ΕΛΛΑΔΑ

Πέντε συλλήψεις ακροδεξιών για την επίθεση στον Κωνσταντινέα

πέντε-συλλήψεις-ακροδεξιών-για-την-επ-747489

Πέντε συλλήψεις νεαρών μέχρι στιγμής για την επίθεση κατά του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Πέτρου Κωνσταντινέα.

Ο βουλευτής και πρώην διαιτητής βρέθηκε χθες στο γήπεδο του Μεσσηνιακού για να παρακολουθήσει τοπικό αγώνα. Αφού αποχώρησε από το γήπεδο, σε απόσταση περίπου 150 μέτρων όπου είχε παρκάρει τη μηχανή του, δέχτηκε αρχικά φραστική επίθεση από δύο οργανωμένους οπαδούς της Καλαμάτας με φράσεις και ακροδεξιά συνθήματα “ξεπούλησες τη Μακεδονία, προδότη”.

Κατόπιν έφτασαν στο σημείο άλλα 15-20 άτομα, τον έριξαν κάτω και τον χτύπησαν. Ο ίδιος τραυματίστηκε ελαφρά και μετέβη στο Γενικό Νοσκομείο Καλαμάτας, όπου παρέμεινε προληπτικά για νοσηλεία.

Αργότερα προσήχθησαν και συνελήφθησαν πέντε άτομα, δύο 26χρονοι, ένας 36χρονος, ένας 37χρονος και ένας 34χρονος.

Ο ίδιος δήλωσε χθες ότι για καλή του τύχη δεν είχε μαζί το παιδί του και πρόσθεσε ότι ο φασισμός δεν θα περάσει.

Πολιτική καταδίκη της επίθεσης

Για φυσικούς και ηθικούς αυτουργούς έκανε λόγο το Μαξίμου. «Οι φασίστες που επιτέθηκαν άνανδρα στον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Πέτρο Κωνσταντινέα, θα βρεθούν άμεσα και θα οδηγηθούν ενώπιον της δικαιοσύνης. Αυτά για τους φυσικούς αυτουργούς. Οι ηθικοί αυτουργοί που επενδύουν στον εθνικισμό και το διχαστικό λόγο μήπως και κερδίσουν μερικές ψήφους από την Ακροδεξιά, ας αναλογιστούν επιτέλους τις ευθύνες τους», ανέφερε σε ανακοίνωσή του, το γραφείο του πρωθυπουργού.

Η «φασιστική επίθεση» έχει ως στόχο της «όλους τους δημοκρατικούς πολίτες και ως τέτοια πρέπει να αντιμετωπιστεί από όλο τον δημοκρατικό κόσμο», υπογράμμισε ο ΣΥΡΙΖΑ, στέλνοντας το μήνυμα ότι «όσοι σπέρνουν το δηλητήριο του εθνικισμού πρέπει να απομονωθούν από όλες τις πολιτικές δυνάμεις, η φασιστική βία πρέπει να καταδικαστεί έμπρακτα από όλους. Οι δυνάμεις που ψαρεύουν στα θολά νερά της ακροδεξιάς πρέπει να αντιληφθούν τις ευθύνες τους».

Καταδίκη κι από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης: «Η Νέα Δημοκρατία καταδικάζει απερίφραστα την επίθεση που δέχθηκε ο βουλευτής Πέτρος Κωνσταντινέας. Τέτοιες πρακτικές δεν έχουν θέση σε μια ευνομούμενη Δημοκρατία».

Το ΚΚΕ, με ανακοίνωσή του, καταδίκασε «την επίθεση φασιστοειδών σε βάρος του βουλευτή Π. Κωνσταντινέα», τονίζοντας πως «ο λαός χρειάζεται να δυναμώσει τον αγώνα του ενάντια στη φασιστική βία, αλλά και σε όσους στηρίζουν ή ανέχονται με τον ένα ή τον άλλον τρόπο αυτές τις αντιδραστικές δυνάμεις».

Για την «αυτονόητη υποχρέωση» να καταδικαστεί η επίθεση έκανε λόγο ο εκπροσώπους Τύπου του Ποταμιού, Δημήτρης Τσιόδρας, με ανάρτησή του στο Twitter

Τέλος, ο εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Θεόδωρος Τοσουνίδης, κατήγγειλε όσοι «χρησιμοποιούν τη βία και τις απειλές κατά της ζωής συμπολιτών μας για να υπονομεύσουν τη Δημοκρατία και την ομαλότητα στη χώρα».

[thetoc.gr]

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου