LIFE STYLE

Νέο ρεκόρ μεταλλίων και διακρίσεων για τα κρασιά SEMELI

νέο-ρεκόρ-μεταλλίων-και-διακρίσεων-γι-752662

Με την εταιρία να επενδύει δυναμικά στον τομέα του Οινοτουρισμού -61 βραβεία και διακρίσεις σε διεθνείς διαγωνισμούς για 10 ετικέτες μέσα στο 2018

Με 61 βραβεία μέσα στο 2018 από τα οποία τα 14 χρυσά και ειδικές διακρίσεις, το Κτήμα διακρίθηκε σε 10 διαγωνισμούς παγκοσμίου και τοποθετήθηκε για άλλη μια φορά στην κορυφή της οινοποιητικής πυραμίδας.

Η σειρά SEMELI AETHERIA ξεχώρισε …

Δύο χρυσά μετάλλια, στους διεθνείς διαγωνισμούς του Βερολίνου και της Θεσσαλονίκης, μαζί με την ανώτατη διάκριση για το καλύτερο ροζέ κρασί κέρδισε το SEMELΙ ΑΕΤΗΕRIA ROSE 2017, στην πρώτη του επίσημη εμφάνιση σε διεθνείς εκδηλώσεις, αποσπώντας συνολικά 7 βραβεία και διακρίσεις. Φρουτώδες με νότες ροδιού, κερασιού, καρπουζιού και passion fruit, το ροζέ SEMELI ΑΕΤΗΕRIA αποτελεί μία ξεχωριστή εμπειρία, που κέρδισε από την πρώτη στιγμή πιστούς φίλους.

Δύο χρυσά μετάλλια, από το Βερολίνο και τον Καναδά πρόσθεσε στη συλλογή του το SEMELI AETHERIA RED 2015, το οποίο επίσης στην πρώτη του εμφάνιση, απέσπασε δύο αργυρά και ένα χάλκινο.

Ενώ το λευκό της σειράς, SEMELI AETHERIA WHITE 2017, στον τρίτο χρόνο κυκλοφορίας του συγκέντρωσε 7 συνολικά διακρίσεις.

Μεγάλες οι διακρίσεις και για την εμβληματική ΜΑΝΤΙΝΕΙΑ του Κτήματος, το SEMELI MANTINIANASSIAKOS 2017, το οποίο επιλέχθηκε ως εξαιρετικός οίνος 2018 από το κελάρι του THE WINE SOCIETY, του πρώτου παγκοσμίως wine club, που ιδρύθηκε στο Royal Albert Hall στο Λονδίνο στις 4 Αυγούστου 1874. Το SEMELI MANTINIA NASSIAKOS 2017, πήρε επίσης χρυσό μετάλλιο στο Challenge International Du Vin, ενώ συνολικά αριθμεί 7 μετάλλια και διακρίσεις.

Συνεχίζοντας την παράδοση της περυσινής χρονιάς, το SEMELI ΟΡΕΙΝΟΣ ΗΛΙΟΣ ΛΕΥΚΟΣ 2017 τιμήθηκε με το χρυσό μετάλλιο στη Γαλλία, στην διοργάνωση Challenge International Du Vin, που πραγματοποιήθηκε στο Παρίσι, ενώ το ΡΟΖΕ 2017 της σειράς SEMELI ΟΡΕΙΝΟΣ ΗΛΙΟΣ, ξεχώρισε φέτος, αποσπώντας τόσο το χρυσό όσο και την ανώτατη διάκριση στο INTERNATIONAL ROSE CHAMPIONSHIP 2018. Χρυσό μετάλλιο έλαβε επίσης στο Βερολίνο ο ΕΡΥΘΡΟΣ SEMELI ΟΡΕΙΝΟΣ ΗΛΙΟΣ 2016.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο Berliner Wein Trophy 2018 Summer Edition απένειμε 4 νέα Χρυσά μετάλλια και 2 Αργυρά στα κρασιά SEMELI!

#SemeliWineExperience –“Zήστε την Οινική

Εμπειρία που σας προσφέρει η SEMELI”

Φιλοξενία και Oινογευσία στην καρδιά ενός µοναδικού ελληνικού terroir

Τη δυναμική ταξιδιωτική τάση του οινοτουρισμού υπηρετεί πιστά με μια σειρά σημαντικών δράσεων η SEMELI. Oοινοτουρισμός δημιουργεί επιπρόσθετο ενδιαφέρον για τη χώρα μας που αναπτύσσει μια ισχυρή δυναμική βασιζόμενη στα πολλά σημαντικά και ανώτερα κρασιά τους. Τα ελληνικά οινοποιεία παρουσιάζουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τον οινόφιλο επισκέπτη.

Η SEMELI είναι ένα από τα πρώτα οινοποιεία στην Ελλάδα που έδωσαν έμφαση στον οινοτουρισμό.

Σ’ ένα περιβάλλον πραγματικής φυσικής ομορφιάς, η SEMELI επιχειρεί με τις δράσεις της, στους χώρους της να προσφέρει μια μοναδική εμπειρία φιλοξενίας σε ταξιδιώτες και φίλους του κρασιού από όλη την υφήλιο.

Μια μεγάλη αίθουσα υποδοχής, χωρητικότητας 300 ατόμων, φιλοξενεί τους φίλους και επισκέπτες του κτήματος. Η διαμόρφωση του χώρου προβλέπει δύο «κόμβους» γευσιγνωσίας, έναν για μεγάλα group όπου μπορούν να δοκιμαστούν όλες οι ετικέτες του κτήματος και έναν μικρότερο για πριβέ συναντήσεις.

Το οινοποιείο διαθέτει επίσης εστιατόριο χωρητικότητας 25 ατόμων και μεγάλη βεράντα με υπέροχη θέα στον κάμπο της Νεμέας έως και τη Ζήρεια και τους γύρω ορεινούς προορισμούς.

Οι οινογευσίες μπορούν να συνδυαστούν με ελαφρύ ή κανονικό γεύμα, κατόπιν παραγγελίας, έτσι ώστε ο επισκέπτης να απολαμβάνει στο μέγιστο την εμπειρία Semeli στον τόπο όπου γεννιούνται και ωριμάζουν τα κρασιά της εταιρίας.

Για το χειμώνα οι γεύσεις δοκιμάζονται γύρω από τα δύο κεντρικά τζάκια του χώρου που διαθέτει και άλλες γωνιές για οινογευσία, μελέτη, χαλάρωση.

Στο χώρο λειτουργεί πωλητήριο με τα κρασιά του κτήματος, αλλά και αξεσουάρ και είδη δώρων σχετικά με το κρασί.

Το οινοποιείο σε απόσταση μόνο 1 ώρας και 30 λεπτών από την Αθήνα, αποτελεί μια εύκολη πρόσβαση στους αρχαιολογικούς χώρους τα ιστορικά και τα πολιτιστικά μνημεία με παγκόσμια εμβέλεια, όπως ο Ναός του Δία, το Αρχαίο Στάδιο και το Μουσείο της Αρχαίας Νεμέας, το αρχαίο θέατρο της Επιδαύρου, η ακρόπολη των Μυκηνών, η γοητευτική νεοκλασική πόλη του Ναυπλίου, καθώς και το Μουσείο Περιβάλλοντος Στυμφαλίας.

Το Οινοποιείο είναι ανοικτό καθημερινά για το κοινό Δευτέρα μέχρι Παρασκευή 10:00–16:00, ενώ τα Σαββατοκύριακα κατόπιν ραντεβού μετά από επικοινωνία στο +306985161414 ή μέσω email στο [email protected]

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΓΕΥΣΙΓΝΩΣΙΑΣ & ΟΙΝΟΓΕΥΣΙΑΣ SEMELI

Oι οινολόγοι του Κτήματος έχουν σχεδιάσει για τους φίλους-επισκέπτες 3 διαφορετικά προγράµµατα γευσιγνωσίας που ονοµάζουν #SemeliWineExperience και υπόσχονται ένα µαγικό ταξίδι στο χώρο του κρασιού.

Μία οργανωμένη επίσκεψη περιλαμβάνει ξενάγηση στο χώρο παραγωγής, όπου περιγράφεται η διαδικασία συλλογής των σταφυλιών και οινοποίησης, στο χώρο εμφιάλωσης και στο κελάρι όπου γίνεται αναφορά στη διαδικασία ωρίμανσης του κρασιού.

Στο πλαίσιο των προγραμμάτων αυτών οι επισκέπτες έχουν τη δυνατότητα να δοκιμάσουν στην κεντρική αίθουσα φιλοξενίας ή στο κελάρι, διαφορετικές ετικέτες του οινοποιείου, μαζί με τοπικά τυριά και άλλα εδέσματα.

ΜΕΓΑΛΕΣ ΗΜΕΡΕΣ ΝΕΜΕΑΣ 2018

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων των ΜΕΓΑΛΩΝ ΗΜΕΡΩΝ ΝΕΜΕΑΣ 2018, το Οινοποιείο φιλοξένησε το οινόφιλο κοινό στο διάστημα από την Παρασκευή 31/8 έως και την Κυριακή 2 Σεπτεμβρίου

Το τριήμερo αυτό, εκατοντάδες επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να ξεναγηθούν από τους Οινολόγους στο Κτήμα και το Οινοποιείο και να δοκιμάσουν και τις 17 ετικέτες της συλλογής λευκών, ροζέ και ερυθρών κρασιών Semeli, να χαλαρώσουν στην μεγάλη σάλα του Κτήματος ή να απολαύσουν την υπέροχη θέα από τη μεγάλη βεράντα του Οινοποιείου.

ΤΟ ΚΤΗΜΑ

Από το 1979, η Semeli αποτελεί μια από τις κορυφαίες ελληνικές οινοποιητικές μονάδες και μια από τις σπουδαιότερες αναπτυξιακές επενδύσεις στον τομέα του κρασιού στην Ελλάδα. Το οινοποιείο βρίσκεται σε μία τις πιο εμβληματικές αμπελουργικές ζώνες της Ελλάδος, στο Κούτσι της Νεμέας . Εκεί στο ξέφωτο με το υψόμετρο των 900 μέτρων, όπου διασταυρώνονται η θαλάσσια αύρα του Κορινθιακού με τους δροσερούς αέρηδες και τα ρεύματα των φαραγγιών, δημιουργείται ένα μοναδικό οικοσύστημα – terroir που χαρίζει στο κρασί γευστική δύναμη και υπεροχή

Με την εξειδικευμένη τεχνογνωσία των οινοποιών της και το αρμονικό ταίριασμα γηγενών και επιλεγμένων διεθνών ποικιλιών η ΣΕΜΕΛΗ δημιουργεί μία σειρά κρασιών με ιδιαίτερη προσωπικότητα, τα οποία έχουν κερδίσει την αναγνώριση των ειδικών και έχουν κατακτήσει τις καρδιές των φίλων του κρασιού σε όλο τον κόσμο.

TO ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ

Από το 2003 η Semeli έχει εγκαταστήσει ένα σύγχρονο οινοποιείο στο Κούτσι, στην καρδιά του ποιοτικότερου αμπελώνα της Νεμέας. Εξαρχής έδωσε έμφαση στην ήπια μεταχείριση της πρώτης ύλης και στην παραγωγή ποιοτικών κρασιών.

Σήμερα, το Οινοποιείο ΣΕΜΕΛΗ αποτελεί σημείο αναφοράς στο χώρο του κρασιού στην Ελλάδα, αλλά και το εξωτερικό. Η οινοποιία ΣΕΜΕΛΗ δημιουργεί κρασιά εξαιρετικής ποιότητας, προσφέροντας στους λάτρεις του οίνου άριστη σχέση μεταξύ ποιότητας και τιμής.

Το οινοποιείο έχει κτιστεί με απόλυτο σεβασμό στο περιβάλλον, πρωτοποριακή σχεδίαση και ιδιαίτερη αρχιτεκτονική. Εναρμονισμένο με τη φυσική ομορφιά του τοπίου, βρίσκεται σε υψόμετρο 600 μέτρων, σε μία πλαγιά κατάφυτη από αμπέλια, η οποία θεωρείται από τα καλύτερα terroir της Ελλάδας.

Η στρατηγική του θέση στην αμπελουργική ζώνη της Νεμέας, εξασφαλίζει ένα υγιές οικοσύστηµα – terroir για τους αμπελώνες, αλλά και μία εκπληκτική θέα, που προσφέρει γαλήνη και ηρεμία στον επισκέπτη.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου