ΕΛΛΑΔΑ

Ξέσπασε πόλεμος Ντόρας – Μολυβιάτη

ξέσπασε-πόλεμος-ντόρας-μολυβιάτη-448322

Τον πρώην υπουργό Εξωτερικών Πέτρο Μολυβιάτη κατονόμασε η Ντόρα Μπακογιάννη ως κεντρικό πρόσωπο των «καραμανλικών» στελεχών που, σύμφωνα με τηλεγράφημα των Wikileaks, συζητούσαν με την αμερικανική πρεσβεία δύο χρόνια πριν τη διαδοχή στη ΝΔ για το διάδοχο του Κώστα Καραμανλή. Υπαινίχθηκε επίσης πως επί δύο χρόνια ο κ. Μολυβιάτης δούλευε παρασκηνιακά στηρίζοντας την υποψηφιότητα Σαμαρά.

Σε ερώτηση αν θεωρεί πως όλα αυτά ήταν εν γνώσει του πρώην πρωθυπουργού η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας απάντησε πως δεν το γνωρίζει και συνέχισε: «Ξέρω ότι φαίνεται από το τηλεγράφημα που δημοσιεύεται ότι υπήρχε εν γνώσει ανθρώπων, εξωθεσμικών σε σχέση με τη ΝΔ, η πρόθεση δύο χρόνια πριν -το ξέρανε φαίνεται ή ένιωσαν την ανάγκη να ενημερώσουν την αμερικανική πρεσβεία- οι οποίοι ήθελαν να ετοιμάσουν κάποιον αντίπαλο δικό μου και αν ρωτάτε σε ποιον αναφέρομαι, αναφέρομαι στον κ. Πέτρο Μολυβιάτη».

Υπαινιγμούς όμως άφησε και για τον Αντώνη Σαμαρά με αφορμή άλλο τηλεγράφημα από τα Wikileaks. Ανέφερε ότι σύμφωνα με το τηλεγράφημα το Νο 2 της αμερικανικής πρεσβείας ο κ. Σπέκχαρντ σε συνάντησή του με τον βουλευτή κ. Σαμαρά του εξέφρασε τότε την ανησυχία του για το άνοιγμα της κυβέρνησης Καραμανλή με υπουργό Εξωτερικών την κ. Ντόρα Μπακογιάννη προς τη Ρωσία και για την αγορά τεθωρακισμένων.

Πρόσθεσε επίσης πως το εν λόγω τηλεγράφημα αναφέρει πως ο κ. Σαμαράς του απάντησε ότι θα φροντίσει να πάει η πληροφορία στα αυτιά εκείνων που πρέπει. «Αναρωτήθηκα με ποιο θεσμικό ρόλο βουλευτής που δεν έχει καμία αρμοδιότητα διαβεβαιώνει ότι θα κάνει ό,τι μπορεί για να σταματήσει κεντρική επιλογή της κυβέρνησης που με την ψήφο του στήριξε», τόνισε η κ. Μπακογιάννη, η οποία δήλωσε ευτυχής που τα κείμενα του Wikileaks βγαίνουν στη δημοσιότητα.

Άμεση ήταν η απάντηση του πρώην υπουργού Εξωτερικών, Πέτρου Μολυβιάτη, στα όσα είπε για το πρόσωπό του η Ντόρα Μπακογιάννη, κατά τη διάρκεια της χθεσινής συνέντευξης που παραχώρησε. «Το γαρ πολύ της θλίψεως….», σχολίασε χαρακτηριστικά ο κ. Μολυβιάτης, μιλώντας σε συνεργάτες του.

Σχόλιο στο οποίο οι κύκλοι της κυρίας Μπακογιάννη δεν δίστασαν να απαντήσουν άμεσα, λέγοντας το εξής:

«Η κα Μπακογιάννη μίλησε για πράγματα που έχουν δει το φως της δημοσιότητας από τα τηλεγραφήματα Wikileaks. Για όλα αυτά περιμένουμε μια απάντηση επί της ουσίας στο προσκήνιο».

 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου