ΕΛΛΑΔΑ

Εξιχνιάστηκαν 12 περιπτώσεις απάτης και κλοπής σε βάρος ηλικιωμένων

εξιχνιάστηκαν-12-περιπτώσεις-απάτης-κα-763294
Δώδεκα περιπτώσεις απάτης και κλοπών που σημειώθηκαν σε βάρος ηλικιωμένων τους τελευταίους δέκα μήνες σε περιοχές της ανατολικής Θεσσαλονίκης και στο κέντρο της πόλης εξιχνιάστηκαν έπειτα από έρευνες αστυνομικών της Ασφάλειας Χαριλάου – Αναλήψεως.
Παριστάνοντας τους υπαλλήλους της ΔΕΗ ή τους ασφαλιστές, επιτήδειοι εισέρχονταν στα σπίτια ηλικιωμένων απ’ όπου αποσπούσαν χρήματα και κοσμήματα, με τη λεία τους να ξεπερνάει τις 60.000 ευρώ.
Ως ένας εκ των δραστών ταυτοποιήθηκε 43χρονος, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία, η οποία περιλαμβάνει τουλάχιστον ένα ακόμη άτομο, που παραμένει -μέχρι στιγμής- άγνωστο στις αστυνομικές Αρχές.
Σε ό,τι αφορά τα κλοπιμαία, όπως περιγράφεται στη δικογραφία, σε αυτά περιλαμβάνονται το χρηματικό ποσό των 31.650 ευρώ και κοσμήματα, η αξία των οποίων υπερβαίνει τις 30.000 ευρώ, σύμφωνα με τους παθόντες.
Με αφορμή τις παραπάνω περιπτώσεις η Αστυνομία, με ανακοίνωσή της, καλεί τους πολίτες να είναι ιδιαίτερα επιφυλακτικοί σε άγνωστα άτομα που επιχειρούν, με διάφορα προσχήματα και τεχνάσματα, να εισέλθουν στα σπίτια τους.

Πηγή: ΑΠΕ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου