ΕΛΛΑΔΑ

Mαινόμενος 42χρονος πάταγε αυτοκίνητα με το τρακτέρ του

mαινόμενος-42χρονος-πάταγε-αυτοκίνητα-μ-799271

Σκηνές από Grand Theft Auto 5 καταγράφηκαν στον δήμο Αρχαίας Ολυμπίας. Όλα συνέβησαν το απόγευμα της Τετάρτης στο Πελόπιο. 42χρονος μετέβη σε πρατήριο υγρών καυσίμων. Εκεί ζήτησε από τη γυναίκα πρατηριούχο να του γεμίσει το ρεζερβουάρ δωρεάν.

Στην αντίδραση της γυναίκας ο άνδρας έβγαλε ένα γάντζο από το όχημά του και άρχισε να κυνηγά τη γυναίκα και το μικρό παιδί της που αναγκάστηκαν να τραπούν σε φυγή σε απόσταση ασφαλείας από το βενζινάδικο. Ο 42χρονος επέστρεψε στο πρατήριο υγρών καυσίμων, έβαλε μόνος του με τη μάνικα 60€ βενζίνη και στη συνέχεια άρχισε να σπάει τις βιτρίνες του βενζινάδικου.

Αποχώρησε από το πρατήριο, πήγε σε κοντινό βενζινάδικο, όπου άρχισε να βρίζει 3 άτομα τα οποία και ξυλοκόπησε.

Η οργή του 42χρονου δεν είχε ακόμα εκτονωθεί. Πήγε σπίτι του, πήρε ένα μεγάλο τρακτέρ και άρχισε να πατάει σταθμευμένα οχήματα στο δρόμο. Μάλιστα άλλαξε ρεύμα κυκλοφορίας και εμβόλισε διερχόμενο ΙΧ αυτοκίνητο, το οποίο στη συνέχεια έσπρωχνε προς το τέλος του δρόμου.

Αστυνομικοί της Αρχαίας Ολυμπίας επενέβησαν και μετά από καταδίωξη και κίνδυνο της ζωής τους δίπλα σε ένα αγροτικό όχημα με σαφές πλεονέκτημα όγκου, κατάφεραν να τον ακινητοποιήσουν και να τον συλλάβουν.

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ.

Συνελήφθη χθες (11-7-2018) το απόγευμα, στην Εθνική Οδό Πύργου – Αρχαίας Ολυμπίας, στο ύψος του Πλατάνου, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πύργου σε συνεργασία με αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Αρχαίας Ολυμπίας, ένας 42χρονος ημεδαπός σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για απόπειρα ανθρωποκτονίας, ληστεία, απειλή, εξύβριση, πρόκληση σωματικών βλαβών, φθορά ξένης ιδιοκτησίας και διατάραξη της ασφάλειας των συγκοινωνιών.

Πιο συγκεκριμένα, ο 42χρονος μετέβηκε σε πρατήριο υγρών καυσίμων όπου απαίτησε εκβιαστικά να εφοδιάσουν το όχημα του με καύσιμα και στην άρνηση της υπαλλήλου, απείλησε για τη ζωή της τόσο αυτή, όσο και την 12χρονη κόρη της με τη χρήση μεταλλικού αντικειμένου (γάντζου) εξαναγκάζοντας αυτές σε φυγή.

Στη συνέχεια ο δράστης προκάλεσε φθορές στο κατάστημα, σε ένα σταθμευμένο αυτοκίνητο και σε ένα ακόμη όχημα που είχε μεταβεί στο βενζινάδικο για ανεφοδιασμό και αφού ανεφοδίασε μόνος του το όχημά του με καύσιμα αξίας 60 ευρώ τράπηκε σε φυγή.

Έπειτα, ο 42χρονος μετέβηκε σε καφενείο της περιοχής όπου απρόκλητα προκάλεσε σωματικές βλάβες σε τρεις ημεδαπούς ηλικίας 76, 70 και 56 ετών καθώς και φθορές στο αυτοκίνητο του τελευταίου το οποίο καταδιώκοντας με το όχημά του προσέκρουσε πάνω του.

Στη θέα των αστυνομικών που μετέβηκαν άμεσα στο σημείο, ο δράστης τράπηκε σε φυγή πεζός και μετέβηκε σε κοντινή οικία του όπου επιβιβάστηκε σε γεωργικό ελκυστήρα (τρακτέρ) προσκρούοντας σε σταθμευμένο αυτοκίνητο.

Έπειτα, οδηγώντας ιδιαίτερα επικίνδυνα προσέκρουσε μετωπικά σε κινούμενο στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας αυτοκίνητο όπου επέβαινε 71χρονος ημεδαπός, το οποίο ενεργώντας οπισθοπορία εμβόλισε και προσπαθώντας να το πετάξει σε παρακείμενο χωράφι με κατηφορική κλίση.

Ο δράστης στη συνέχεια με το τρακτέρ κινήθηκε σε αγροτικές δύσβατες οδούς, επιτηρούμενος διακριτικά από τους αστυνομικούς οι οποίοι κατάφεραν να τον ακινητοποιήσουν και να τον συλλάβουν.

Ο 42χρονος θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ηλείας, ενώ η προανάκριση της υπόθεσης ενεργείται από το Αστυνομικό Τμήμα Αρχαίας Ολυμπίας και βρίσκεται σε εξέλιξη.

Πηγή: thebest.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου