ΕΛΛΑΔΑ

Πρόταση για έλεγχο «πόθεν έσχες»

πρόταση-για-έλεγχο-πόθεν-έσχες-446777

Πρόταση νόμου για τον έλεγχο του «πόθεν έσχες» όσων διετέλεσαν υπουργοί, αναπληρωτές υπουργοί και υφυπουργοί από το 1974 μέχρι και σήμερα, πρόκειται να καταθέσει η ΝΔ, σε περίπτωση που η κυβέρνηση δεν αναλάβει σχετική πρωτοβουλία.

Στις δηλώσεις του ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος, Γιάννης Μιχελάκης, εξήγησε ότι το κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης προτείνει τη σύσταση Επιτροπής Ελέγχου των δηλώσεων όσων διετέλεσαν υπουργοί, αναπληρωτές υπουργοί και υφυπουργοί από το 1974 ως σήμερα, όπως και τις δηλώσεις περιουσιακής κατάστασης των συζύγων και των τέκνων τους.

Η ΝΔ υποστηρίζει ακόμα ότι θα πρέπει νομοθετικά να παρασχεθεί η δυνατότητα στις αρμόδιες δημόσιες αρχές να προβαίνουν μέχρι και στη δήμευση της περιουσίας που ο ελεγχόμενος απέκτησε αδικαιολόγητα ή μη νόμιμα.

 

Αντίδραση Λιάπη

Την οργισμένη αντίδραση του Μιχάλη Λιάπη προκάλεσαν δημοσιεύματα, τα οποία τον ταύτιζαν με τον πρώην «γαλάζιο» υπουργό, ο οποίος φέρεται να έχει στην κατοχή του καταθέσεις ύψους 178 εκατ. ευρώ χωρίς να τα έχει δηλώσει στο «πόθεν έσχες» του.

Ο κ. Λιάπης έκανε λόγο για αθλιότητες και τερατολογίες και δήλωσε ότι σκόπευε να προχωρήσει στην κατάθεση αγωγών και μηνύσεων κατά συγκεκριμένων δημοσιογράφων και ΜΜΕ.

Τόνισε, μάλιστα, ότι όλοι οι λογαριασμοί του βρίσκονται στη διάθεση της Βουλής.

 

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου