπορεί να εκμεταλλευθεί με πολύ αποτελεσματικότερο τρόπο τον ορυκτό πλούτο της και να προχωρήσει στην αξιοποίηση της ναυτιλίας με πλοία "κοινωνικής ιδιοκτησίας".

Μίλησε για διαγραφή του συνόλου του χρέους από τη "λαϊκή εξουσία", καθώς και αποδέσμευση της χώρας από την Ε.Ε.

 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου