ΕΛΛΑΔΑ

Μαθητές εισέβαλαν στο γραφείο του Γαβρόγλου [εικόνες-βίντεο]

μαθητές-εισέβαλαν-στο-γραφείο-του-γαβ-730653

Ενταση επικράτησε μετά τη 1 το μεσημέρι στο υπουργείο Παιδείας, στο Μαρούσι, αφού ομάδα φοιτητών και μαθητών που πραγματοποιούσαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατάφεραν να εισβάλουν στο κτίριο και να φτάσουν έως το γραφείο του υπουργού Κώστα Γαβρόγλου.

Στη συγκέντρωση βρίσκονταν περίπου 200 άτομα, που διαμαρτύρονταν κατά του νόμου Γαβρόγλου, κρατώντας πανό και φωνάζοντας συνθήματα, σχετικά με τις αλλαγές που προωθούνται στο λύκειο και στην εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Τα άτομα που κατάφεραν να εισβάλουν στο γραφείο του υπουργού φώναζαν «το νομοσχέδιο δεν θα περάσει», ενώ είπαν στον υπουργό πως δεν έχει δουλειά εκεί και πως το υπουργείο τελεί υπό κατάληψη.

Τελικά, η ομάδα των παιδιών αποχώρησε από το γραφείο λίγο μετά τις 2, ενώ το Συντονιστικό των μαθητών και των φοιτητών παραμένει στο ισόγειο του υπουργείου Παιδείας και αναμένεται να συνεδριάσει.

Όπως τονίζουν οι μαθητές, το νέο νομοσχέδιο για την Παιδεία μετατρέπει το λύκειο σε εξεταστικό κέντρο το οποίο δεν παρέχει καμία ουσιαστική γνώση, ενώ η Γ’ τάξη αποτελεί απλώς προθάλαμο για την τριτοβάθμια εκπαίδευση, καταστρέφει τον ελεύθερο χρόνο και απαξιώνει τα ΕΠΑΛ, αναγκάζοντας τους μαθητές να αλλάξουν αντικείμενο ή ακόμα και σχολική μονάδα.

Από την πλευρά τους, οι φοιτητές ζητούν να μην προχωρήσουν οι συγχωνεύσεις πανεπιστημιακών τμημάτων, μόνιμους και μαζικούς διορισμούς εκπαιδευτικών και διαφύλαξη του ακαδημαϊκού ασύλου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η σημερινή κινητοποίηση στο υπουργείο Παιδείας ήρθε μόλις μια εβδομάδα πριν από το προγραμματισμένο για την ερχόμενη Δευτέρα Πανεκπαιδευτικό Συλλαλητήριο στο κέντρο της Αθήνας, με βασικό αίτημα και πάλι την απόσυρση του νέου νομοσχεδίου για την Παιδεία. Η Συντονιστική Επιτροπή καλεί φοιτητές, μαθητές και εκπαιδευτικούς σε μαζική συμμετοχή.

Πηγή: iefimerida.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου