ΕΛΛΑΔΑ

Σπείρα έκλεβε κατά παραγγελία οχήματα και εξωλέμβιες μηχανές

σπείρα-έκλεβε-κατά-παραγγελία-οχήματ-804201

Πέντε μέλη σπείρας, που έκλεβε οχήματα και εξωλέμβιες μηχανές, συνελήφθησαν, σε ταυτόχρονη επιχείρηση αστυνομικών του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, στην Δυτική Αττική, στο κέντρο της Αθήνας και στη Ρόδο. Ταυτόχρονα με τη σύλληψη των πέντε ατόμων, που είναι ηλικίας από 40 έως 58 ετών, στα χέρια της αστυνομίας έπεσε και μία 44χρονη, η οποία κατηγορείται για παραβάσεις σχετικές με τον νόμο περί ναρκωτικών, ενώ στην δικογραφία συμπεριλήφθησαν και δύο άλλα άτομα, ως κλεπταποδόχοι.

Σύμφωνα με την αστυνομία, οι δράστες, από τον περασμένο Οκτώβριο, είχαν συγκροτήσει σπείρα που διέπραττε, κυρίως κατά παραγγελία, κλοπές οχημάτων (μοτοσυκλέτες, αυτοκίνητα και φορτηγά) και εξωλέμβιων μηχανών. Επιπλέον, διέπρατταν και κλοπές από οχήματα, από τα οποία αφαιρούσαν εργαλεία και άλλα αντικείμενα. Από τις αστυνομικές έρευνες σε χώρους και οικίες, βρέθηκαν κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων, 4 κλεμμένες μοτοσυκλέτες, 1 αποσυναρμολογημένο κλεμμένο αυτοκίνητο, 31 γραμμάρια κάνναβη, 18 γραμ. κοκαΐνη, 2,3 γραμ. ηρωϊνη και πλήθος κινητών τηλεφώνων.

Από την μέχρι στιγμής έρευνα, εξιχνιάστηκαν συνολικά 18 περιπτώσεις κλοπών σε διάφορες περιοχές της Αττικής και στη Ρόδο. Σημειώνεται, ότι οι δράστες έχουν συλληφθεί κατ’ επανάληψη στο παρελθόν για όμοια αδικήματα, ενώ ερευνάται η συμμετοχή τους και σε πλήθος άλλων περιπτώσεων. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ο οποίος τους παρέπεμψε στον ανακριτή.

[thetoc.gr]

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου