ΕΛΛΑΔΑ

Εξώδικο ψαράδων στην κυβέρνηση για τις τουρκικές προκλήσεις στο Αιγαίο

εξώδικο-ψαράδων-στην-κυβέρνηση-για-τι-758620

Εξώδικο στην ελληνική κυβέρνηση απέστειλαν 36 αλιείς στη χώρα μας για τη δύσκολη κατάσταση που βιώνουν από τους Τούρκους αλλά και την έλλειψη αντίδρασης του Λ.Σ.

«Τούρκοι αλιείς ανενόχλητοι λυμαίνονται τις ελληνικές θάλασσες, εκμεταλλευόμενοι το γεγονός ότι ουδέποτε ετέθη θέμα σύλληψής του ακόμη κι όταν από τα πλωτά του Λιμενικού Σώματος καταλήφθηκαν εν τω πράττεσθαι να αλιεύουν εντός των χωρικών μας υδάτων, κατά παράβαση του άρθρου 401 του Ποινικού Κώδικα» αναφέρεται χαρακτηριστικά στο εξώδικο, σύμφωνα με την εφημερίδα Καθημερινή.

Οι 36 ψαράδες ζητούν τη λήψη μέτρων καθώς θεωρούν ότι ως κάτοικοι της παραμεθορίου «…βρισκόμαστε ενώπιον ενός άνισου ακήρυχτου πολέμου με αντιπάλους τους Τούρκους αλιείς και τα τουρκικά περιπολικά σκάφη, τα οποία συνεπικουρούν στην παράνομη και λαθραία αλιεία».

Όπως καταγγέλουν στις επαναλαμβανόμενες οχλήσεις τους προς τα αρμόδια όργανα του υπουργείου Ναυτιλίας η απάντηση που έχουν λάβει είναι «ότι, δυστυχώς, δεν μπορούν να κάνουν τίποτα, λόγω του φόβου κλιμάκωσης της έντασης στις ελληνοτουρκικές σχέσεις».

Οι ψαράδες από την περιοχή του Ανατολικού Αιγαίου καταγγέλλουν, επίσης, ότι συχνά απειλούνται από τα τουρκικά σκάφη με εμβολισμό ή και βύθιση από τα απόνερα που δημιουργούν.

Στο εξώδικό τους αναφέρεται, τέλος, ότι «η Τουρκία με τη χρήση μεγάλου αριθμού αλιευτικών πλοίων που πλέουν σε όλες τις θάλασσιες περιοχές του Αιγαίου και του Θρακικού Πελάγους έχει αρχίσει να “καταλαμβάνει χώρο” με “ειρηνικά μέσα” προσπαθώντας να αποκτήσει έρεισμα ή ενός είδους “χρησικτησίας” θαλάσσιων περιοχών φθάνοντας πλέον εντός των ελληνικών χωρικών υδάτων».

Πηγή: Καθημερινή

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου