ΕΛΛΑΔΑ

ΕΛ.ΑΣ.: Στην Αγγελική Πεπόνη ανήκει το κρανίο στην Πρέβεζα

ελ-ασ-στην-αγγελική-πεπόνη-ανήκει-το-κ-730644

Στην Αγγελική Πεπόνη ανήκει το κρανίο που βρέθηκε στην Πρέβεζα, όπως ανακοινώθηκε από Υποδιεύθυνση Βιολογικών και Βιοχημικών Εξετάσεων και Αναλύσεων της ΕΛΑΣ, μετά τους εργαστηριακούς ελέγχους.

Αρχικά, τα ευρήματα του ιατροδικαστή ήταν συμβατά με την υπόθεση, δηλαδή το φύλο, η ηλικία, ο χρόνος θανάτου, αλλά και ένα παλιό τραύμα στο κρανίο από ατύχημα που είχε το νεαρό κορίτσι. Μετά την ταυτοποίηση του DNA απομένει να αποδειχθεί εάν τα οστά που βρέθηκαν στην τάφρο ανήκουν στην κοπέλα.

Το κρανίο είχε βρεθεί την προηγούμενη εβδομάδα στη βιομηχανική περιοχή της Πρέβεζας και μεταφέρθηκε αρχικά στην ιατροδικαστική υπηρεσία του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και στη συνέχεια μαζί με δείγμα από το γενετικό υλικό συγγενών της Αγγελικής Πεπόνη στα Εγκληματολογικά Εργαστήρια της Αστυνομίας.

Η 25χρονη Αγγελική είχε εξαφανιστεί τον Ιούνιο του 2010. Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ένας 59χρονος και φίλος της Αγγελικής, ο οποίος πιθανότατα ήταν ο τελευταίος που την είδε ζωντανή, ανέφερε σχετικά:

«Είχαμε δεσμό το 2009 για μισό χρόνο αλλά χαθήκαμε γιατί μπήκα στη φυλακή για ναρκωτικά και βγήκα τέσσερα χρόνια μετά», δήλωσε, ενώ έκανε γνωστό ότι την τελευταία φορά που την είδε, ήταν το βράδυ πριν την εξαφάνισή της, όταν και της έδωσε 150 ευρώ.

«Ήταν πολύ καλό κορίτσι, αλλά πολύ εθισμένο στα ναρκωτικά», ισχυρίστηκε.

Απαντώντας σε όσους κατέθεσαν εναντίον του, ο 59χρονος τόνισε ότι είναι καθοδηγούμενοι για να του στήσουν πλεκτάνη και να τον μπλέξουν με την εξαφάνιση. Ισχυρίστηκε δε ότι ένας πρώην σύντροφος της Αγγελικής, «τη ζήλευε παθολογικά και είχε δημιουργήσει αρκετά επεισόδια. Μου είχε σπάσει το αυτοκίνητο πριν την εξαφάνιση».

Πηγή: thetoc.gr, Φωτό: pamepreveza.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου