ΕΛΛΑΔΑ

Υπόθεση Φλώρου: Παραδέχθηκε την πλαστογραφία της «αναπηρίας» ο γιατρός

υπόθεση-φλώρου-παραδέχθηκε-την-πλαστ-758986

Τις επόμενες κινήσεις τους προετοιμάζουν οι εισαγγελείς Διαφθοράς που ερευνούν το θέμα της «αποφυλάκισης Φλώρου» βάζοντας στο στόχαστρό τους την αξιολόγηση των ενεργειών γιατρών μελών του ΚΕΠΑ, αλλά και δικηγόρων που ενεπλάκησαν στην όλη υπόθεση . Δεν αποκλείουν μάλιστα, η συγκεκριμένη υπόθεση να αποτελέσει έναυσμα για επέκταση της έρευνας και για άλλες περιπτώσεις που ενδέχεται να αποδειχθούν αντίστοιχες με αυτήν του επιχειρηματία.

Η έρευνα για τον κ. Φλώρο προχωρά ταχύτατα μετά την κατάσχεση ολόκληρου του ιατρικού φακέλου του επιχειρηματία, αλλά και την χθεσινή ανωμοτί κατάθεση του γιατρού, ο οποίος φέρεται να παραδέχθηκε ότι πλαστογράφησε το πιστοποιητικό που άνοιξε την πόρτα των φυλακών στον άλλοτε επικεφαλής της Energa.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το εφετείο, ο γιατρός που ενεπλάκη στην έκδοση της βεβαίωσης για την υπνική άπνοια του Άρη Φλώρου, ο οποίος κατέθεσε χθες το απόγευμα με την ιδιότητα του υπόπτου στους εισαγγελικούς λειτουργούς, φέρεται να ομολόγησε πως πλαστογράφησε το επίμαχο έγγραφο ώστε να εμφανιστεί σοβαρότερο το πρόβλημα του κρατούμενου επιχειρηματία. Ωστόσο, ο γιατρός φέρεται να αρνείται πως οι πράξεις του είχαν οποιοδήποτε οικονομικό κίνητρο.

Η εισαγγελία Διαφθοράς έχει ήδη ζητήσει από όλα τα νοσοκομεία που ενεπλάκησαν στην δόμηση του ποσοστού αναπηρίας του Άρη Φλώρου – μεταξύ δε αυτών και το νοσοκομείο κρατουμένων του Κορυδαλλού – κάθε σχετικό έγγραφο. Παράλληλα με την αξιολόγηση των στοιχείων από τα νοσοκομεία, στο επίκεντρο της έρευνας βρίσκεται και η επιτροπή Πιστοποίησης Αναπηρίας που ασχολήθηκε με την υπόθεση του καταδικασμένου σε 21 ετών κάθειρξη για την υπόθεση των εταιριών παρόχων ηλεκτρικού ρεύματος Energa-Hellas Power. Παράλληλα, η έρευνα θα κατευθυνθεί και στην αξιολόγηση των δικηγόρων που υπέβαλαν, ή ασχολήθηκαν με το αίτημα αποφυλάκισης, ώστε να αποσαφηνιστεί ο ρόλος τους στην όλη υπόθεση.

Η μέχρι στιγμής μελέτη των στοιχείων πάντως, δημιουργεί σοβαρότατες υπόνοιες για τον τρόπο που αρκετοί κρατούμενοι, συνεπικουρούμενοι από γιατρούς και δικηγόρους, πέτυχαν να αποφυλακιστούν με ανάλογες μεθοδεύσεις. Έτσι όπως φαίνεται, είναι πολύ πιθανόν η εισαγγελία Διαφθοράς να επεκτείνει την έρευνά της και σε άλλες περιπτώσεις πλην του κ. Φλώρου, όπου κρατούμενοι εμφάνισαν εκ των υστέρων – μετά δηλαδή την καταδίκη τους σε εγκλεισμό – ποσοστά αναπηρίας άνω του 67%.

Σε κάθε περίπτωση, οι εισαγγελείς Διαφθοράς έχουν στόχο να έχουν ολοκληρώσει εντός του μήνα την έρευνα τους για τον επιχειρηματία.

Ο ΙΣΑ ζητά τους φακέλους για την υπόθεση

Την ίδια στιγμή, ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών με αφορμή τις αποκαλύψεις σχετικά με τις ιατρικές γνωματεύσεις του Α. Φλώρου ζήτησε από τον ΕΦΚΑ και το ΓΝΑ Ευαγγελισμός τους φακέλους για την υπόθεση, με σκοπό την εκδίκαση και την τιμωρία των ενδεχόμενων πειθαρχικών παραπτωμάτων μελών του Συλλόγου.

«Ο ΙΣΑ δεν θα επιτρέψει να τεθεί σε κίνδυνο η τιμή και η αξιοπρέπεια του ιατρικού λειτουργήματος και του ιατρικού σώματος συλλήβδην, θα πράξει το καθήκον του όπως ορίζει ο Νόμος, εφόσον υπάρξουν σχετικές ευθύνες των ιατρών», δήλωσε ο Πρόεδρος του ΙΣΑ, Γιώργιος Πατούλης.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου