ΕΛΛΑΔΑ

Κρασιά SEMELI: Νέο Ρεκόρ Μεταλλίων και Διακρίσεων

κρασιά-semeli-νέο-ρεκόρ-μεταλλίων-και-διακρ-758006

61 βραβεία και διακρίσεις σε διεθνείς διαγωνισμούς για 10 ετικέτες μέσα στο 2018

Με 61 βραβεία μέσα στο 2018 – από τα οποία τα 14 χρυσά και ειδικές διακρίσεις- το Κτήμα SEMELI διακρίθηκε σε 10 διαγωνισμούς παγκοσμίου επιπέδου και τοποθετήθηκε για άλλη μια φορά στην κορυφή της οινοποιητικής πυραμίδας.

Παράλληλα η SEMELI υπηρετεί πιστά τη δυναμική ταξιδιωτική τάση του οινοτουρισμού με μια σειρά σημαντικών δράσεων.

Η σειρά SEMELI AETHERIA ξεχώρισε…
Δύο χρυσά μετάλλια, στους διεθνείς διαγωνισμούς του Βερολίνου και της Θεσσαλονίκης, μαζί με την ανώτατη διάκριση για το καλύτερο ροζέ κρασί κέρδισε το SEMELΙ ΑΕΤΗΕRIA ROSE 2017, στην πρώτη του επίσημη εμφάνιση σε διεθνείς εκδηλώσεις, αποσπώντας συνολικά 7 βραβεία και διακρίσεις. Φρουτώδες με νότες ροδιού, κερασιού, καρπουζιού και passion fruit, το ροζέ SEMELI ΑΕΤΗΕRIA αποτελεί μία ξεχωριστή εμπειρία, που κέρδισε από την πρώτη στιγμή πιστούς φίλους.

Δύο χρυσά μετάλλια, από το Βερολίνο και τον Καναδά πρόσθεσε στη συλλογή του το SEMELI AETHERIA RED 2015, το οποίο επίσης στην πρώτη του εμφάνιση, απέσπασε δύο αργυρά και ένα χάλκινο.

Ενώ το λευκό της σειράς, SEMELI AETHERIA WHITE 2017, στον τρίτο χρόνο κυκλοφορίας του συγκέντρωσε 7 συνολικά διακρίσεις.

Μεγάλες οι διακρίσεις και για την εμβληματική ΜΑΝΤΙΝΕΙΑ του Κτήματος, το SEMELI MANTINIA NASSIAKOS 2017, το οποίο επιλέχθηκε ως εξαιρετικός οίνος 2018 από το κελάρι του THE WINE SOCIETY, του πρώτου παγκοσμίως wine club, που ιδρύθηκε στο Royal Albert Hall στο Λονδίνο στις 4 Αυγούστου 1874. Το SEMELI MANTINIA NASSIAKOS 2017, πήρε επίσης χρυσό μετάλλιο στο Challenge International Du Vin, ενώ συνολικά αριθμεί 7 μετάλλια και διακρίσεις.

Συνεχίζοντας την παράδοση της περυσινής χρονιάς, το SEMELI ΟΡΕΙΝΟΣ ΗΛΙΟΣ ΛΕΥΚΟΣ 2017 τιμήθηκε με το χρυσό μετάλλιο στη Γαλλία, στην διοργάνωση Challenge International Du Vin, που πραγματοποιήθηκε στο Παρίσι, ενώ το ΡΟΖΕ 2017 της σειράς SEMELI ΟΡΕΙΝΟΣ ΗΛΙΟΣ, ξεχώρισε φέτος, αποσπώντας τόσο το χρυσό όσο και την ανώτατη διάκριση στο INTERNATIONAL ROSE CHAMPIONSHIP 2018. Χρυσό μετάλλιο έλαβε επίσης στο Βερολίνο ο ΕΡΥΘΡΟΣ SEMELI ΟΡΕΙΝΟΣ ΗΛΙΟΣ 2016.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο Berliner Wein Trophy 2018 Summer Edition απένειμε 4 νέα Χρυσά μετάλλια και 2 Αργυρά στα κρασιά SEMELI!

Κτήμα SEMELI και Οινοτουρισμός

Η SEMELI είναι ένα από τα πρώτα οινοποιεία στην Ελλάδα που έδωσαν έμφαση στον οινοτουρισμό.

Σ’ ένα περιβάλλον φυσικής ομορφιάς, το Κτήμα με τις πολλαπλές δράσεις στους χώρου του, επιχειρεί να προσφέρει μια μοναδική «εμπειρία φιλοξενίας» σε ταξιδιώτες και φίλους του κρασιού από όλη την υφήλιο.

Μια μεγάλη αίθουσα υποδοχής, χωρητικότητας 300 ατόμων, φιλοξενεί τους φίλους και επισκέπτες του κτήματος. Η διαμόρφωση του χώρου προβλέπει δύο «κόμβους» γευσιγνωσίας, έναν για μεγάλα group όπου μπορούν να δοκιμαστούν όλες οι ετικέτες του κτήματος και ένα μικρότερο για πριβέ συναντήσεις.

Το οινοποιείο διαθέτει επίσης εστιατόριο χωρητικότητας 25 ατόμων και μεγάλη βεράντα με υπέροχη θέα στον κάμπο της Νεμέας έως και τη Ζήρεια και τους γύρω ορεινούς προορισμούς.

Το οινοποιείο σε απόσταση μόνο 1 ώρας και 30 λεπτών από την Αθήνα, αποτελεί μια εύκολη πρόσβαση στους αρχαιολογικούς χώρους τα ιστορικά και τα πολιτιστικά μνημεία με παγκόσμια εμβέλεια, όπως ο Ναός του Δία, το Αρχαίο Στάδιο και το Μουσείο της Αρχαίας Νεμέας, το αρχαίο θέατρο της Επιδαύρου, η ακρόπολη των Μυκηνών, η γοητευτική νεοκλασική πόλη του Ναυπλίου, καθώς και το Μουσείο Περιβάλλοντος Στυμφαλίας.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου