ΕΛΛΑΔΑ

Νεκρός πυροσβέστης στις Σέρρες εν ώρα καθήκοντος

νεκρός-πυροσβέστης-στις-σέρρες-εν-ώρα-744077

Μία μικρή εστία φωτιάς το Λιμνοχώρι Σερρών έμμελλε να εξελιχθεί σε τραγωδία για έναν 44χρονο πυροσβέστη, πατέρα δύο παιδιών, ο οποίος υπέστη ηλεκτροπληξία κατά τη διάρκεια της κατάσβεσης.

Ο άτυχος πυροσβέστης φέρεται να πάτησε κομμένο καλώδιο υψηλής τάσης, με συνέπεια να υποστεί ισχυρό σοκ. Ο 44χρονος είχε μεταβεί στο σημείο μαζί με άλλους επτά συναδέλφους του και τέσσερα οχήματα, προκειμένου να συμμετάσχει στην κατάσβεση της φωτιάς σε ξερά χόρτα.

Αμέσως μετά το ατύχημα μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, όπου η κατάστασή του κρίθηκε κρίσιμη.

Λίγη ώρα αργότερα, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος ανακοίνωσε ότι ο 44χρονος πυροσβέστης κατέληξε, με ανάρτησή της στον επίσημο λογαριασμό που διαθέτει στο Facebook αναφέροντας:

Με λύπη μας σας ενημερώνουμε πως δυστυχώς, πριν λίγο, ακόμη ένας συνάδελφος μας δεν θα επιστρέψει… Σήμερα χάσαμε ακομη έναν άξιο συνάδελφο σε ώρα του σκληρού καθήκοντος. Θα ακολουθήσει ανακοίνωση. Συλλυπητήρια στην οικογένεια του”.

Επίσημη ανακοίνωση από την Πυροσβεστική

Τον θάνατο του 44χρονου πυροσβέστη επιβεβαίωσε και η Πυροσβεστική με επίσημη ανακοίνωση:

Σήμερα, τις απογευματινές ώρες, κατά τη διάρκεια κατάσβεσης πυρκαγιάς σε καλαμιώνα, έχασε τη ζωή του ο Πυρονόμος Σάββαρης Σάββας, 44 ετών, στην περιοχή Λιμνοχώρι του δήμου Ηράκλειας του νομού Σερρών. Για τις συνθήκες και τα αίτια που προκάλεσαν το θάνατο του πυροσβεστικού υπαλλήλου θα διενεργηθεί προανάκριση και Ένορκη Διοικητική Εξέταση.

[protothema.gr]

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου