ΕΛΛΑΔΑ

Ερωτήματα της Ν.Δ. για μειώσεις αποδοχών

ερωτήματα-της-ν-δ-για-μειώσεις-αποδοχώ-455580

Επίθεση στην κυβέρνηση για τη μείωση των αποδοχών των εργαζομένων τη διετία 2010-1011, όπως παρουσιάζεται στην έκθεση της Τράπεζας της Ελλάδας, εξαπέλυσε η ΝΔ.

"Η ΝΔ ζητά υπεύθυνη πληροφόρηση για τις προθέσεις της κυβέρνησης. Αντί γι’ αυτό όμως ο κ. Πεταλωτής κάνει πως δεν καταλαβαίνει και επιτίθεται στη ΝΔ. Για μια ακόμα φορά πετά τη μπάλα στην εξέδρα. Προφανώς τον έχει ζαλίσει το επικοινωνιακό αλαλούμ της κυβέρνησης", δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου, κ. Γ. Μιχελάκης, ο οποίος κάλεσε την κυβέρνηση να τοποθετηθεί για το αν αμφισβητεί τα στοιχεία της Έκθεσης της Τράπεζας, ποιος από τους υπουργούς της λέει την αλήθεια, σε ποιους κλάδους εννοεί η κ. Κατσέλη ότι πρέπει να μειωθούν οι μισθοί και πόσο ζητά να μειωθούν οι μισθοί.

"Φαίνεται ότι μετά τις μεταμεσονύχτιες θεατρικές του παραστάσεις ο κ. Πεταλωτής εμφανίστηκε χθες και γνώστης σεναρίων επιστημονικής φαντασίας. Δυστυχώς, όμως, για τον ελληνικό λαό η ταινία που παίζεται με ευθύνη του ΠΑΣΟΚ λέγεται " μνημόνιο" , είναι θρίλερ και δεν έχει happy end", τόνισε ο κ. Μιχελάκης.

Για τη νομοθετική πρωτοβουλία για το θέμα της πώλησης δημόσιας περιουσίας, ο κ. Μιχελάκης, έκανε λόγο για "άλλη μια απόπειρα εμπαιγμού, καθώς στη δανειακή σύμβαση που έχει υπογράψει η κυβέρνηση δίνεται το δικαίωμα στους δανειστές μας να προχωρήσουν μόνοι τους σε εκποίηση περιουσίας του δημοσίου", όπως είπε χαρακτηριστικά.

Ο εκπρόσωπος της ΝΔ, μάλιστα, παρουσίασε και την απόφαση της 20ης Δεκεμβρίου του 2010 της Συνόδου Κορυφής, όπου προβλέπεται ρητά πως " έσοδα από την πώληση περιουσιακών στοιχείων (ακίνητης περιουσίας και χρηματοοικονομικών περιουσιακών στοιχείων) θα χρησιμοποιηθούν για την εξόφληση του χρέους"

"Αυτό είναι ένα πρόσθετο στοιχείο που έρχεται να ενισχύσει αυτά που λέμε. Μήπως υπάρχει ένας εμπαιγμός του ελληνικού λαού ;" διερωτήθηκε ο κ. Μιχελάκης.

 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου