ΕΛΛΑΔΑ

Εξορκίζουν τις πρόωρες εκλογές

εξορκίζουν-τις-πρόωρες-εκλογές-447809

Κατά των πρόωρων εκλογών τάσσονται στελέχη τόσο της κυβέρνησης όσο και της αξιωματικής αντιπολίτευσης με δημόσιες τοποθετήσεις του, ενώ ταυτόχρονα υπογραμμίζουν την ανάγκη εθνικής συνεννόησης για να ανταπεξέλθει η χώρα στις σημερινές δυσκολίες.

«Οι εκλογές θα ισοδυναμούσαν με πολύ επικίνδυνο τυχοδιωκτισμό, θα ήταν αυτοκτονία» δηλώνει ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Λοβέρδος, τονίζοντας ότι η προσφυγή στις κάλπες θα αποπροσανατολίσει και θα εκπέμψει λάθος μηνύματα εκτός συνόρων.

Σε συνέντευξή του στο «Έθνος» ο υπουργός Υγείας τονίζει την ανάγκη για συνθήκες συνεννόησης και συναίνεσης. «Παλεύω για αυτές από την πρώτη μέρα που ανέλαβα τα καθήκοντά μου» είπε.

Αναφερόμενος στο ενδεχόμενο ενός κυβερνητικού ανασχηματισμού ο κ.Λοβέρδος δήλωσε χαρακτηριστικά: «Δεν είμαι εγώ αυτός που θα πει τι θα γίνει, αλλά ό,τι είναι να γίνει πρέπει να γίνει αμέσως. Για την Ελλάδα η απώλεια μίας ημέρας ισοδυναμεί με την απώλεια ενός χρόνου».

Ο ίδιος τονίζει ότι η πλειοψηφία του κόσμου στηρίζει την κυβέρνηση και τις επιλογές της. Ωστόσο, δεν διστάζει να πει πως «εκεί που αλλοιώνεται η εικόνα μας είναι όταν μιλάμε με μισόλογα, όταν κρύβουμε την αλήθεια ή όταν δίνουμε την εντύπωση πως κάτι κρύβουμε».

Ο υπουργός Υγείας τόνισε ότι την ερχόμενη Παρασκευή ξεκινά ο διάλογος για τις συνενώσεις και τις συνέργειες των νοσοκομείων της χώρας, που θα διαρκέσει τρεις μήνες. «Την 1η Ιουλίου θα ανακοινωθούν οι αποφάσεις. Έως τότε όπου θα δίνει δήθεν πληροφορίες περί των συγχωνεύσεων απλώς θα διαδίδει προβοκατόρικα ψεύδη».

Ν.Δ.: Αλλη πολιτική

Την ανάγκη να επικρατήσει εθνική συνεννόηση τονίζουν στελέχη της ΝΔ, την ώρα που τάσσονται κατά μίας πρόωρης προσφυγής στις κάλπες.

Ο γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ, Ανδρέας Λυκουρέντζος, με συνέντευξή του στη «Realnews» υποστηρίζει ότι «οι πρόωρες εκλογές θα οδηγήσουν τη χώρα σε πολιτική αβεβαιότητα», καλώντας ταυτόχρονα τον πρωθυπουργό να αλλάξει πολιτική.

«Εάν ο πρωθυπουργός διαπιστώσει-εάν δεν το έχει ήδη διαπιστώσει-ότι δεν μπορεί να βγάλει τη χώρα από το αδιέξοδο όπου ο ίδιος την οδήγησε, οφείλει να αλλάξει πολιτική και όχι να προκηρύξει εκλογές, οι οποίες θα οδηγήσουν σε πολιτική αβεβαιότητα στο εσωτερικό της χώρας και δυσπιστία για την Ελλάδα στο εξωτερικό.

Δηλώνει πάντως πως η ΝΔ είναι σε διαρκή ετοιμότητα και έχει μπει ήδη στη διαδικασία αξιολόγησης των υποψηφιοτήτων.

Υπέρμαχος της ανάγκης να επικρατήσουν στο πολιτικό σκηνικό η μετριοπάθεια και η εθνική συνεννόηση εμφανίζεται ο τομεάρχης Ανάπτυξης της ΝΔ, Κ.Χατζηδάκης, μιλώντας στο «Βήμα της Κυριακής».

Σημειώνει, παράλληλα, ότι η προσφυγή στις κάλπες δεν είναι καθόλου απίθανο σενάριο, τονίζοντας ότι θέση της ΝΔ είναι καίριας σημασίας. «Σε αυτές τις ιδιαίτερα αρνητικές, πολιτικά και οικονομικά, συνθήκες η ΝΔ πρέπει να ανέβει τον ανηφορικό δρόμο πείθοντας για την αξιοπιστία της ως εναλλακτικής λύσης» δηλώνει.

 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου