ΕΛΛΑΔΑ

Πυρ και μανία ο Κοτζιάς με τους ΑΝΕΛ: Άλλοι υπονομεύουν την κυβέρνηση, όχι εγώ

πυρ-και-μανία-ο-κοτζιάς-με-τους-ανελ-άλ-748699

Ιδιαίτερα ενοχλημένος από τις αναφορές του εκπροσώπου του ΑΝΕΛ εις βάρος του εμφανίζεται ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς. Εδώ και μερικές ώρες, μετά τις δηλώσεις του ΥΠΕΞ για τη Συμφωνία των Πρεσπών και τη βεβαιότητα ότι θα περάσει από τη Βουλή, έχει ξεσπάσει “ανένδοτος” ανάμεσα στον ίδιο και τους Ανεξάρτητους Έλληνες.

Ο Νίκος Κοτζιάς δέχτηκε επιθέσεις από τους ΑΝΕΛ (με τελευταία αυτή από τον εκπρόσωπο του κόμματος Θόδωρο Τουσουνίδη) γιατί δήλωσε βέβαιος ότι η Συμφωνία των Πρεσπών θα υπερψηφιστεί από τη Βουλή έστω και χωρίς τη στήριξη του συγκυβερνώντος κόμματος. Σύμφωνα με στενούς του συνεργάτες «την κυβερνητική συνεργασία υπονομεύουν αποκλειστικά και μόνο εκείνοι που απειλούν διαρκώς ότι θα ρίξουν την κυβέρνηση και όχι όσοι λένε ότι η κυβέρνηση θα ολοκληρώσει το έργο της με τη λήξη της τετραετίας».

Η κόντρα ανάμεσα στις δυο πλευρές ξέσπασε μετά τη φράση του Νίκου Κοτζιά πως η Συμφωνία των Πρεσπών θα περάσει από τη Βουλή με τις ψήφους του ΣΥΡΙΖΑ, του Ποταμιού κι άλλων βουλευτών.

Η πρώτη αντίδραση ήρθε με ανακοίνωση των ΑΝΕΛ, που εξαπέλυσαν επίθεση στον υπουργό Εξωτερικών. Και συνεχίστηκε το πρωί της Παρασκευής (21.09.2018) όταν στην εκπομπή Καλημέρα Ελλάδα του ΑΝΤ1, ο εκπρόσωπος των ΑΝΕΛ Θόδωρος Τουσουνίδης κάλεσε τον Νίκο Κοτζιά να είναι πιο προσεκτικός στις δηλώσεις του, σημειώνοντας πως το γεγονός πως έχει γίνει υπουργός, το χρωστάει στο κόμμα τους.

«Ο κ. Κοτζιάς δεν θα πρέπει να ξεχνάει ότι στην καρέκλα που κάθεται, την υπουργική, το οφείλει στους ΑΝΕΛ», τόνισε ο Θόδωρος Τουσουνίδης.

Ο Θ. Τουσουνίδης κάλεσε τον Νίκο Κοτζιά να είναι πιο… σοβαρός στις τοποθετήσεις του, λέγοντας πως όσοι μετέχουν στη συγκυβέρνηση θα πρέπει «να φερόμαστε και να τοποθετούμαστε με σεβασμό και προσοχή».

Αναφερόμενος στον Νίκο Κοτζιά, ο εκπρόσωπος των ΑΝΕΛ τόνισε πως «θα πρέπει λοιπόν, όταν προσεγγίζει προβλήματα, όταν θέλει να κάνει προβλέψεις στα όρια της μαντείας, να είναι πολύ προσεκτικός». Και επανέλαβε αυτό που ανέφερε και η ανακοίνωση των Ανεξαρτήτων Ελλήνων: «άλλωστε είναι ένας πολιτικός που ποτέ δεν δοκιμάστηκε στον στίβο της πολιτικής ζητώντας τον σταυρό προτίμησης από τους Έλληνες ψηφοφόρους».

Σημείωσε δε ότι «κανένας δεν μπορεί επειδή το επιθυμεί ο ίδιος να βγάλει τους ΑΝΕΛ εκτός παιχνιδιού γιατί οι ΑΝΕΛ βρίσκονται στο παιχνίδι μετά από απόφαση του ελληνικού λαού». Κατηγόρησε επίσης τους Νίκο Κοτζιά και Κυριάκο Μητσοτάκη πως «παραδίδουν το όνομα Μακεδονία» και «θα πρέπει πάρα πολύ σοβαρά να το ξανασκεφτούν γιατί έρχονται σε ευθεία αντίθεση με την επιθυμία ενός ολόκληρου λαού».

Ο Θόδωρος Τουσουνίδης επικαλέστηκε τα λόγια του Πάνου Καμμένου, στην ίδια εκπομπή πριν από μερικές μέρες, για το τι θα κάνουν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες όταν φτάσει η Συμφωνία των Πρεσπών στη Βουλή. «Θα στηρίξουμε και θα συνεχίσουμε να παράγουμε έργο με αυτή την κυβέρνηση, μέχρι τη στιγμή που θα χτυπήσει την πόρτα του ελληνικού κοινοβουλίου μία συμφωνία», σημειώνοντας πως «εφόσον έρθει η Συμφωνία, η απόφασή μας κάποια στιγμή το 2019 είναι να δώσουμε στους Έλληνες τη δυνατότητα στους Έλληνες να αποφασίσουν».

Δείτε τι δήλωσε ο Θόδωρος Τουσουνίδης

ΠΗΓΗ: newsit.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου