ΕΛΛΑΔΑ

Οι μάρτυρες διαψεύδουν την Πυροσβεστική

οι-μάρτυρες-διαψεύδουν-την-πυροσβεστ-777951

Αναντιστοιχίες ανάμεσα σε στοιχεία από το αρχείο της Πυροσβεστικής και σε όσα έχουν καταθέσει μάρτυρες – κλειδιά φέρεται να έχουν προκύψει από την έως τώρα έρευνα για τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι.

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Καθημερινής», η ώρα που οι επικεφαλής αξιωματικοί του σώματος ενημερώθηκαν για την έναρξη της φωτιάς και ο ακριβής χρόνος ανταπόκρισής τους στο συμβάν, αποκλίνουν από τους πραγματικούς χρόνους.

Για παράδειγμα ανώτατος αξιωματικός που είχε την ευθύνη της κατάσβεσης της φωτιάς και εκτελούσε περιπολία στην ανατολική Αττική φαίνεται να ενεργοποιήθηκε 40 λεπτά μετά την εκδήλωση της πυρκαγιάς, στις 17:30.

Στην κατάθεσή του, όμως, σύμφωνα με την εφημερίδα, ο συγκεκριμένος αξιωματικός φέρεται να κατέθεσε ότι εντόπισε άμεσα την πυρκαγιά στο Νταού Πεντέλης και μάλιστα υπάρχει καταγεγραμμένη επικοινωνία του με το 199 στις 16:59.

Σε άλλη περίπτωση αξιωματικός που ήταν σε επιφυλακή στη Δυτική Αττική εμφανίζεται να ειδοποιήθηκε για τη φωτιά μετά από 50 λεπτά ενώ ο ίδιος έχει δηλώσει ότι μετείχε στην εκκένωση του Λυρείου ιδρύματος που βρίσκεται σε κοντινή απόσταση από το σημείο από το οποίο ξεκίνησε η πυρκαγιά.

Η εφημερίδα επικαλείται ανώνυμη πηγή που υποστηρίζει ότι αυτές οι ανακρίβειες προέκυψαν από την καταχώριση με καθυστέρηση και προχειρότητα των χρόνων στο αρχείο της Πυροσβεστικής.

Πάντως η αλήθεια θα φανεί από την άρση απορρήτου των κινητών τηλεφώνων των πυροσβεστών που μετείχαν στην επιχείρηση. Παράλληλα φως θα ρίξει και η καταγραφή της πορείας κάθε πυροσβεστικού οχήματος που γίνεται από το σύστημα Engage το οποίο παρακολουθεί σε πραγματικό χρόνο την κίνηση κάθε υδροφόρας.

Πηγή: Καθημερινή

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου