ΕΛΛΑΔΑ

Τέλος Ιουλίου το νέο σύστημα εισαγωγής σε ΑΕΙ -ΤΕΙ

τέλος-ιουλίου-το-νέο-σύστημα-εισαγωγή-807850

Στο τέλος του Ιουλίου θα ανακοινώσει το υπουργείο Παιδείας το νέο σύστημα εισαγωγής στα ανώτατα και ανώτερα εκπαιδευτικά ιδρύματα της χώρας.

Το ανακοίνωσε στη Βουλή ο υπουργός Παιδείας Κωνσταντίνος Γαβρόγλου απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή της ΝΔ Μάξιμου Χαρακόπουλου.

«Πρόκειται για ένα σύστημα που θα είναι δομημένο γύρω από το απολυτήριο και θα αφορά τους μαθητές που τον Σεπτέμβριο του 2019 θα ξεκινούν την Τρίτη λυκείου» εξήγησε ο υπουργός.

Ο κ. Γαβρόγλου δεν θέλησε να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες. Διευκρίνισε ωστόσο ότι το απολυτήριο του σχολείου πρέπει να παίζει ρόλο στην εισαγωγή προς τα ΑΕΙ και τα ΤΕΙ.

«Το αντίβαρο στο σύστημα είναι το απολυτήριο το οποίο θα το παίρνει κανείς με τις εξετάσεις και τις εργασίες του» είπε.

Διέψευσε επίσης ότι ο ίδιος ή η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας έχει μιλήσει για ελεύθερη πρόσβαση στα πανεπιστήμια. «Οι εξετάσεις είναι οργανικό στοιχείο του συστήματος» ανέφερε και πρόσθεσε «είχαμε πει για ελεύθερη πρόσβαση ως αντίβαρο σ αυτό που υπάρχει σήμερα».

Ο κ. Γαβρόγλου περιέγραψε με μελανά χρώματα την κατάσταση που ισχύει σήμερα.

«Είμαστε μια χώρα χωρίς τρίτη λυκείου. Δεν υπάρχει εκπαιδευτικά και μάλιστα το κακό πάει και στην δευτέρα λυκείου. Είναι ένα σύστημα που έχει κακοφορμίσει , σαν τα καρκινικά κύτταρα που επηρεάζουν και τα υγιή» είπε και αποκάλυψε ότι κάθε φουρνιά μαθητών που δίνει εξετάσεις κοστίζει 2,5 δις ευρώ.

«Έτσι όπως έχουν εξελιχθεί τα πράγματα τα παιδιά δεν μαθαίνουν, μαθαίνουν κανόνες για να περνούν τις εξετάσεις» κατέληξε.

[thetoc.gr]

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου