ΕΛΛΑΔΑ

Ελευθερία στις επιχειρησιακές συμβάσεις

ελευθερία-στις-επιχειρησιακές-συμβά-460746

Την άποψη ότι δεν πρέπει να υπάρχουν εμπόδια στην υπογραφή των επιχειρησιακών ειδικών συμβάσεων και ότι πρέπει να διευκολύνεται η επιλογή των ατομικών συμβάσεων ορισμένου χρόνου εξέφρασαν οι ελεγκτές της τρόικας σε συνάντησή τους με τα στελέχη του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας (ΣΕΠΕ), η οποία διήρκεσε πάνω από τρεις ώρες.

Επίσης, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, εξέφρασαν και την αντίθεσή τους με το δικαίωμα της επέκτασης των κλαδικών συμβάσεων.

Υπενθυμίζεται ότι λίγες ημέρες μετά την ψήφιση του σχετικού πολυνομοσχεδίου υψηλόβαθμο στέλεχος της τρόικας είχε αμφισβητήσει τη λύση που επέλεξε η κυβέρνηση για τις επιχειρησιακές συμβάσεις, δυσανασχετώντας και για την δυνατότητα επέκτασης των κλαδικών συμβάσεων σε εργασιακούς χώρους που δεν εκπροσωπούνται στη συλλογική διαπραγμάτευση.

Θα πρέπει να υπάρξουν άμεσες διορθωτικές κινήσεις είχε πει το στέλεχος της τρόικας, θέμα που υποβάθμισε το υπουργείο Εργασίας, με την Λούκα Κατσέλη να τονίζει ότι «το θέμα έκλεισε […] Οι επιταγές του μνημονίου έχουν ικανοποιηθεί και δεν πρόκειται να υπάρξει άλλη διαβούλευση για αυτό το θέμα τους επόμενους μήνες».

Πάντως ευθυγραμμισμένο με τις απαιτήσεις του μνημονίου έκρινε τον νόμο για τις επιχειρησιακές συμβάσεις και η Κομισιόν.

Καυτό θέμα και η οικονομία στα Ταμεία

Οι ελεγκτές δέχθηκαν πάντως ότι είναι πολύ πρόωρο να εξαχθούν συμπεράσματα για την εφαρμογή των επιχειρησιακών συμβάσεων.

Οι ελεγκτές της τρόικας συναντήθηκαν επίσης με την γενική γραμματέα Κοινωνικών Ασφαλίσεων Αθηνά Δρέττα.

Το ενδιαφέρον της τρόικας εστιάστηκε στην τήρηση των χρονοδιαγραμμάτων των μέτρων για τη μείωση των δαπανών των ταμείων και ιδιαίτερα για το μέτρο της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης και της ενιαίας τιμολόγησης των ιατρικών πράξεων και των εξετάσεων.

 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου