ΕΛΛΑΔΑ

Κλείνει οριστικά η υπόθεση του φοιτητή από την Κάλυμνο

κλείνει-οριστικά-η-υπόθεση-του-φοιτητ-797044

«Ζητάμε να μην κλείσουν τον φάκελο του γιατί τον δολοφόνησαν τον Νίκο» λέει με δάκρυα στα μάτια η θεία του. «Από την αρχή υπήρχε ένας τοίχος και δεν ξέρουμε το γιατί» λέει ο θείος του. Είναι η πρώτη αντίδραση της οικογένειας του Νικόλα Χατζηπαύλου στην είδηση ότι ο εισαγγελέας της Κω κλείνει επί της ουσίας την υπόθεση του θανάτου του, καθώς τον αποδίδει σε πτώση. «Προκαλεί οργή σε όλους μας. Χρειάστηκε να περάσουν εννιά μήνες ώστε να βγει το πόρισμα του εισαγγελέα. Έγιναν τρεις ιατροδικαστικές εκθέσεις, οι οποίες κατέληγαν σε διαφορετικά συμπεράσματα» τονίζουν οι συγγενείς του.

Η οικογένεια του άτυχου φοιτητή καταγγέλλει ότι εννιά μήνες τώρα, δεν έχουν καταθέσει άνθρωποι κλειδιά στην υπόθεση. Το πλήρωμα του ελικοπτέρου που τον έψαχνε έξι ημέρες πάνω από τον βράχο στο νησί, διασώστες που πέρασαν από το σημείο και δεν τον είδαν, αλλά και ο ιατροδικαστής Φίλιππος Κουτσάφτης που κατέληξε στο ότι ο Νικόλας Χατζηπαύλου είχε βίαιο και ασφυκτικό θάνατο.

Η μητέρα του Νικόλα Χατζηπαύλου αναχώρησε τα ξημερώματα εσπευσμένα και σε κακή ψυχολογική κατάσταση για την Κω. Στόχος της να πάρει τη δικογραφία από τον εισαγγελέα. Η απάντηση που πήρε ήταν ότι ο φάκελος έχει φύγει ήδη για τη Ρόδο στον προϊστάμενο εισαγγελέα. Η οικογένεια του φοιτητή δηλώνει ότι θα εξαντλήσει όλα τα νόμιμα μέσα για να αποδείξει ότι ο Νικόλας δολοφονήθηκε.

Νίκος Χατζηπαύλου: Η μοιραία αναρρίχηση

Η εκτίμηση των αρχών είναι πως ο άτυχος φοιτητής άφησε το ποδήλατό του και προσπάθησε να σκαρφαλώσει σε βράχο. Η Κάλυμνος έχει πολλά αναρριχητικά σημεία. Όμως εκείνος, φαίνεται να μην επέλεξε ένα από τα γνωστά σημεία του νησιού, όπου ο χώρος είναι ειδικά οργανωμένος και υπάρχει, σε ορισμένες περιπτώσεις και προσωπικό.

Επέλεξε ένα απόμερο μέρος, όπου ήταν μόνος.

Όλα δείχνουν πως μια λάθος κίνηση ήταν αρκετή για να χάσει την ισορροπία του. Γλίστρησε και έπεσε με συνέπεια να χάσει τις αισθήσεις του κατά την πτώση.

Οι δραματικές τελευταίες στιγμές του φοιτητή

Από την πτώση, ο Νίκος Χατζηπαύλου τραυματίστηκε σοβαρά. Όμως δεν μπορούσε να καλέσει σε βοήθεια. Εκτιμάται ότι πέρασαν ώρες και ακόμη και μέρες που ήταν τραυματισμένος και αβοήθητος. Δεν αποκλείεται να ήταν αναίσθητος.

Τις ημέρες που ακολούθησαν, στην Κάλυμνο σημειώθηκε καταρρακτώδης βροχή. Το νερό παρέσυρε τον άτυχο φοιτητή. Έτσι εκτιμάται ότι η σορός του βρέθηκε στο σημείο όπου το απόγευμα του περασμένου Σαββάτου (25.11.2017) τον βρήκε το 15χρονο αγόρι.

Πηγή: Star

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου