ΕΛΛΑΔΑ

Ελεύθεροι οι δύο Ελληνες στρατιωτικοί

ελεύθεροι-οι-δύο-ελληνες-στρατιωτικο-775545

Ελεύθεροι χωρίς περιοριστικούς όρους από το τουρκικό δικαστήριο αφήνονται οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί που κρατούνταν στις φυλακές της Αδριανούπολης, σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ και του πρακτορείου Anadolu.

Ειδικότερα, το δικαστήριο που εξέτασε το αίτημα για αποφυλάκιση, παραμονή της Παναγίας, απεφάνθη ότι δεν συντρέχουν πλέον λόγοι να είναι προφυλακιστέοι.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο Δημήτρης Κούκλατζης και ο Άγγελος Μητρετώδης επιστρέφουν στην Ελλάδα ενώ φέρεται η Ελληνίδα πρόξενος να ενημέρωσε σχετικά τους γονείς των δύο στρατιωτικών.

Σημειώνεται πως βρίσκονταν στις φυλακές της Αδριανούπολης για περισσότερο από πέντε μήνες, μια ανάσα από τα ελληνοτουρκικά σύνορα και από το σημείο που είχαν συλληφθεί την 1η Μαρτίου.

Τσίπρας: Άγγελε και Δημήτρη, καλή πατρίδα και καλή λευτεριά

Μόλις έγινε γνωστή η είδηση για την απελευθέρωση των Ελλήνων στρατιωτικών, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας έκανε την παρακάτω δήλωση:

Η αποφυλάκιση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών είναι πράξη δικαιοσύνης, που θα συμβάλει στην ενίσχυση της φιλίας, της καλής γειτονίας, και της σταθερότητας στην περιοχή.

Θέλω να συγχαρώ και να ευχαριστήσω τους δύο αξιωματικούς μας, και τις οικογένειές τους, για το σθένος, την υπομονή, και την εμπιστοσύνη στις προσπάθειες όλων μας, που εν τέλει δικαιώθηκαν.

Άγγελε, και Δημήτρη, καλή πατρίδα, και καλή λευτεριά.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου