ΕΛΛΑΔΑ

Επικίνδυνη «μόδα» οι συσκευές με αέριο γέλιου

επικίνδυνη-μόδα-οι-συσκευές-με-αέρι-804206

Σε επικίνδυνη «μόδα» που αποκτά διαστάσεις έχουν μετατραπεί οι παράνομες συσκευές με αέριο γέλιου.

Το συγκεκριμένο, επικίνδυνο για την υγεία, προϊόν διατίθεται κυρίως στις τουριστικές περιοχές για περαιτέρω διασκέδαση κυρίως των νέων. Μάλιστα, η ΕΛΑΣ έχει εκπονήσει ειδικό σχέδιο και δράσεις σε τουριστικές περιοχές της Κρήτης -και όχι μόνο- για την καταπολέμηση του φαινομένου και τον εντοπισμό αντικειμένων και πλαστικών μπαλονιών που περιέχουν αέριο γέλιου.

Ένας 63χρονος συνελήφθη στο Ηράκλειο, κατηγορούμενος για παράνομη πώληση συσκευασιών που περιείχαν αέριο γέλιου, στο πλαίσιο των συνεχών ελέγχων που πραγματοποιούνται σε ολόκληρη την Κρήτη.

Ειδικότερα, αστυνομικοί του ΑΤ Χερσονήσου, στο Ηράκλειο, πραγματοποίησαν έλεγχο σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος ιδιοκτησίας του 63χρονου όπου διαπιστώθηκε ότι κατείχε και διέθετε προς πώληση φιαλίδια-αμπούλες και μπαλόνια, τα οποία περιείχαν αέριο γέλιου. Συγκεκριμένα, βρέθηκαν 675 αμπούλες με αέριο γέλιου, πέντε μεταλλικά φιαλίδια και 910 μπαλόνια.

Χθες και πάλι από αστυνομικούς του τμήματος Χερσονήσου συνελήφθη ένας 46χρονος ιδιοκτήτης καταστήματος, για παράνομη πώληση συσκευασιών που περιείχαν αέριο γέλιου.

Αντίστοιχες έρευνες πραγματοποιήθηκαν πριν από λίγες ημέρες και στη Ρόδο με αποτέλεσμα να συλληφθεί ένας 47χρονος Έλληνας και δυο αλλοδαποί ηλικίας 34 και 30 χρόνων, οι οποίοι διέθεταν προς πώληση μπαλόνια με αέριο γέλιου στους πελάτες των μπαρ που λειτουργούσαν.

Τι ακριβώς όμως είναι το αέριο του γέλιου;

Είναι μια νέα και επικίνδυνη τρέλα που έχει κατακλύσει τους δρόμους -κυρίως- της Βρετανίας με τους νέους να πίνουν μαζικά υποξείδιο του αζώτου,γνωστό και ως «αέριο γέλιου» προκειμένου να «ευθυμήσουν». Είναι το καινούργιο «αθώο ναρκωτικό» της μεσαίας τάξης και η νέα μόδα στη Βρετανία.η οποία φαίνεται πως συναντάται πλέον και στην Ελλάδα, γεγονός που έχει οδηγήσει την ΕΛ:Σ σε στοχευμένους ελέγχους.

[ΑΠΕ-ΜΠΕ]

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου