ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Λύγισε απέναντι στον «βασιλιά» Ναδάλ ο Τσιτσιπάς

λύγισε-απέναντι-στον-βασιλιά-ναδάλ-776405

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς πάλεψε απέναντι στον Ράφα Ναδάλ, αλλά γνώρισε την ήττα με 6-3, 7-6(7-4) στον τελικό του Rogers Cup 1000 που διεξήχθη στο Τορόντο του Καναδά. Ο 20χρονος Έλληνας πρωταθλητής ανήμερα των γενεθλίων του παρουσιάστηκε νευρικός και φανερά κουρασμένος μετά από μία εβδομάδα με συνεχείς υπερβάσεις και μεγάλες νίκες και υποκλίθηκε στην ανωτερότητα του μεγάλου Ισπανού τενίστα.

Στο πρώτο σετ ο Τσιτσιπάς κέρδισε το πρώτο γκέιμ χωρίς να χάσει πόντο, όμως στη συνέχεια ο Ναδάλ πέτυχε τα μπρέικ που αναζητούσε και επικράτησε με 6-2. Στο δεύτερο σετ ο Τσιτσιπάς ακολούθησε μέχρι το 5-4, αν και δέχθηκε εκ νέου μπρέικ από τον Ισπανό. Με δικό του μπρέικ πέτυχε το 5-5 και στη συνέχεια πέρασε μπροστά με 6-5 μετά το 1-0 του πρώτου σετ. Ο Ναδάλ ισοφάρισε σε 6-6 και το σετ οδηγήθηκε στο τάι μπρέικ, όπου έφτασε στο 7-4.
Έτσι, ο Ναδάλ έφτασε στη νίκη με 2-0 σετ και κατέκτησε το τουρνουά και έφτασε συνολικά τις 80 κατακτήσεις στην μεγάλη καριέρα του. Να σημειωθεί ότι μετά το ματς ο Ναδάλ συνεχάρη τον Τσιτσιπά για την πολύ μεγάλη προσπάθεια.
zougla.gr

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου