ΕΛΛΑΔΑ

Έκανε εκβιασμό για €15.000 με… σπάγκο σε καρβέλι

έκανε-εκβιασμό-για-e15-000-με-σπάγκο-σε-καρ-800315

Πελάτισσα φούρνου στη δυτική Θεσσαλονίκη υποστηρίζει ότι βρήκε… σπάγκο μέσα στο ψωμί που αγόρασε. Όμως συνελήφθη, καθώς μαζί με δικηγόρο κατηγορούνται ότι επιχείρησαν να αποσπάσουν «αποζημίωση» 15.000 ευρώ από τον ιδιοκτήτη, χωρίς να προσφύγουν στα δικαστήρια.

Η 35χρονη μαζί με την 38χρονη δικηγόρο της συνελήφθησαν χθες σε ραντεβού για την παράδοση 2.500 ευρώ ως προκαταβολή του ποσού που συμφωνήθηκε σαν… αποζημίωση για τον σπάγκο, τα χαρτονομίσματα όμως είχαν προσημειωθεί από τους αστυνομικούς του τμήματος δίωξης εκβιαστών της ασφάλειας Θεσσαλονίκης, στους οποίους ο ιδιοκτήτης του φούρνου κατήγγειλε όσα είχαν συμβεί. Σύμφωνα με τη δικογραφία η γυναίκα πήγε στον φούρνο στις 22 Ιουνίου και αγόρασε ένα ψωμί. Επέστρεψε λίγες ώρες αργότερα έξαλλη λέγοντας ότι βρήκε τον σπάγκο και προειδοποιώντας ότι θα κινηθεί εναντίον του ιδιοκτήτη του καταστήματος.

Αντί αυτής λίγες ημέρες αργότερα ανέλαβε η δικηγόρος της που μετέφερε ότι πρέπει να αποζημιωθεί με το ποσό των 15.000 ευρώ. Ακολούθησαν μάλιστα διαπραγματεύσεις μέχρι που κατέληξαν στο ποσό των 5.000 ευρώ, όπως κατήγγειλε και ο ιδιοκτήτης του φούρνου στις διωκτικές αρχές. Στο ραντεβού που έγινε χθες συμφωνήθηκε να δοθεί το μισό ποσό. Μάλιστα βρέθηκε έγγραφο στο οποίο ο καταστηματάρχης θα αναγνώριζε πως το ποσό αυτό αποτελεί οφειλή του, χωρίς να διευκρινίζεται από ποιόν λόγο, καθώς με τον τρόπο αυτό θα νομιμοποιούνταν η καταβολή του ποσού. Το έγγραφο δεν υπογράφηκε από τον καταγγέλλοντα.

Οι συλληφθείσες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα που ζήτησε όμως να συνεχιστεί η έρευνα, όπως και να εξεταστεί από τα εργαστήρια το… ψωμί, γι’ αυτό και αφέθηκαν ελεύθερες.

[protothema.gr]

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου