ΕΛΛΑΔΑ

Δήμαρχος Ραφήνας: Δεν δόθηκε ποτέ εντολή για εκκένωση

δήμαρχος-ραφήνας-δεν-δόθηκε-ποτέ-εντο-780096

Σε νέες δηλώσεις για την ανείπωτη τραγωδία στην Ανατολική Αττική με τους 89 νεκρούςπροέβη ο δήμαρχος Ραφήνας.

Μιλώντας στο ΘΕΜΑ 104,6 το πρωί της Κυριακής, ο Βαγγέλης Μπουρνούς υποστήριξε ότι υπήρχε σχέδιο εκκένωσης για το Μάτι, το οποίο όμως «δεν ενεργοποιήθηκε γιατί δεν έδωσε ποτέ κανείς εντολή».

«Υπάρχουν άνθρωποι που ειδοποιήθηκαν αλλά αυτό δεν είναι εκκένωση» πρόσθεσε, υπογραμμίζοντας ότι το κακό ξεκίνησε από τη στιγμή που η φωτιά δεν αντιμετωπίστηκε εκεί που έπρεπε.

«Δεν κινήθηκαν άμεσα οι πυροσβεστικές δυνάμεις. Η φωτιά ξεκίνησε από σημείο που δεν ήταν πολλά δέντρα γιατί ήταν καμένα. Δεν πολεμήθηκε εκεί που έπρεπε η πυρκαγιά και έτσι ήταν αναπόφευκτη η καταστροφή όταν γύρισε η φορά του ανέμου» εξήγησε.

«Δεν δόθηκε ποτέ εντολή για εκκένωση. Για να γίνει αυτό πρέπει να κάνει σχετική εισήγηση ο επιχειρησιακός υπεύθυνος της πυροσβεστικής που βρισκόταν στο πεδίο. Αυτό δεν έγινε ποτέ», επανέλαβε.

«Υπάρχουν 89 νεκροί, δεν μπορεί να μην υπάρχουν ένοχοι. Ντροπή σε όσους επιχείρησαν να αποσείσουν τις ευθύνες από πάνω τους» ξεκαθάρισε, καταλήγοντας πως αν δεν αντιμετωπιστούν τα αίτια που οδήγησαν στην τραγωδία, τότε θα θρηνήσουμε εκ νέου νεκρούς.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου