ΕΛΛΑΔΑ

Μεσίστεια κυματίζει σήμερα η σημαία της Βουλής

μεσίστεια-κυματίζει-σήμερα-η-σημαία-τ-790403

Μεσίστεια κυματίζει η σημαία της Βουλής με εντολή του προέδρου Νίκου Βούτση μετά την τραγωδία των πυρκαγιών, που έπληξε την Αττική.

Αυτοψία, πετώντας με ελικόπτερο, πάνω από τις πληγείσες περιοχές της Αττικής πραγματοποίησαν νωρίς το πρωί ο υπουργός Εθνικής ’Αμυνας, Πάνος Καμμένος, μαζί με τον αναπληρωτή υπουργό, Φώτη Κουβέλη, και τον Αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας, Αντιπτέραρχο Χρήστο Χριστοδούλου.

Κρανίου τόπος είναι η εικόνα που αντικρίσαμε λέει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Φώτης Κουβέλης, ενώ τονίζει ότι η τραγωδία είναι μεγάλη γιατί επλήγη ο αστικός ιστός.

Οι Ένοπλες Δυνάμεις έχουν διαθέσει όλο το ανθρώπινο δυναμικό και τον εξοπλισμό τους για την αντιμετώπιση της μεγάλης καταστροφής και την ανακούφιση των πληγέντων, τόνισε ο αναπληρωτής Υπουργός.

Για ανείπωτη εθνική τραγωδία και διαχρονική ανεπάρκεια του κράτους να προστατεύσει πολίτες και περιουσίες έκανε λόγο μέσω τοποθέτησης του ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης Κυριάκος Μητσοτάκης.

Οπως δήλωσε χαρακτηριστικά:

“Η πατρίδα μας βιώνει μια ανείπωτη εθνική τραγωδία. Ο πόνος είναι μεγάλος. Οι εικόνες οικογενειών που έφυγαν από τη ζωή αγκαλισμένες συγκλονίζουν όλους μας. Θέλω να εκφράσω τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια στους συγγενείς των θυμάτων. Αυτήν την ώρα όλοι μας πρέπει να σταθούμε δίπλα τους και να τους στηρίξουμε με κάθε τρόπο.

Θέλω ακόμη να εκφράσω την ευγνωμοσύνη μου για τους άνδρες και τις γυναίκες της πυροσβεστικής, αλλά και τους εθελοντές που, αγνοώντας κάθε προσωπικό κίνδυνο, έσωσαν ανθρώπινες ζωές.

Ανήμερα της επετείου για την αποκατάσταση της Δημοκρατίας, η διαπίστωση είναι θλιβερή:
Το ελληνικό κράτος αδυνατεί διαχρονικά να προστατεύσει αποτελεσματικά τις ζωές και τις περιουσίες των πολιτών του.

Σήμερα, όμως, δεν είναι η στιγμή για απόδοση ευθυνών. Την ώρα που χώρα πενθεί, δεν έχει νόημα καμία αντιπαράθεση.

Τώρα είναι η ώρα για ενότητα και αλληλεγγύη. Ας αναλογιστούμε μόνο σιωπηλά ότι κάτι πρέπει να αλλάξει και ότι πρέπει επιτέλους να περάσουμε από τα εύκολα λόγια στα δύσκολα έργα.

“Είναι σοκαριστικό να χάνονται τόσες ανθρώπινες ζωές σε μια περιοχή μισή ώρα από το κέντρο της Αθήνας, όπου πλέον ζουν μόνιμα χιλιάδες οικογένειες, φιλοξενούνται παιδιά στις κατασκηνώσεις, παραθερίζουν συμπολίτες μας”. Δήλωσε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας.

“Στην Ανατολική και Δυτική Αττική, παρά το ότι ιδιαίτερα τους καλοκαιρινούς μήνες ζει μία δεύτερη Αθήνα, δεν υπάρχει δυστυχώς καμιά υποδομή, κανένα σχέδιο ουσιαστικής προστασίας της ανθρώπινης ζωής. Συνέχισε

Παράλληλα, ο Κύριος Κουτσούμπας τόνισε, ότι τούτες τις ώρες προέχει να σταματήσει η πύρινη καταστροφή, να υπάρξει άμεση, ολόπλευρη βοήθεια σε όλους όσους έχουν πληγεί, στους τραυματίες, πάνω απ’ όλα σε όσους έχασαν τους δικούς τους ανθρώπους, σε όσους έχουν μείνει άστεγοι με κατεστραμμένες τις περιουσίες τους. Αυτά επείγουν να γίνουν σήμερα. Αμέσως μετά θα μιλήσουμε και για τις μεγάλες εγκληματικές ευθύνες που θυσιάζουν τον άνθρωπο στο βωμό του κέρδους και της εξαπάτησης».

Υπενθυμίζεται ότι από νωρίς το πρωί στο Κέντρο Επιχειρήσεων της Πυροσβεστικής βρίσκονται οι Πάνος Σκουρλέτης, Νίκος Τόσκας, Δημήτρης Τζανακόπουλος μαζί με τον γγ Πολιτικής Προστασίας, Γ. Καπάκη και τον αρχηγό της Πυροσβεστικής για το συντονισμό των επιχειρήσεων.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου