ΕΛΛΑΔΑ

Στα «κάγκελα» ΛΑΟΣ και ΣΥΡΙΖΑ για το Ασυλο

στα-κάγκελα-λαοσ-και-συριζα-για-το-ασ-459559

Άναψαν τα αίματα στην Ολομέλεια της Βουλής, όπου βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και του ΛΑΟΣ αντήλλαξαν σκληρούς χαρακτηρισμούς, στη διάρκεια της συζήτησης για το πανεπιστημιακό άσυλο.

Η ένταση αρχικώς φούντωσε όταν ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, Γ. Καρατζαφέρης, είπε πως "οι αντιεξουσιαστές είναι κράτος εν κράτει" και πως η Ελλάδα έχει μεταβληθεί σε "κράτος της ανοχής", με τους λαθρομετανάστες να έρχονται στην Ελλάδα προκαλώντας "τεράστιο πρόβλημα υγείας, με ασθένειες που απειλούν σε επίπεδα επιδημίας"- και με τα πανεπιστήμια να αντιμετωπίζουν πρόβλημα διακίνησης ιδεών της δεξιάς, από την αριστερά.

Ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Αλ. Τσίπρας, τόνισε ότι "οι βουλευτές του ΛΑΟΣ έχουν πάρει διαζύγιο από τη λογική" και πως "εκπροσωπούν ακραίες και μισαλλόδοξες απόψεις".

"Ο κ. Βορίδης που ήταν στα τηλεοπτικά παράθυρα προχθές υπερασπιζόμενος το νόμο, την τάξη και το αδιασάλευτο της ειρήνης στα πανεπιστήμια, ξέχασε πως ο ίδιος το 1986 εισέβαλε στην Νομική με τσεκούρια και με μαχαίρια και δεν έχει λογοδοτήσει γι’ αυτήν του την πράξη", ανέφερε ο κ. Τσίπρας.

"Δημιουργώ προφανώς έντονο ψυχολογικό πρόβλημα στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ", ανέφερε ο Μάκης Βορίδης. "Αναπόλησε κατά την κρίση του περιστατικά προ 25ετίας. Αυτοί όμως που "κτίζουν" καθηγητές στα πανεπιστήμια, είναι ο Βορίδης και οι οπαδοί του ΛΑΟΣ, ή οι άνθρωποι της αριστεράς και της άκρας αριστεράς εδώ και 30 χρόνια; Οι κάτοικοι στον Άγιο Παντελεήμονα αποφάσισαν να αυτοοργανωθούν αφού εδάρησαν από την Αριστερά και εκλάπησαν από τους μετανάστες".

"Αν άκουγε κανείς τη συζήτηση σήμερα, θα νόμιζε πως ζούμε στο ’50, όπου μιλούσαν για την Αριστερά που κρατά κονσερβοκούτια", παρατήρησε ο Π. Λαφαζάνης.

Το λόγο έλαβε ο βουλευτής του ΛΑΟΣ, Αδ. Γεωργιάδης, ο οποίος έκανε λόγο για "εγκαλούμενους εγκληματίες", που "υποθάλπουν τη βία". Ο ίδιος, απευθυνόμενος στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ, είπε: "Είστε οι φορείς των πιο φασιστικών ιδεών στην Ελλάδα- Και που σας μιλάω πολύ είναι".

"Εμένα που με λέτε φορέα μισαλλόδοξων απόψεων, μου καίνε το βιβλιοπωλείο και σεις το υπερασπίζεστε αυτό", είπε και πρόσθεσε: "Μου έχουν γράψει απ’ έξω, ΕΑΜ-ΕΛΑΣ-Μελιγαλάς. Είστε εγκαλούμενοι εγκληματίες κύριοι".

Για "διχασμό προσωπικότητας που χρήζει ψυχίατρο", εγκάλεσε τον Αλ. Τσίπρα ο εκπρόσωπος του ΛΑΟΣ, Αστέριος Ροντούλης. "Ξυπνάω το πρωί και είμαι υπέρ του Συντάγματος. Το βράδυ όμως, ω το θαύματος, είμαι κατά, γιατί έτσι με συμφέρει πολιτικά", παρατήρησε.

Αντιπαράθεση για την ψήφο μεταναστών

Οι νόμιμοι μετανάστες δεν ψήφισαν σε καμία περιφέρεια, απάντησε το υπουργείο Εσωτερικών στον εκπρόσωπο της ΝΔ περί ενδεχομένου αμφισβήτησης του εκλογικού αποτελέσματος του «Καλλικράτη» «σε ορισμένες περιφέρειες». Αφορμή της αντιπαράθεσης αποτέλεσε η απόφαση του ΣτΕ για το δικαίωμα ψήφου των μεταναστών.

Ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ Γιάννης Μιχελάκης διευκρίνισε ότι εφόσον κριθεί και από την Ολομέλεια το ζήτημα, δημιουργείται θέμα για τις εκλογές σε κάποιες περιφέρειες.

«Συγκεκριμένα όπου η διαφορά του πρώτου από τον δεύτερο είναι μικρότερη από τον αριθμό των εγγεγραμμένων αλλοδαπών που πήραν μέρος στις εκλογές» ανέφερε.

Σε υψηλούς τόνους ήταν η απάντηση του υπουργείου Εσωτερικών:

«Η Νέα Δημοκρατία αφού κατ΄ επανάληψη στο παρελθόν είχε εξαγγείλει την πρόθεσή της να θεσπίσει το δικαίωμα συμμετοχής των νομίμων μεταναστών στις δημοτικές εκλογές, η ΝΔ η οποία κατηγορηματικά απέρριψε την αίτηση αντισυνταγματικότητας που υπέβαλε στη Βουλή το ΛΑΟΣ κατά τη διάρκεια ψήφισης του συγκεκριμένου νομοσχεδίου, αυτή η ίδια ΝΔ με παροιμιώδη ανευθυνότητα εγείρει θέμα για τις εκλογές σε κάποιες περιφέρειες.

» Σε αυτή τη ΝΔ το μόνο που οφείλουμε να κάνουμε είναι να την ενημερώσουμε ότι με το νόμο 3838/2010, οι νόμιμοι οικονομικοί μετανάστες δεν απέκτησαν το δικαίωμα συμμετοχής στις περιφερειακές εκλογές. Πολύ απλά δεν ψήφισαν σε ‘κάποιες περιφέρειες’, δεν ψήφισαν σε καμία περιφέρεια».

 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου