ΕΛΛΑΔΑ

H Ελλάδα απέδειξε ότι μπορεί…

h-ελλάδα-απέδειξε-ότι-μπορεί-458914

H Ελλάδα απέδειξε ότι έχει τη θέληση και τη δυνατότητα να πραγματοποιήσει μεγάλες μεταρρυθμίσεις και να καταστήσει την οικονομία της βιώσιμη, δήλωσε ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, προσερχόμενος στη Σύνοδος Κορυφής της ΕΕ στις Βρυξέλλες.

Σύμφωνα με τον Έλληνα πρωθυπουργό, η πρόκληση για την Ευρώπη είναι να διαχειριστεί ορισμένα από τα συστημικά προβλήματα των οικονομιών της Ευρωζώνης. Ο κ. Παπανδρέου εξέφρασε την ικανοποίησή του για το γεγονός ότι υπάρχει συνειδητοποίηση και αισιοδοξία σχετικά με τη θέληση και την ικανότητα να επιτευχθεί αυτός ο στόχος.

Ο πρωθυπουργός υπογράμμισε ακόμη ότι η Ευρώπη έχει μεγάλες δυνατότητες να επιλύσει αυτά τα προβλήματα, τονίζοντας ότι οι αποφάσεις της αυτής της Συνόδου, αλλά και της Συνόδου του Μαρτίου θα είναι καθοριστικές, για να δημιουργηθούν οι απαραίτητες προϋποθέσεις για την ανάπτυξη και τη δημιουργία θέσεων απασχόλησης.

Βολές της Αντιπολίτευσης

Την έντονη αντίδρασή τους στα γαλλογερμανικά σχέδια για την αντιμετώπιση της κρίσης στην Ευρωζώνη, εξέφρασαν τα κόμματα της Αντιπολίτευσης, με αφορμή τη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ. Για «ισόβια λιτότητα» κάνει λόγο το ΚΚΕ, η κυβέρνηση συναινεί σε «συνταγματοποίηση της φτώχειας» λέει ο Αλ.Τσίπρας, για συναίνεση των κυβερνήσεων την «καθυπόταξή τους» από τη Γερμανία μιλά ο ΛΑ.ΟΣ.

«Το ψητό της υπόθεσης του Συμφώνου Ανταγωνιστικότητας δεν είναι το χρέος. Αυτό το έχουν ρυθμίσει και θα το ρυθμίσουν. Πάνω απ’ όλα όμως θέλουν να εξασφαλιστεί η κερδοφορία του κεφαλαίου, με ισόβια λιτότητα και φτώχεια για τους εργαζόμενους, με ισόβια καταστολή των αγώνων τους» ανέφερε σε ανακοίνωση η γγ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα.

«Ό,τι δεν κατάφεραν οι Γερμανοί με τη μεθόδευση που εφάρμοσαν επί σειρά ετών με το Ευρωσύνταγμα, το καταφέρνουν τώρα κάτω από τις οικονομικές δυσκολίες των χωρών οι οποίες πλέον συναινούν στην καθυπόταξή τους από τη Γερμανία» δήλωσε ο εκπρόσωπος του ΛΑ.ΟΣ., Κωστής Αϊβαλιώτης.

«Η κυβέρνηση έχει ήδη συναινέσει, ερήμην του ελληνικού λαού αλλά και του εθνικού Κοινοβουλίου, σε ένα σχέδιο λιτότητας, στη συνταγματοποίηση της φτώχειας και της εξαθλίωσης για όλο τον ευρωπαϊκό Νότο» δήλωσε ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας.

«Πρόκειται για καθαρή τρέλα. Αντί να οδηγήσουν τους λαούς της Ευρώπης σε μια προοπτική εξόδου από την κρίση, επιλέγουν να βαθύνουν την κρίση ακόμα περισσότερο. Επιλέγουν να προστατεύσουν τα συμφέροντα των τραπεζών απέναντι στα συμφέροντα των λαών» τόνισε ο κ. Τσίπρας.

«Η αναγκαία οικονομική διακυβέρνηση της Ευρώπης δεν μπορεί να προωθείται με τέτοιο βίαιο τρόπο, όπως προβλέπει το Σύμφωνο Ανταγωνιστικότητας της Ανγκ. Μέρκελ και πολύ περισσότερο να καλύπτεται με κατοχύρωση στο Σύνταγμα» δήλωσε ο υπεύθυνος για θέματα Οικονομικής Πολιτικής της Δημοκρατικής Αριστεράς, Δημήτρης Χατζησωκράτης.

 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου