ΕΛΛΑΔΑ

Παραιτήθηκε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς

παραιτήθηκε-ο-υπουργός-εξωτερικών-νί-733557

Παραιτήθηκε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς. Σύμφωνα με πληροφορίες, σχετικές ανακοινώσεις αναμένονται σε λίγο.

Επιπλέον, σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Κοτζιάς πήρε την τελική απόφασή του να παραιτηθεί όταν άκουσε τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Δημήτρη Τζανακόπουλο να δηλώνει σε πρωινή εκπομπή ότι «όποιος δυσφορεί στη διαδρομή μπορεί να κατέβει από το τρένο».

Ο Νίκος Κοτζιάς έλαβε την απόφασή του, σύμφωνα με πληροφορίες, θεωρώντας πως δεν έτυχε της απαραίτητης κάλυψης από τον Αλέξη Τσίπρα στην κόντρα του με τον Πάνο Καμμένο κατά το χθεσινό υπουργικό συμβούλιο, όταν οι δύο υπουργοί αντάλλαξαν βαριές κουβέντες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Νίκος Κοτζιάς αποχώρησε από το υπουργικό συμβούλιο σε έξαλλη σχεδόν κατάσταση, μετά τη σφοδρή σύγκρουση με τον υπουργό Εθνικής Άμυνας και πρόεδρο των ΑΝΕΛ, και μάλιστα μετέφερε τη δυσαρέσκειά του και στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, με τον οποίο συναντήθηκε εκτάκτως αργά το απόγευμα της Τρίτης.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι δεν ήταν τόσο οι δηλώσεις Καμμένου για plan B στο Σκοπιανό, όσο το γεγονός ότι κατηγόρησε τον κ. Κοτζιά πως είναι άνθρωπος του Σόρος και ότι «βουτάει» από κονδύλια του υπουργείου Εξωτερικών.

Πηγή: iefimerida.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου