ΕΛΛΑΔΑ

Kαι τρίτο έκθεμα είχαν προλάβει να βανδαλίσουν οι δύο Βουλγάρες

kαι-τρίτο-έκθεμα-είχαν-προλάβει-να-βανδ-754954

Φθορές και σε τρίτο έκθεμα φαίνεται ότι είχαν προλάβει να κάνουν οι δύο Βουλγάρες που συνελήφθησαν για τους βανδαλισμούς σε Εθνικό Ιστορικό Μουσείο και Παλαιά Βουλή.

Ειδικότερα, σύμφωνα με ανακοίνωση της αστυνομίας, οι δύο δράστριες είχαν προλάβει να προκαλέσουν φθορά και σε ξύλινη κορνίζα, στην οποία ήταν τοποθετημένα ιερατικά εκθέματα, ακουμπώντας τη με χέρια που είχαν αλειφθεί με λιπαρό υγρό, και ρυπαίνοντας την.

Στην κατοχή τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τρία μπουκάλια ελαιώδους υγρού.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Συνελήφθησαν, χθες (9-9-2018) το πρωί, δύο αλλοδαπές ηλικίας 48 και 51 ετών, για διακεκριμένες περιπτώσεις φθοράς και παράβαση του Νόμου για την προστασία των αρχαιοτήτων και εν γένει της πολιτιστικής κληρονομιάς.

Ειδικότερα, οι προαναφερόμενες χθες το πρωί εισήλθαν ως επισκέπτριες στο Εθνικό Ιστορικό Μουσείο Αθηνών. Κατά τη διάρκεια της παραμονής τους σε αυτό, η 51χρονη προσέγγισε έκθεμα του Μουσείου και με το χέρι της, που ήταν εμβαπτισμένο σε λιπαρό υγρό, ακούμπησε την ξύλινη κορνίζα, εντός της οποίας ήταν τοποθετημένα ιερατικά εκθέματα, με συνέπεια την ρύπανση αυτής.

Η πράξη αυτή έγινε αντιληπτή από τους Φύλακες του Μουσείου, οι οποίοι ενημέρωσαν το Κέντρο της Άμεσης Δράσης. Αστυνομικοί της Ομάδα Ζ, που έσπευσαν άμεσα στο σημείο, τις εντόπισαν και τις προσήγαγαν στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αθηνών.

Στην κατοχή τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τρία (3) μπουκάλια με ελαιώδες υγρό. Από την έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αθηνών, εξακριβώθηκε ότι οι δύο αλλοδαπές είχαν προκαλέσει, σε προγενέστερο χρόνο, παρόμοιες φθορές, σε άλλα δύο Μουσεία των Αθηνών.

Πηγή: skai.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου