ΕΛΛΑΔΑ

Αναταραχή από το «φλερτ» της Ν.Δ. προς ΛΑΟΣ

αναταραχή-από-το-φλερτ-της-ν-δ-προς-λ-453272

Σκληρή επίθεση κατά της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού με αφορμή τις επιπτώσεις και τα αποτελέσματα του Μνημονίου, εξαπέλυσε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, ο οποίος έδωσε νέα τροφή στα σενάρια των τελευταίων ημερών που κάνουν λόγο για προσέγγισή του με τη ΝΔ, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο να μην κατέβει αυτόνομα στις εκλογές, αν και ο ίδιος διέψευσε χθες τέτοιο ενδεχόμενο.

Την ίδια στιγμή, αναταραχή προκαλείται στην παράταξη από το επίμονο «φλερτ» της ΝΔ προς τον βουλευτή Μ. Βορίδη, που υποχρεώθηκε από τον ΛΑΟΣ να κάνει δήλωση διάψευσης.

Μιλώντας στον Real Fm, ο Γ. Καρατζαφέρης διέψευσε κατηγορηματικά ότι υπάρχει διαπραγμάτευση με τη ΝΔ στο παρασκήνιο, και παρέπεμψε στον χρόνο των εκλογών και στις συνθήκες που θα επικρατούν τότε, για το εάν θα κατέβει αυτόνομα ή όχι.

Όπως είπε συγκεκριμένα, δεν μπορεί να προβλέψει τις συνθήκες που θα επικρατούν στον τόπο, την περίοδο που θα γίνουν οι εκλογές. Το βράδυ, σε νεότερες δηλώσεις του, είπε ότι ο ΛΑΟΣ θα κατέβει αυτόνομα και διεκδικεί διψήφιο ποσοστό.

Ο κ. Καρατζαφέρης εκτίμησε ότι ο πρωθυπουργός είναι πιθανό να προκηρύξει εκλογές πριν τις 25 Μαρτίου, με σκοπό- όπως υποστήριξε- να επιστρέψει από την ΕΕ έχοντας πάρει αυτά που διεκδικεί και να τις κερδίσει.

Όπως, όμως, διευκρίνισε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ στενός συνεργάτης του προέδρου του ΛΑΟΣ, το κόμμα θεωρεί ότι υπό τις παρούσες συνθήκες δεν μπορούν να γίνουν εκλογές.

Ωστόσο, όπως επισήμανε το ίδιο στέλεχος, απηχώντας τις απόψεις του προέδρου του κόμματος, ο ΛΑΟΣ είναι έτοιμος για τα πάντα, φτιάχνει τους συνδυασμούς του, πλαισιώνοντας με νέα πρόσωπα το υπάρχον δυναμικό των ψηφοδελτίων.

Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ υπερασπίστηκε τις θέσεις του υπέρ του Μνημονίου και επιτέθηκε στον πρωθυπουργό, λέγοντας ότι δεν απέτυχε το Μνημόνιο, αλλά ο κ. Παπανδρέου, ενώ κατηγόρησε τον πρωθυπουργό για δόλο, αναφερόμενος στην απόφασή του να προσφύγει στο ΔΝΤ, καθώς τα κείμενα που συντάχθηκαν -όπως υποστήριξε- δεν μπορούν παρά να αποτελούν προϊόν προετοιμασίας μηνών και όχι ολίγων ημερών.

Ο κ. Καρατζαφέρης εξέφρασε την άποψη πως η σύνοδος κορυφής της 25ης Μαρτίου, θα φέρει αποτελέσματα, και εκτίμησε πως ο πρωθυπουργός μπορεί «να σκέφτεται μήπως προκηρύξει εκλογές, για να τρέχουμε εμείς οι πολιτικοί αρχηγοί στα βουνά και να γυρίσει με τα δάχτυλα της νίκης υψωμένα, να πει “τα πήραμε όλα“, και να κερδίσει τις εκλογές».

 

Αναταραχή για το φλερτ

Το κρυφό φλερτ της ΝΔ με τον γραμματέα της ΚΟ του ΛΑΟΣ Μάκη Βορίδη έχει προκαλέσει ένταση στις σχέσεις μεταξύ ΝΔ και ΛΑΟΣ και έντονο εκνευρισμό στον Γιώργο Καρατζαφέρη. Παράλληλα, έχει πυροδοτήσει ένταση στο παρασκήνιο.

Το άγχος και η οργή του κ. Καρατζαφέρη ήταν τέτοια που επικοινώνησε νωρίς το πρωί της Κυριακής με τον κ. Βορίδη και τού ζήτησε να προβεί σε διάψευση, ότι δηλαδή δεν υφίσταται πολιτικό φλερτ με τη ΝΔ.

Ο κ. Βορίδης υπό την ισχυρή πίεση που δέχθηκε προέβη σε μια δημόσια δήλωση, στην οποία επισήμανε τα εξής: «Σχετικά με το σημερινό (σσ χθεσινό) δημοσίευμα της εφημερίδας ΤΟ ΒΗΜΑ με τίτλο ‘Το κρυφό φλερτ Βορίδη-ΝΔ και παρά την υφιστάμενη στο δημοσίευμα διευκρίνιση από πλευράς μου, ότι τέτοιο φλερτ δεν υφίσταται, επισημαίνω ότι οι όποιες εκτιμήσεις και αναλύσεις περιέχονται στο ανωτέρω δημοσίευμα, δεν με αφορούν και αντιθέτως με εμπλέκουν σε σενάρια με τα οποία ουδεμία σχέση έχω».

Παρά την αυτονόητη κίνηση διάψευσης του κ. Βορίδη, αφού οι όποιες παρασκηνιακές κινήσεις γίνονται δεν είθισται να επιβεβαιώνονται όταν είναι σε εξέλιξη, πολλοί δεν πείστηκαν. Από την άλλη πλευρά, ο κ. Καρατζαφέρης είχε την ανάγκη, λόγω του κλίματος που διαμορφώθηκε, να υπάρξει και δήλωση του γραμματέα του ΛΑΟΣ Άδωνη Γεωργιάδη, ώστε να φανεί στην κοινή γνώμη πως υπάρχει οργή γενικότερη στο κόμμα που παραμένει συμπαγές και ενωμένο.

«Χιλιοειπωμένα σενάρια που συνεχώς διαψεύδονται και παρά ταύτα επανέρχονται. Ο βουλευτής μας είναι αρκετά ευφυής, για να κρατιέται μακριά από τέτοιου είδους ίντριγκες και ο αρχηγός της ΝΔ αρκετά σοβαρός για να τις υιοθετεί. Κάποιοι προφανώς ποντάρουν σε ψυχροπολεμικό κλίμα ανάμεσα στα κόμματα. Δεν θα τους περάσει» είπε ο κ. Γεωργιάδης, διαπιστώνοντας σχέδιο να δημιουργηθεί ψυχροπολεμικό κλίμα, αγνοώντας προφανώς τη συζήτηση που διεξάγεται στο παρασκήνιο.

Παρά τις οργισμένες διαψεύσεις και δηλώσεις, με υπόδειξη του κ. Καρατζαφέρη, που ήταν -σύμφωνα με πληροφορίες- έξω φρενών και ιδιαίτερα αγχωμένος, δεν απάντησε κανείς στην ουσία της υπόθεσης.

 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου