ΕΛΛΑΔΑ

«Ντροπή», «Ψεύτης», «Διαπλοκή»: Πρωτοφανής ένταση στη Βουλή

ντροπή-ψεύτης-διαπλοκή-πρωτοφ-804318

Πρωτοφανής ένταση στη Βουλή με βαρείς χαρακτηρισμούς, προσωπικές βολές και αλληλοκατηγορίες για διαπλοκή ανάμεσα στον Αλέξη Τσίπρα και τον Κυριάκο Μητσοτάκη

Τα βασικά σημεία της τριτολογίας Τσίπρα:

-Σκοπιανό: Πουθενά στη συμφωνία που υπογράψαμε δεν υπάρχει ο όρος μακεδονικό έθνος. Και βγήκε και μας είπε ότι nationality σημαίνει έθνος και όχι ιθαγένεια. Στην επίσημη ορολογία ο όρος ιθαγένεια τόσο στην αγγλική όσο και στη γαλλική αποδίδεται ως nationality.

-Στις αρχικές του τοποθετήσεις στο προσφυγικό ο κ. Μητσοτάκης είχε κρατήσει μια διαφορετική θέση. Το ίδιο για το Σκοπιανό. Για άλλους λόγους άλλαξε θέση και προσχώρησε σε μια άποψη που δεν αποτελεί πάγια θέση της παράταξής σας.

-Στα θέματα που αφορούν τις σχέσεις με επιχειρηματίες, εγώ δεν έριξα λάσπη στον ανεμιστήρα. Εγώ αναφέρθηκα σε ζητήματα που είναι γνωστά στο ευρύ κοινό. Η υπόθεση Siemens, η υπόθεση Νοβάρτις. Ο κ. Μητσοτάκης συνέχισε την προσπάθεια αυτοθυματοποίησης του και μου απαγόρευσε να αναφερθώ στο θέμα των επιχειρηματικών δραστηριοτήτων της συζύγου του.

-Ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε και στον κ. Καλογρίτσα και λέει του δώσατε τα έργα. Δεν έγινε διαγωνισμός; Δεν πλειοδότησε; Έχει να καταγγείλει κάτι συγκεκριμένο; Τον προκαλώ εάν υπάρχει οτιδήποτε που αφορά εμένα, την οικογένειά μου ή τους υπουργούς της κυβέρνησης, να τα πάει στον εισαγγελέα. Απλά και σταράτα.

Τα βασικά σημεία της δευτερολογίας Μητσοτάκη:

-Κύριε Τσίπρα, εσείς δεν ήσασταν αυτός που στο συνέδριο του Economist πριν από ένα χρόνο είχατε πει ότι πλεονάσματα πάνω από 3% καταδικάζουν τη χώρα. Η βιωσιμότητα του χρέους ειναι συνδεδεμένοι με τους ρυθμούς ανάπτυξης. Οι ρυθμοί ανάπτυξης είναι αυτοί που μας αναγκάζουν να κάνουμε μια τολμηρή παρέμβαση στο χρέος. Καλοδεχούμενη η παρέμβαση στο χρέος, όχι ικανή να βγάλει τη χώρα από την περιπέτεια.

-Χάσατε με τις σαχλαμάρες σας 34 δισ. ευρώ ΑΕΠ το χρόνο. Εκτός από το δημόσιο χρέος, υπάρχει και ιδιωτικό χρέος. Παραλάβατε το ιδιωτικό χρέος στα 85 δισ. και σήμερα είναι στα 131 δισ. Το αποτέλεσμα των τραγικών δικών σας πολιτικών της υπερφορολόγησης. Ως αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος και του κλεισίματος των τραπεζών έπρεπε να γίνει τρίτη ανακεφαλαιοποίηση. Κατεστρέψατε αξία του ελληνα φορολογούμενου, τις μετοχές των συστημικών τραπεζών, παραπάνω από 25 δισ.

-Συνταξιούχοι: Μιλήσατε για σεβασμό στους συνταξιούχους. Εσείς δεν τάξατε 13η και 14η σύνταξη. Εσείς δεν νομοθετήσατε τις πρόσθετες περικοπές. Τους έχετε εξευτελίσει, τους κοροϊδεύετε.

-Σκοπιανό: Αναγνωρίστηκε ή όχι μακεδονική εθνικότητα; Ο κ. Ζάεφ τι λέει; Το nationality στα ελληνικά μεταφράζεται ως εθνότητα. Η συμφωνία στη σελίδα 2 λέει nationality. Oλη η καμπάνια του κ. Ζάεφ βασίζεται στο επιχείρημα ότι «πήραμε από την Ελλάδα αυτά που πάντα θέλαμε, γλώσσα και εθνότητα».

-Παρουσιάσατε ως ατζέντα της ΝΔ μια σειρά από πράγματα που δεν έχω πει. Βάζετε στο στόμα μου λόγια που δεν έχω πει ποτέ. Κάποιοι ενοχλούνται ότι η ΝΔ έχει και κοινωνική ατζέντα.

-Δεν είπατε πάλι τίποτα κ. Τσίπρα για την ψήφο των ομογενών. Γιατί πετάτε πάλι το μπαλάκι στην εξέδρα; Δεσμευθείτε για να πάμε να σπάσουμε και τη Β’Αθηνών.

-Προσφυγικό: Σας είπα κ. Τσίπρα από την πρώτη στιγμή ότι χρειαζόμαστε ευρωπαϊκές λύσεις. Αλλά είναι τόσο δύσκολο να πείτε ότι πρέπει να προστατεύσουμε τα σύνορά μας; Τα ίδια δεν λέει ο Μακρόν και οι Σοσιαλδημοκράτες της Γερμανίας; Εσείς γιατί δεν το λέτε;

-Οταν αναφερθήκατε στο θέμα της Νοβάρτις μια κοινωνική επαφή τη διαστρεβλώσατε για να αφήσετε υπονοούμενα. Εσείς δεν τον έχετε δει ποτέ τον κ. Φρουζή. Αναφερθήκατε σε διάφορα ονόματα. Δεχθήκατε τα βοσκοτόπια ως ενέχυρο.

-Εδώ και 2 χρόνια εκδοτικά συγκροτήματα ταυτισμένα με τον Μαξίμου έχουν στοχοποιήσει τη σύζυγό μου. Εχουν αρπαχθεί από μια προσωπική περιπέτεια και ότι τάχα δεν ήμασταν σε διάσταση και αυτό ήταν εικονικό για να κρύψουμε το πόθεν έσχες. Ως αποτέλεσμα των δημοσιευμάτων διεξήχθη φορολογικός έλεγχος στη σύζυγό μου. Και τι απεφάνθη; Ότι δεν υπάρχει καμία φορολογική εκκρεμότητα. Και ότι η υπόθεση μπαίνει στο αρχείο. Να μην αναφερθείτε άλλο στο όνομα της συζύγου μου. Από τη στιγμή που η υπόθεση μπήκε στο αρχείο, σας απαγορεύω να μιλήσετε ξανά για τη σύζυγό μου για το θέμα αυτό. Είναι άνανδρο από κάποια στιγμή και μετά.

Τα βασικά σημεία της δευτερολογίας Τσίπρα:

-Ο κύριος Μητσοτάκης μόνο για την οικονομία δεν ήρθε. Επέλεξε με πολύ εκνευρισμό να επιδοθεί σε ένα κρεσέντο ύβρεων. Είπατε καμιά 40αριά φορές «ψεύτης». Ορισμένες φορές αυτή η αμηχανία και ο εκνευρισμός κάνει τον ομιλητή να είναι στα όρια του γραφικού. Σε αυτό το 60λεπτο κρεσέντο μιλήσατε μόλις 10 λεπτά για την οικονομία.

-Δεν είπατε κουβέντα για το χρέος και στην κυβέρνηση που συμμετείχατε είχατε συμφωνήσει πλεονάσμτα 4%. Δείγμα θράσους να μας κάνετε κριτική για το ύψος των πλεονασμάτων. Συρρικνώσατε τον εθνικό πλούτο κατά 25% και μετά από 5 χρόνια θυσιών φτάσατε σε ανάπτυξη 0,8%.

-Να έρθω στην επόμενη λαθροχειρία που πραγματοποιήσατε από αυτό το βήμα. Είπατε για πολλοστή φορά ότι το χρηματοδοτικό μαξιλάρι έχει προκύψει από τα πρωτογενή πλεονάσματα και από τη στάση πληρωμών από το ελληνικό Δημόσιο. Ψέμα. Το μαξιλάρι προέκυψε από τις εκταμιεύσεις του ESM καθώς και από τις δοκιμαστικές εξόδους στις αγορές. Όσον αφορά τη στάση πληρωμών είμαστε σε ιστορικό χαμηλό των ληξιπρόθεσμων του Δημοσίου.

-Το δημιουργικό σοκ για το οποίο είπε ο κ. Μητσοτάκης είναι το 12ωρο της εργασίας, η απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων, η κατάργηση των συλλογικών διαπραγματεύσεων, η καθήλωση του κατώτατου μισθού, το κόψιμο των δαπανών για υγεία και παιδεία, η διατήρηση του 1 προς 5 αποχωρήσεις προς προσλήψεις στο Δημόσιο. Η κρυφή ατζέντα είναι μια ατζέντα κατεδάφισης. Είναι ένα τρισχειρότερο μνημόνιο προς τον ελληνικό λαό. Για αυτόν τον λόγο η έξοδος από τον μηχανισμό επιτροπείας έχει αποσταθεροποιήσει τον κ. Μητσοτάκη. Γιατί το σχέδιό του δεν μπορεί να γίνει χωρίς το άλλοθι των μνημονίων.

-Για τις συντάξεις: Όταν εμείς διαπραγματευόμασταν με το ΔΝΤ, εσείς και τα στελέχη της ΝΔ, μας καλούσατε να κλείσουμε άρον-άρον την αξιολόγηση. Τρεις μέρες τώρα επιχειρηματολογείτε και λέτε τους λόγους για τους οποίους δεν επιτρέπεται να αναιρεθεί αυτή η περικοπή. Και ο κ. Χατζηδάκης ήταν εκείνος που ομολόγησε ότι συμπεριλάβατε την περικοπή στο πρόγραμμά σας. Σήμερα κ. Μητσοτάκη έρχεστε και αντί να ζητήσετε συγγνώμη για τον κυνισμό σας αρχίζετε τις υπεκφυγές. Δεν συναντηθήκατε με τη Μέρκελ, μαζί δεν ήσασταν στο ΕΛΚ; Η αντίδρασή σας αναγνωρίζει την απόλυτη ενοχή της. Μέχρι χθες ερχόσασταν και παριστάνατε τους δικαστές της ευρωπαϊκής κανονικότητας. Σήμερα ήρθατε να κάνετε τον τζάμπα μάγκα. Και καταθέσατε μια τροπολογία-τρυπολογία. Επαναστάτες της κακιάς ώρας. Επιτομή της γελοιότητας και του κυνισμού σας η τροπολογία.

-Ο τυχοδιωκτισμός του κ. Μητσοτάκη είναι βασικό χαρακτηριστικό και στο μεγάλο θέμα του προσφυγικού. Σας ξέφυγε και ομολογήσατε ότι ο Ούγγρος πρωθυπουργός πήρε 49%. Το μοναδικό σας κριτήριο είναι η ψηφοθηρία. Συντάσσεστε με τους ακραίους της ΕΕ, με την ακραία αντιμεταναστευτική και αντιευρωπαϊκή πρόταση για τη διαχείριση της προσφυγικής κρίσης. Εχετε σκεφτεί ότι η ταύτισή σας με τις ακραίες αυτές θέσεις είναι και ταύτιση με όσους έχουν θέσεις ενάντια στην πατρίδα μας. Δεν γίνεται στο εσωτερικό να υιοθετείτε επιχειρηματολογία Κουρτς και στο εξωτερικό να ζητάτε ευρωπαϊκές λύσεις.

-Λαϊκισμός και στη συμφωνία με την πΓΔΜ. Γίνατε όψιμα μακεδονομάχος από ανάγκη για να διατηρήσετε το κόμμα σας. Στην προσπάθειά σας όμως να πείσετε ότι η συμφωνία είναι η χειρότερη που έχει πέσει στο τραπέζι, επιμένετε να λέτε ψέματα ότι με τη συμφωνία αποδεχόμαστε μακεδονικό έθνος και γλώσσα. Ο κ. Ζάεφ και ο κ. Ντιμιτρόφ παραδέχονται ότι είναι σλάβοι, στις συνεντεύξεις και ότι δεν έχουν καμία σχέση με την ιστορία και την κληρονομιά της ελληνικής Μακεδονίας.

-Αν έχω συναντήσει επιχειρηματίες; Το κρίσιμο ερώτημα κ. Μητσοτάκη δεν είναι εάν κάποιος πολιτικός συναντά επιχειρηματίες. Είναι αν τους συναντά και αποδέχεται τα αιτήματά τους ή πολιτεύεται και τους κάνει τα χατήρια έναντι ανταλλαγμάτων στήριξης. Κάνετε το βήμα και αναφερθήκατε και σε ονόματα. Με ρωτήσατε εάν έχω συναντήσει τον κ. Μπόμπολα, τον κ. Ψυχάρη, τον κ. Μαρινάκη, τον κ. Καλογρίτσα. Ο κ. Μπόμπολας δεν έχει την εφημερίδα «Εθνος» γιατί δεν του χαρίστηκαν τα δάνεια. Ο κ. Ψυχάρης δεν έχει πια τον ΔΟΛ, για τον ίδιο ακριβώς λόγο. Ο κ. Μαρινάκης παρά το γεγονός ότι συναντήθηκε μαζί μου δεν γλίτωσε επί κυβέρνησής μας να του ασκηθεί δίωξη για τα μπλεξίματα του. Εμείς χατήρια σε επιχειρηματίες δεν κάναμε και δεν θα κάνουμε. Εχετε εσείς τη δυνατότητα να ισχυριστείτε το ίδιο; Μπορείτε να ισχυριστείτε το ίδιο για τον κ. Φρουζή και τον Χριστοφοράκο; Ό,τι και να πείτε δεν μπορείτε να πείσετε. Δεν είμαστε το ίδιο. Έχουμε άλλη διαδρομή, άλλο ηθικό φορτίο.

Σταματήστε να παρουσιάζετε τον εαυτό σας ως θύμα της κακόβουλης δημοσιογραφίας, των δημοσιευμάτων που δήθεν κατευθύνονται από εμένα και το Μαξίμου. Αφήστε αυτήν την καραμέλα. Δεν μας ενδιαφέρει η προσωπική σας ζωή. Είστε όμως δημόσιο πρόσωπο όπως και εγώ. Φανταστείτε, λοιπόν, εάν εγώ είτε ως αρχηγός της αντιπολίτευσης είτε ως πρωθυπουργός αρνιόμουν να παρουσιάσω το πόθεν έσχες για τις δραστηριότητες της συζύγου μου; Τι θα γινόταν αν η σύζυγός μου είχε εταιρία οφσόρ; Τι θα λέγατε εσείς για εμένα; Είστε ο ορισμός του όρου διαπλοκή στη σύγχρονη πολιτική ιστορία κ. Μητσοτάκη.

-Σχολιάσατε πριν από λίγο τις απόψεις της συζύγου μου για το δημοψήφισμα. Είμαστε περήφανοι για τη στάση του ελληνικού λαού τον Ιούλη το 2015. Η 5η του Ιούλη είναι καταγεγραμμένη ως φως στην ιστορία του ελληνικού λαού. Το να έρχεστε τώρα εκ των υστέρων να μας λέτε πώς διαχειριστήκαμε το «όχι» του λαού όταν εσείς λέγατε «ναι» είναι θράσος.

ΠΗΓΗ: thetoc.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου