ΕΛΛΑΔΑ

Δέκα οι βασικοί ύποπτοι για τη ληστεία στο Φιλοπάππου

δέκα-οι-βασικοί-ύποπτοι-για-τη-ληστεία-774085

Σε ομάδα ληστών του… δρόμου, από το Πακιστάν έχουν επικεντρώσει τις έρευνες οι αξιωματικοί της Ασφάλειας Αττικής για τον εντοπισμό των δραστών της ληστείας που κατέληξε στην θανάσιμη πτώση του 25χρονου Νίκου, από τον βράχο του Λόφου Φιλοπάππου. Έχουν σχηματίσει ένα κύκλο υπόπτων, 10 ατόμων, κάποιοι από τους οποίους έχουν καταγραφεί από κάμερες ασφαλείας, σε ληστρική επιδρομή, στο πρόσφατο παρελθόν, και τους αναζητούν με σκοπό την προσαγωγή και ανάκρισή τους. Από την πρώτη στιγμή οι αστυνομικοί που ανέλαβαν την υπόθεση είχαν χαρτογραφήσει τις ομάδες ληστών που είχαν δράσει στον Λόφο Φιλοπάππου, Ιερό Βράχο Ακρόπολης και Ιστορικό Κέντρο.

Πέρα από την ύποπτη ομάδα των Πακιστανών, στα ίδια σημεία είχε δραστηριοποιηθεί μία ακόμη ομάδα υπηκόων Αλγερίας, δύο ακόμη από το Αφγανιστάν και το Μαρόκο, αντίστοιχα, και μία ακόμη ομάδα ΡΟΜΑ. Από την κατάθεση της 23χρονης κοπέλας από την Πορτογαλία, αναδείχθηκαν οι ισχυρές ενδείξεις πως οι δράστες προέρχονται από την πρώτη ομάδα των Πακιστανών, πολλοί από τους οποίους είναι σεσημασμένοι για ληστείες με την συγκεκριμένη μεθοδολογία και απειλητικά μέσα σπασμένα μπουκάλια και αιχμηρά αντικείμενα. Γι αυτό το σκοπό έχουν ενισχυθεί τα δίκτυα πληροφοριών σε χώρους διαμονής και μετακίνησης υπηκόων από το Πακιστάν. Οι συγκεκριμένοι ύποπτοι ταιριάζουν στα χαρακτηριστικά των τριών δραστών, με την 23χρονη κοπέλα από την Πορτογαλία να μην είναι σε θέση να τους αναγνωρίσει με βεβαιότητα.

Στο μεταξύ οι αστυνομικοί, έχουν επεκτείνει τις έρευνες για τον εντοπισμό τους με την ανίχνευση… κίνησης του κινητού τηλεφώνου που άρπαξαν από την 23χρονη κοπέλα. Δηλαδή αν ενεργοποιήθηκε, πότε, σε ποια περιοχή, με στόχο τον εντοπισμό των δραστών ή των κλεπταποδόχων της συσκευής, όπως είχε γίνει και στην περίπτωση της άτυχης Δώρας Ζέμπερη, όταν ο δολοφόνος της είχε εντοπιστεί κατά την πώληση του κινητού της, λίγο μετά την ανθρωποκτονία, σε κατάστημα της περιοχής της Ομόνοιας.

Σημειώνεται πως από τον περασμένο Απρίλιο μέχρι σήμερα, οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αθηνών έχουν συλλάβει 90 άτομα αυτών των υπηκοοτήτων, οι 30 από αυτούς για ληστείες στου Φιλοπάππου, Ιστορικό Κέντρο και Ιερό Βράχο Ακρόπολης. Οι 25 είναι προφυλακισμένοι, ενώ πέντε από αυτούς έχουν αποφυλακιστεί.

[[thetoc.gr]

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου