ΕΛΛΑΔΑ

Υπαναχώρηση για τις εταιρίες δικηγόρων

υπαναχώρηση-για-τις-εταιρίες-δικηγόρ-455314

Αποδεκτό έκανε ο υφυπουργός Οικονομικών το αίτημα που διατυπώθηκε από όλες τις πτέρυγες της Βουλής, για την αποτροπή δημιουργίας δικηγορικών εταιριών που θα δραστηριοποιούνται ανά την Ελλάδα μέσω παραρτημάτων.

Στο πλαίσιο αυτό, ο κ. Σαχινίδης ανακοίνωσε αλλαγή στο σχετικό άρθρο 6 του νομοσχεδίου για την αρχή της επαγγελματικής ελευθερίας («κλειστά» επαγγέλματα), προβλέποντας πλέον, πως οι δικηγορικές εταιρίες θα μπορούν να συστήνονται μόνο από μέλη του ιδίου Δικηγορικού Συλλόγου και όχι και από μέλη διαφορετικών Δικηγορικών Συλλόγων, όπως επέτρεπε η αρχική ρύθμιση.

Το σχετικό αίτημα κατέθεσαν οι κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι του ΠΑΣΟΚ Χρήστος Πρωτόπαπας και της ΝΔ Μανώλης Κεφαλογιάννης.

Μάλιστα ο κ. Κεφαλογιάννης τόνισε ότι αν το υπουργείο δεν προχωρούσε στην τροποποίηση, η ΝΔ θα ζητούσε ονομαστική ψηφοφορία.

Η υπαναχώρηση του υπουργείου απέτρεψε στο παρά πέντε «ανταρσία» στο εσωτερικό της Κ.Ο. του ΠαΣοΚ με αφορμή την διάταξη που έδινε την δυνατότητα στους δικηγόρους να συστήνουν δικηγορική εταιρία σε όποια περιφέρεια της χώρας υπάρχει Πρωτοδικείο.

Κατά την συζήτηση του νομοσχεδίου για την απελευθέρωση των κλειστών επαγγελμάτων το θέμα τέθηκε ευθέως στον υφυπουργό Οικονομικών κ. Φ. Σαχινίδη από τον ίδιο τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΠαΣοΚ κ. Χρ. Πρωτόπαπα, ο οποίος είπε ότι με την επίμαχη διάταξη διαμορφώνεται ένα θολό τοπίο όσον αφορά την δυνατότητα να ιδρύονται εταιρίες ανά την Ελλάδα ζητώντας από τον κ. Σαχινίδη να την αποσύρει.

 

 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου